Beauty

Highlights

Je hoort de term vaak vallen: 'highlights'. Maar wat zijn het nou eigenlijk, en hoe kun je ze laten zetten? Lees er hier alles over.

Wat zijn highlights?
Highlights zijn 'streepjes' in je haar die lichter zijn dan je eigen haarkleur. Kies je voor highlights in nét een tintje lichter dan je eigen haar, dan krijg je een speels en zomers effect. Je kunt ze bij de kapper laten zetten, of het thuis doen. Hoe lang het blijft zitten, ligt aan de verf en aan je haar. Bij de één blijft het een maand zitten, bij de ander zie je ze na een halfjaar nog.

Bij de kapper laten zetten
Elke kapper zet highlights weer anders. Sommigen zetten een badmuts bij je op met gaatjes, en trekken daar plukjes haar doorheen en verven deze lichter. Sommige kappers gebruiken folie, en vouwen een aantal plukjes daarin en verven deze dan. En bij sommige kapsalons pakken ze een kam met verf en brengen ze accenten aan in je haar, wat een nonchalant effect oplevert. De prijzen voor highlights te laten zetten verschillen héél erg: de één rekent 15 euro, de ander weer 30 euro. Het ligt ook heel erg aan hoeveel highlights je wilt en wat je haarkleur is. Informeer eventjes bij je kapper voor hun tarieven!

Zelf highlights zetten
Je kunt ook lekker thuis highlights in je haar maken. Hier zijn speciale verfpakketten voor, die bij de drogist te koop zijn. Je kunt ook een speciaal haarkapje met gaatjes kopen (bij de drogist of haarspeciaalzaak) en om de zoveel gaatjes een plukje haar eruit halen, deze goed doorkammen en verven. Ga niet zelf in een badmuts gaatjes prikken, dan krijg je een heel onprofessioneel resultaat.
De meest populaire manier van zelf highlighten is met een speciaal borsteltje (deze zit dan bij het pakket). Je pakt een lok haar, doopt het borsteltje in de verf en je verft zo pluk voor pluk, zoveel je zelf wilt.Schwarzkopf Color Effect is een pakket met én gewone haarverf voor je hele haar, én speciale verf voor extra highlights eroverheen.

Natural Highlights van Country Colors is heel makkelijk aan te brengen met het borsteltje en komt in héél veel tinten, en kost 7,50.

Garnier Nuance Effect Kit is de makkelijkste oplossing om gekleurd of natuurlijk haar te verlevendigen. De verlichtende crème geeft je lokken een langdurige tint in harmonie met je huidige kleur. Bovendien is het zacht voor je haar. Je lokken zijn gekleurd in duizenden kleine tintjes die je een mooie natuurlijke kleur geven. De set kost 9,95 en er zijn vier kleurschakeringen.

Voorbereiding

1. Zorg er voor dat je haar goed nat en schoongespoeld is.
2. Sorteer de hulpmiddelen uit de verpakking en doe de plastic handschoenen om.
3. Verdeel de crème uit de flacon gelijkmatig in het bakje en mix dit met de inhoud van het sachet met kleurstof.
4. Gebruik de spatel om de melange delicaat te mengen.

Applicatie

1. Selecteer met je vingers de eerste pluk op de manier dat je haar valt.
2. Nadat de crème is ingetrokken, gebruik dan de borstel om de crème gelijkmatig per pluk te verdelen. Begin wel op 1 cm afstand van de haarwortel.
3. Werk de plukken door tot aan de punten en zorg er voor dat het product goed inwerkt. Vermijd het contact met de haarwortels.
4. Selecteer de andere plukken in de buurt van je gezicht en herhaal het aanbrengen.

Inwerking & Uitspoelen

1. Na het aanbrengen op de laatste pluk, laat je de crème tot 20 minuten inwerken.
2. Spoel je haar uit aan het einde van de inwerkpauze zonder de handschoenen uit te doen.
3. Klaar!

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved