Beauty

Statisch Haar

Vooral in de winter hebben veel meiden vaak last van statisch haar. Zeker als je het net geborsteld hebt, je muts afdoet of een dikke trui uittrekt. Irritant is het zeker! Hier een aantal tips tegen dat vervelende, statische haar.

  • Pak een plantenspuitje of lege sprayfles en vul deze met water. Is je haar statisch, spuit dan (van een afstandje) een paar keer. Zorg dat je haar niet helemaal nat wordt, maar gewoon een héél klein beetje vochtig. Helaas helpt dit maar eventjes...

  • Spuit een beetje haarspray (bv. Shine Spray) op je borstel, en borstel voorzichtig je haar. Weer niet teveel, want dan wordt je haar weer zo vet.

  • Er zijn crèmes voor je haar, bijvoorbeeld om onhandelbaar haar onder controle te krijgen, of een gekke coupe te creëren. Als je een piepklein beetje van deze crème op je vingertoppen smeert en deze lichtjes over je haar verdeelt, kan het statische wel eens verdwijnen.

  • Een vochtinbrengend haarmasker wil ook wel eens helpen, maar dit is echt 'voor op de lange termijn'. Doe het bijvoorbeeld een keertje in de twee weken.

  • Een speciale balsem aanbrengen na het wassen kan goed helpen. Bv. de anti-frizz balm van Wella!

Wella, 7,99

Speciale spray voor bij het föhnen, dat zorgt dat je haar niet statisch wordt, Guhl, 6,79

Hairwonder crème die tegen statisch haar werkt, Henna Plus, 5,75

Anti-statisch makende shampoo voor alle haartypes, Palmolive, 2,45

Shampoo speciaal ontwikkeld voor dof, vermoeid haar dat verzwakt is door de winter, Andrélon Winterboost, 3,89

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved