Beauty

Benen Scheren

Op een gegeven moment wil (bijna) elk meisje haar benen gaan scheren. Wanneer dat dan is, verschilt van persoon tot persoon. Niet iedereen heeft evenveel beharing, of wil even vroeg ermee beginnen. Dus dat zul je voor jezelf moeten bepalen, er staat geen 'minimum leeftijd' voor... Waar ik je wél mee kan helpen, is hoe je je benen dan het beste kan scheren. Succes!

Stap 1

Koop een goed scheermesje of -apparaat. Dat kan een wegwerpmesje zijn (van bijvoorbeeld Venus van Gillette) of een oplaadbaar/elektrisch scheerapparaat voor vrouwen (ook wel ladyshave genoemd, bijvoorbeeld eentje van Carmen, Princess of Philips). Wat je gebruikt, is aan jou. Een wegwerpmesje is wel ideaal qua meenemen en het gaat lekker snel. Bij een ladyshave heb je weer een stopcontact of batterijen nodig.

Scheermesje met wegwerpbaar 'messtukje', Venus Divine van Gillette, €10,89Ladyshave op batterijen, Carmen LS80, €23,60

Oplaadbare roze ladyshave, Philips HP 6317, €25,-

Stap 2

Ga je een wegwerpmesje gebruiken, koop dan goede scheergel of scheerschuim. Gillette heeft bijvoorbeeld heel fijne, maar ook die van het Etos, DA of Hema huismerk is goed. Je kunt kiezen voor een geurtje als je dat wilt, bijvoorbeeld een fruitgeurtje. Let op: Als je een ladyshave gebruikt, heb je geen scheergel of schuim nodig!

Verstevigende scheergel, Gillette Satin Care, €4,30

Stap 3

Nu kun je je benen gaan scheren!

Nat scheren met een wegwerpmesje:
Heb je nog nooit je benen geschoren en zijn de haartjes erg lang, knip ze dan eerst kort met een schaartje. Ga dan onder de douche staan of in bad en maak je benen goed nat. Breng dan de scheergel of -schuim aan. Scheer dan, in lange banen, tegen de haargroeirichting in. Van onder naar boven dus. Je kunt na elke baan het mesje afspoelen onder de kraan. Zorg dat je benen telkens nat blijven! Heb je alles gehad, spoel je benen dan goed af, en droog ze dan. Breng tot slot een lekkere bodymilk of crème aan. Klaar!

Droog scheren met een ladyshave:
Met een ladyshave scheren gaat vrijwel hetzelfde, maar dit is dus droog. Bij sommige ladyshaves kan het ook nat, maar dus niet bij alle. Knip de haartjes eerst kort, en scheer tegen de haargroeirichting in, in lange banen. En als je klaar bent een lekkere crème of milk opsmeren!

Stap 4

Nu is het een kwestie van bijhouden. De één doet het om de dag, de ander een keer in de een of twee weken. Dat bepaal je zelf! In de zomer scheer je natuurlijk vaker dan in de winter. Maar jij bent degene die je eigen 'scheer ritme' het best kan bepalen! Succes!

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved