Beauty

Permanent

Een permanentje, je hoort er zoveel mensen over en zoveel vrouwen hebben 't. Maar wat is het technisch gezien nou eigenlijk, en hoe duur is het ? Ik vertel je er alles over.

Hoe gaat het?
Door je haar in speciale permanentrollers of wikkels te laten draaien (de maat van de roller bepaalt hoe fijn of grof de krullen worden), kun je het voor langere tijd laten krullen. Daarna komt er speciale permanentlotion of -crème in, en kan het mooi gestyled worden. Dit gebeurt allemaal bij de kapper.
Tegenwoordig heb je twee verschillende manieren van permanenten. Bij de een wordt je haar eerst natgemaakt en dan komen de wikkels erin, bij de ander is het net andersom. Je kapper adviseert je welk type het beste bij je past.

Waar zorgt een permanent voor?
Natuurlijk voor krullen (of een grove slag) maar ook voor meer volume en dikker ogend haar.

Hoe lang blijft het?
Er zijn verschillende soorten permanenten. Sommige blijven een aantal maanden zitten, sommigen wel een halfjaar. Dit ligt ook heel erg aan je type haar en hoe je het verzorgt. Je kapper kan je hier dus meer over vertellen, aangezien die jouw haar kent!

Hoe verzorg je je haar daarna?
Gewoon, zoals je het eerst ook al deed. Het is wel aan te raden om een milde shampoo en een conditioner te gebruiken, bv. ph-neutrale producten. Ook is het slim om na het permanenten een dagje te wachten met je haar te wassen.

Prijzen
De prijzen voor een permanent lopen heel erg uiteen. Voor een korte coupe kan het dertig euro kosten, maar voor heel lang haar ook over de hondend euro. Ook verschillen prijzen heel erg per salon. Eventjes informeren bij je kapper, dus!

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved