Beauty

Vet haar

Veel meiden hebben er last van: vet haar. Erg lastig en niet charmant, zeker niet als je nét die spannende date of belangrijke afspraak hebt! Logisch dus dat je wel wat hulp kunt gebruiken in zo'n situatie. Met deze tips kom je in ieder geval een heel eind!

Hoe ontstaat vet haar?

Vet haar ontstaat doordat er 'te' veel talgvet in de talgkliertjes in de hoofdhuid wordt geproduceerd. Deze 'overproductie' komt vaak door hormonen, zoals testosteron. De menstruatie kan veel invloed hebben op de talgproductie, omdat je hormonen dan volop aan het 'werken' zijn. Ook ziektes, griep en medicijngebruik kunnen de talgproductie stimuleren en zo vet haar creëren.

De hoofdhuid met daar onder de talgklieren, hoe meer en hoe groter de talgkliertjes, hoe vetter het haar is

Tips

- Heb je vet haar, probeer er dan niet de hele tijd door heen te kammen of met je vingers te strijken. Dit maakt het haar niet echt vetter, maar 'verplaatst' de vet over de hoofdhuid zodat het er nóg vetter uitziet.
- Vaak of minder vaak wassen heeft niet echt veen invloed op vet haar, maar je moet wel zorgen dat je niet té veel shampoo ineens gebruikt. En ook vooral opletten dat je de shampoo niet té hard in de hoofdhuid masseert, want hard masseren activeert de talgklieren. Ook moet je altijd haarproducten en shampoos gebruiken die speciaal voor de vette hoofdhuid gemaakt zijn.
- Een piepklein beetje citroensap door je haar doen (nadat je het gewassen hebt) en héél goed uitspoelen kan goed helpen!
- Te vaak je haar föhnen kan het ook vet maken. Je kunt het beter zó op laten drogen! Wil je toch föhnen, doe het dan op een lage stand met koude lucht.
- Het dragen van petjes & mutsen maakt je haar alleen maar vetter. Niet doen dus!
- Breng stylingproducten en conditioners alleen op de puntjes aan, en dus niet helemaal bij de wortels. Dat voorkomt overmatige talgproductie!

Helpt niets meer? Breng dan een bezoekje aan je kapper en laat je adviseren!

Fijne producten

Langer Fris conditioner spray van Andrélon, 3,99

Shampoo speciaal voor vet haar, Herbal Essences, 3,59

Kalmerende shampoo voor vet haar, Vichy, 9,15

Phytum Aktiv shampoo die vet haar tegengaat, Yves Rocher, 2,45

Crèmespoeling voor vet haar, L'Oréal Elvive, 4,57

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved