Epileren met een touwtje

Beauty door Redactie

Epileer jij altijd met een pincet? Dat is goed, maar epileren met een touwtje is op dit moment veel hipper. En volgens velen ook nog eens sneller en minder pijnlijk ! Het is al een hele oude traditie uit Egypte en Turkije (het wordt daar threading of khite genoemd), maar wordt nu trendy in Nederland. Hier volgt een stukje dat me op werd gestuurd door een Turks meisje.

Herkomst
In Arabische landen kennen alle vrouwen deze methode. Wanneer men bij elkaar op visite gaat, passen de vrouwen deze methode onderling toe. Hierbij volgen zij het voorbeeld van Cleopatra en haar vriendinnen. Behendig twisten zij met het draadje over het gezicht.Benodigdheden
Het enige wat je nodig hebt, is een klosje dun garen. Geen nylon, want dat is te glad. Meestal wordt gekozen voor een wit draadje. Je kunt gelijk aan de slag!
Het spannen van het draadje is een kunst die geleerd moet worden. Je neemt het klosje garen in je linkerhand en klemt het uiteinde van de draad tussen je tanden. Met de rechterhand pak je het midden van de draad en twist deze enkele keren om je hand. Door de rechterhand wordt de nu gevormde schaar van draadjes heen en weer bewogen, waardoor de haartjes worden opgepakt en met wortel en al worden verwijderd. Door de op en neer gaande handbewegingen wordt de huid door de draadjes meteen gemasseerd. Ook alle donshaartjes kan je op deze manier meenemen.Hygiëne
Doordat de handen het te ontharen gebied niet aanraken, is deze methode heel hygiënisch. Je kunt van tevoren je huid wat zachter maken met crème, maar het hoeft niet. Een nabehandeling met verzachtende crème is wel aan te bevelen, dat maakt je huid weer lekker zacht.

Pijn
De pijn die men voelt, is te vergelijken met het epileren van de wenkbrauwen en het harsen van de bovenlip. De eerste keer zal de huid even moeten wennen aan het uittrekken van de haartjes met een draadje. De volgende behandelingen worden alleen maar pijnlozer.

Je kunt het dus zelf doen, maar laten doen is fijner en minder pijnlijk. En vaak niet duur, bij Turkse kappers kun je het vaak voor een paar euro al laten doen !