Beauty

Haarborstels

Iedereen kent ze, en de meeste meisjes hebben er wel eentje thuis liggen. Maar hoe moet je er nou eigenlijk mee omgaan, en wat is het verschil tussen alle exemplaren? Ik vertel het je !

Wanneer en hoe borstel je je haar ?

  • 's Morgens en 's avonds, zeker een minuut lang

  • Zachtjes borstelen is het best, je haar is kwetsbaar!

  • Doe het voorzichtig, lok voor lok, en wees ook voorzichtig met klitten en knoopjes

  • Borstel je haar nóóit als het nat is. Wacht totdat het bijna droog is, dan kun je het pas borstelen!

Hoe maak je een haarborstel schoon ?

Pak je borstel en maak hem nat onder stromend water. Doe een klein beetje shampoo op de haren van de borstel. Pak nu een kam met fijne pinnetjes en wrijf met die kam door de borstel heen. Hou het geheel nog steeds onder stromend water ! Wrijf zachtjes totdat al het schuim is verdwenen, en leg de borstel op een handdoek om hem te laten drogen. Tenslotte kun je met een wattenstaafje met een beetje shampoo erop, de kleine viezigheden er nog uithalen.

Welke borstel voor welk haar ?

Een borstel van natuurlijk haar is vaak het fijnst en het best. Kies dan voor everzwijnhaar of varkenshaar (en nee, de prijs valt best mee!). Metalen borstels kunnen je haar en hoofdhuid beschadigen. Ook maken metalen borstels je haar 'elektrisch geladen', waardoor er van die stroomschokjes vanaf kunnen komen.
Voor lang haar kun je het beste een platte en brede borstel kiezen. Voor kort haar is een kleine platte het fijnst. Heb je krullen, dan is een ronde borstel ideaal.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved