Beauty

Roos

Veel mensen hebben er last van, en het is een erg vervelend verschijnsel. Roos, dus. Roos is eigenlijk gewoon het schilferen van je hoofdhuid, wat veroorzaakt wordt door de schimmel genaamd "Pityrosporum ovale". Dit klinkt vies, maar valt best mee. De schilfertjes die ontstaan zijn eigenlijk dode huidcellen die van je hoofdhuid afkomen. Die schilfertjes komen in je haar terecht, en dat heet dus 'roos'. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken, zodat je (snel) van je roos af komt. Succes !

* Gebruik een anti-roos shampoo. Liefst eentje van de apotheek of via je kapper, als je heel erg last hebt van roos. Koop altijd een shampoo van een goed merk, waar op staat dat het ook een milde shampoo is.

* Verzorg je hoofdhuid goed en zachtjes. Masseer altijd zachtjes de shampoo in, en wrijf je haar nooit keihard droog. Te heet water bij het wassen of te heet föhnen is ook niet goed.

* Was je haar met een PH-neutrale shampoo. Probeer niet teveel haarproducten als gel, wax en mousse te gebruiken. Wil je dit wel, pak dan milde producten met een lage PH-waarde.

* Zon is goed voor je haar als je roos hebt. Ga dus lekker met je hoofd in de zon zitten (maar pas op voor de rest van je huid !).

* Was je haar niet té vaak (twee keer per week is voldoende) en spoel de shampoo altijd heel erg goed uit. Als er restjes achter blijven, veroorzaken die nieuwe roos.

Goede anti-roos shampoos

Head & Shoulders, 5,-

Wella Crisan, 0,50

Vichy, 8,80

Nivea, 3,-

Fructis, 3,95

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved