Beauty

Scheer, epileer en nog veel meer

491

Een voorproefje van de zomer hebben we al gehad, maar de echte zomer moet nog beginnen. En wat is nou fijner dan dat je met heerlijk zachte, haarloze benen, oksel en bikinilijn op het strand kan installeren?

Hoe meer haar, hoe beter wordt er wel eens gezegd…maar dan wel op je hoofd. Haar elders op het lichaam wordt vrijwel altijd beschouwd als vies, vervelend en ongewenst. Maar er zijn nog al wat manieren om te ontharen en welke manier gebruik je voor welk lichaamsdeel.

Scheren

Bij de Nederlandse vrouw is scheren het meest populair. Maar liefst 95% van de vrouwen onthaart het liefste met een scheermesje. Niet zo gek als je bedenkt dat scheren de snelste, makkelijkste en minst pijnlijke manier om van je ongewenste haren af te komen. Hier staat wel tegenover dat de haartjes snel weer terug groeien en je de volgende dag alweer harde stoppels kan voelen. Omdat je de haren alleen aan de oppervlakte weghaalt en dus de wortels laat zitten, lijken de haren harder en stugger wanneer ze weer teruggroeien.

Maak bij het scheren gebruik van een scheergel of –crème, tegenwoordig zitten de gels en crèmes boordevol verzorgende ingrediënten. Hierdoor is de kans op wondjes kleiner, omdat je mesje makkelijker glijdt. Pas wel op met het gebruik van deze producten wanneer je je bikinilijn wilt scheren, want ze veroorzaken vaak een schimmelinfectie. Gebruik dus het liefste alleen water.

Scheren is geschikt voor zowel de benen, oksels en bikinilijn, maar pas bij je bikinilijn op voor wondjes en rode bultjes. Dit kan een teken zijn dat je huid te gevoelig is en je mesje niet scherp genoeg.

Crèmes

Ook de ontharingscrèmes zijn vrij populair, omdat ook deze manier van ontharen snel en pijnloos is. De crème breng je vaak met een spateltje aan op de plek die jij haar vrij wilt maken, na het aanbrengen moet het product enkele minuten intrekken. Lees de verpakking van je product goed en houd je aan de instructies. Doe je dit niet dan is de kans groot dat je er een geïrriteerde huid aan over houdt. Nadat de intrekperiode is verstreken spoel je, soms door middel van een sponsje, de crème en je haren weg. Heb je een gevoelige huid, dan is het verstandig om de crème eerst uit te testen op een klein stukje huid. Zo kan je een allergische reactie voorkomen. Ook voor deze manier van ontharen geldt dat de haren alleen aan de oppervlakte weggehaald worden en dat ze dus snel weer terugkomen. Deze producten zijn goed te gebruiken voor de benen en oksels.

Epileren

Bij epileren wordt er vaak gedacht aan het weghalen van haren bij de wenkbrauwen. Maar andere lichaamsdelen zoals de benen komen hiervoor in aanmerking. Het epileren van de benen gaat het gemakkelijkst met een epileerapparaat, tegenwoordig zijn ze in alle vormen en mate te krijgen. Epileren wordt steeds populairder onder de Nederlandse vrouwen, voornamelijk omdat de fabrikanten van alles uitvinden om deze manier van ontharen minder pijnlijk te laten zijn. Epileren doet namelijk enigszins zeer. Hier staat dan wel weer tegenover dat je de haar in zijn geheel verwijderd, waardoor je dus wekenlang zachte, gladde benen hebt. Wanneer de haar teruggroeit is hij dunner, zachter en vaak lichter van kleur. Wanneer je een aantal keer hebt geëpileerd zal de pijn afnemen, dit komt omdat de haar losser in z’n haarzakje zit. Maar mocht je een lage pijngrens hebben dan zijn er epileerapparaten met speciale opzetstukjes. Je hebt ze van ijs-opzetstukjes tot massagerollertjes, maar allemaal doen ze het zelfde: ze verdoven het bovenste laagje van je huid. Epileren met een apparaat is het meest geschikt voor de benen.  

Harsen en waxen

Harsen is een ontharingsmethode is al eeuwenlang bestaat, de Egyptenaren waren het eerste volk die op deze manier hun haar verwijderde. De hars die zij gebruikte was gemaakt van honing. Bij harsen verwijder je overtollig haar, op zowel lichaam als gezicht, door een kleverige substantie te gebruiken. Tegenwoordig is deze kleverige substantie bijenhars of een hars die gemaakt is van suiker. Net als bij epileren wordt hier ook de hele haar verwijderd en zal het zo’n 3 tot 8 weken duren voor de haar teruggroeit. Ook hier krijg je er een zachte, dunne haar voor terug en heb je dus nooit last van stoppels.

Er zijn verschillende soorten hars te koop op de Nederlandse markt: harde hars, vloeibare hars en kant en klare strips. De beste manier om op deze manier te ontharen is door naar een schoonheidsspecialiste te gaan. Het is ook mogelijk om het zelf te doen, de kant en klare strips zijn daarvoor het makkelijkste. Harsen is geschikt voor veel lichaamsdelen; benen, oksel, bikinilijn, gezicht maar ook armen, rug en billen. De laatste drie lichaamsdelen laten veel mannen ontharen. Harsen doet net als epileren een beetje zeer, maar na verloop van tijd raak je eraan gewend.

Laserontharing

Laserontharing bestaat nog niet zo lang, maar heeft in korte tijd de aandacht van veel mensen getrokken. Bij deze manier van ontharen ben je voorgoed van je overtollig haar verlost. Je hebt verschillende vormen maar de meest effectieve vorm is door middel van licht. De laser straalt dan licht bij de haarzakjes naar binnen die dan afsterven. Omdat er zich vaak meerdere haarzakjes bevinden in een porie heb je aan één behandeling niet genoeg. Het hangt af van de hoeveelheid overbeharing, maar het gemiddelde is 4 tot 6 behandelingen. 

Laserontharing is geschikt voor alle lichaamsdelen, maar het meest populair zijn benen, oksel en bikinilijn bij de vrouwen. De mannen kiezen vaak voor het ontharen van de rug, billen en borst. Laserontharing heeft twee nadelen; het is enigszins pijnlijk en het is nog steeds erg duur. Een klein rekensommetje: als je je hele benen wil laten ontharen en je hebt een normale haargroei dan heb je ongeveer 4 behandelingen nodig. Eén behandeling kost gemiddeld €650, dan kom je dus op een bedrag van €2600. Dat is dus een fikse investering.

Vijf verschillende manieren om van je ongewenste haren af te komen, wat is jouw favoriet?

door Suze

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

491 reacties

 • 8 jaar geleden Anoniempje374

  Waxen harsen epileren.

  nooit scheren: stoppels grr

  Te veel een watje voor bikinilijn, iemand tips daarvoor? stuur maar berichtje

 • 9 jaar geleden RockChikky

  epileren scheren

 • 10 jaar geleden Tessa

  oksels harsen, benen & wenkbrauwen epileren.

  Oksels harsen valt btw best mee.

 • 10 jaar geleden Simone

  'k scheer m'n oksels..

  laat m'n wenkbrauwen epileren..

  laa t mijn benen harsen

 • 10 jaar geleden Ellen-Marijke

  Ik heb binnenkort n beautyavondje met n vriendin.

  Ik ga dan kant en klare harsstript kopen (omg word gillen!(A))

  Mijn voorkeur blijft tog altijd scheren, maar ik ga denk ik maar is wat anders proberen voor me oksels, want ik heb vreselijke stoppeloksels:S heel lelijk

  laatst geprobeerd om te epileren op me benen, maar doet zooon pyn

 • 10 jaar geleden Boefy

  Scheren & Creme.

  Maar deze winter ga ik mijn haar laten weg laseren.

  Kan namelijk niet in de zomer

 • 10 jaar geleden Mchick

  benen: in principe epileren en evt bijscheren met scheermesje

  oksels: ladyshave

  bikinilijn: scheren met mesjes& ladyshave

 • 10 jaar geleden Claudia

  oksels met ontharingscréme de rest scheren

 • 10 jaar geleden xxmiszbeautyhit

  scheren!

 • 10 jaar geleden BlueEyezXx

  epileren met zo'n apparaat .. dat trek ik niet xD doet kei zeer! doe maar scheren of harsen.. behalve voor wenkbrauwen gewoon epileren

 • 10 jaar geleden Saszilla

  scheren!

 • 10 jaar geleden UNDECIDED

  epileren !

 • 10 jaar geleden xAnne

  Scheren, harsen en epileren

 • 10 jaar geleden Sunnyweather

  op het 4e plaatje, dat epileer/scheer - apparaat heb ik!

  echt heel fijn.

  bij het kruidvat heb ik 'm gekocht.

  je kunt er gewoon mee scheren, en er is een ander dingetje wat je erop kunt klikken, dat epileert.

  echt heel erg fijn, en de haren blijven lang weg.

 • 10 jaar geleden GirlWithStyle

  ik epileer meestal, en heel soms gebruik ik harsstrips of ontharingscreme.

 • 10 jaar geleden PrettyxPink

  Ik heb het epileer aparaat van de action voor 3e, het is natuurlijk niet zo goed als normaal, maar je merkt meteen dat de haren veeel minder snel terugkomen!

 • 10 jaar geleden Alexis

  ik doe met ontharingscrème en mn oksels met scheermesje

  maar op mn benen blijven wel 's haren staan :S

 • 10 jaar geleden kikkie10

  ik wil ook een epileer apparaat waar kun je die kopen?? en oe duur zijn ze?

 • 10 jaar geleden mauudmauud

  Ik hars meestal mt de suikerwax van Mascha, het is gewoon super makkelijk, goedkoop en het doet niet ehct pijn. Ook worden je haartjes dunner

  Ik heb nog een manier om van je haar af te komen=

  Je kan een creme van Biotex kopen die je haar dunner maakt en uiteindelijk voor goed verwijderd.

  Dat is pas echt fijn ma wel prijizg

  xx

 • 10 jaar geleden BourjoisSecret

  scheren / harsen

 • 10 jaar geleden Fashion_Girl4

  Gewoon die creme Dove gebruiken het best!XD

 • 10 jaar geleden AstriiidGirlz

  ik eig. een beetje een ''snorretje xs wat doe ja daar dan aan, ik bleek het maar zijn er andere manier want ik denk dat het nog een beetje opvalt x

 • 10 jaar geleden Okashi

  Ik ben allergisch aan zowat alle ontharingscrèmes . . . echt man mijn huid werd knalrood en jeukerig en . . . OMG het was gewoon een nachtmerrie XD

  Scheren of met Veet <333

  (voor epileren ben ik teveel een watje xP)

 • 10 jaar geleden Marieke

  Hahah, ik ben 14 en hoef me echt nooit te scheren. De haren die op mijn benen zitten moet je met een loep bekijken en zijn nog blond ook op mijn armen is het nog veel minder, alleen mn oksels doe ik welXD

  Ik hoop dat dit zo lang blijft

 • 10 jaar geleden lootteeloovvee

  ladyshave!! gaat snel, pijnloos en omdat et zo snel gaat kun je het makkelijk vaak doen xD

 • 10 jaar geleden Hilal

  Ladyshave is denk ik het beste, vooral als je op vakantie gaat. De haren komen heel lang niet.

 • 10 jaar geleden WALKINGxSHOES

  ik gbruik altijd een ladyshave,

  toen ik ermee begon vond ik het geluid al eng_O

  maar na een paar keer datding aan en uit gezet te hebben begon ik rustig aan mijn benen, toen dat lukte deed ik ook mijn oksels en bikinilijn.

  ieeuw harige oksels zijn echt ranzig!

 • 10 jaar geleden Slash

  @mieske

  gewoon doen

  er is niets viezer dan beharde benen en oksels xD

  ja da's er wel. maar ik vind het echt niet mooi uit zien.

 • 11 jaar geleden Anna

  Venus vibrance is echt super fijn!

  N aanrader

 • 11 jaar geleden Ashley111

  benen scheren met bodylotion

  werkt heel goed

  worden je benen super zacht vnn

  ik doe het altijd

  bij mij blijven ze zo langer weg dan met scheerschuim ofzo

  iets vnn 4 dagen bij mij blijven ze weg met bodylotion

  x ik hoop da jullie er iets aan hebben

 • 11 jaar geleden Annette

  Ik heb hele lichte haren op m'n benen, je ziet ze wel maar ze zijn niet echt zwart ofzo. Als ik het ga scheren komen er zwarte haren voor in de plaats en dat wil ik niet.. Dus ik weet niet of ik het gewoon zo moet laten of dat ik bijv moet gaan harsen.

 • 11 jaar geleden SofiaAlmighty

  venus virbance!

 • 11 jaar geleden AARDBEI

  ik scheer ook! maar doe niet mn boven benen, , want anders ben je meteen een uur bezig met je hele benen!

  dat vind ik het niet waard.

 • 11 jaar geleden mylifeisth

  epileren.. maar dat is niet altijd geweldig..

 • 11 jaar geleden Iris

  ik heb veeet (L)

  werkt echt chill!

 • 11 jaar geleden Sohodoll

  Ik scheer alles gewoon.

  At Lisa_xx: Dat is echt dikke onzin. Bij scheren kan je ook gewoon een gladde huid krijgen. En sommige mensen kunnen niet tegen harsen of epileren.

 • 11 jaar geleden B

  IDD, laseren lijkt mij hartstikke ongezond, dat zou ik dus niet willen doen.

 • 11 jaar geleden xnancc

  Laseren kan toch niet goed zijn?

 • 11 jaar geleden Favourable

  Laseren lijkt me niet echt gezond (líjkt míj)

 • 11 jaar geleden Juin

  Ik epileer mijn benen, de rest scheer ik of doe ik met ontharingscreme

 • 11 jaar geleden Yvanaax

  Ik hars mijn benen en de rest scheer ik.

 • 11 jaar geleden alysha111

  getver haar op je billeXD

 • 11 jaar geleden Sharon

  Ik Epileer alles,, Benen, Oksels en BikiniLijn..

 • 11 jaar geleden EetSjokoomoes

  Scheren is écht niet goed.

  Je moet er eens op letten, als mensen hun benen scheren, dan krijgen ze zo van die rare stoppels op hun benen. Ze worden er zo lelijk van. En nog een nadeel is, dat je het echt elke dag bijna moet doen. Harsen is veel beter. Je benen zien er veel beter uit, de haartjes blijven langer weg en als ze terug komen, dan zijn ze minder zwart en stoppelig dan bij het scheren (dan valt het ook minder op).

  Mijn favoriet is dus harsen.

 • 11 jaar geleden FORGOTMYNAME

  Meestal scheer ik het met een elektrisch scheerapparaat maar dat zit ook een epilator dingen in dus dat doe ik ook soms, maar dat doet wel veel pijn.. En af en toe gebruik ik ontharingscreme.

 • 11 jaar geleden Deess

  benen laat ik liever harse de rest scheer ik en soms me oksels epileren xD

 • 11 jaar geleden ninaameid_

  scheren, dat waxen is moeilijk

 • 11 jaar geleden Razorbladekiss

  gewoon scheren, behalve benen: die epileer ik

 • 11 jaar geleden Julia

  ik hars alleen me benen... en de rest scheer ik anders doet het te veel pijn >.<"

 • 11 jaar geleden _Star

  gewoon scheren.

 • 11 jaar geleden GUCHI

  Ik doe één keer in de twee weken mijn benen epileren met de Silk-épil Xpressive van Braun. De allereerste keer deed het wel pijn, maar je krijgt er een massagestuk bij die het minder pijnlijk maakt. De tweede keer epileren is gelijk al minder pijnlijk. Ik heb het nou al een aantal keren gedaan, en nou voel je vrijwel niks meer! En wat het fijnste is, is dat de haartjes veel langer wegblijven dan bij het scheren (:

 • 11 jaar geleden heleenxx

  ik scheer het gewoon altijd met een mesje bij als ik onder de douche sta. elke dag dus.

 • 11 jaar geleden Loyalty

  Gewoon elke dag met ladyshave scheren en één keer per week ontharingscreme vind ik het makkelijkst (:

 • 11 jaar geleden springmuisje

  Mijn benen hebben zo'n lichte haren dat je er praktisch niets van ziet, alleen als ik in de zon zit zie je het een beetje.

 • 11 jaar geleden Fidelity

  Ik epileer sinds kort mijn benen.

  Ben er alleen nogal klunzig mee, en dat ding maakt zo'n lawaai, zodat de rest van de familie meteen kan horen wat ik aan't doen ben.

  En ik kan er niks van maargoed.

  Dat zal wel komen ofzeu. xD

  Worden van ontharingcreme's je benen niet heel droog ? :O

 • 11 jaar geleden SO_FLY

  Lekker duur die laserontharing gevallen... Khou het bij me epileer apparaat &scheermes (a).

 • 11 jaar geleden azizalieverd

  ik had zo epileerappaaraat gekocht maar het deed pijn au au au dus terug gebracht en scheermesjes gaan gebruiken wat ik daar voor al dee ik ga denk ik wil denk ik gewoon plaketejes kopen wat je op je been moet doen en trekken de beste manier denkik

 • 11 jaar geleden timide

  ik heb zo'n epileerapparaat, maar bij mij pakt ie altijd echt maar zo weinig haartjes, gisteren zat ik een kwartier per been, en nu voel ik nog haartjes.. heeft iemand anders dat ook??

 • 11 jaar geleden EM

  Scheren en waxen..

 • 11 jaar geleden timide

  @ Einjeru_veer : dat is tegen de rode bultjes..

 • 11 jaar geleden Einjeru_veer

  Tot nu toe alleen nog maar geschoren :P

  Wil wel wat anders proberen :P

  En wat is dat met dat Theezakje Car0ow22x?

 • 11 jaar geleden Lovefighter

  Mijn favoriet is waxen :]

 • 11 jaar geleden yvetteeee

  mensen die blond of bruin zijn krijgen ook vaak donkere haren op hun benen

 • 11 jaar geleden CarOow22X

  Met een thee zakje !JNCE

 • 11 jaar geleden JNCE

  heeft iemand een idee hoe je je rode bultjes na het epileren van je benen kunt verminderen?

 • 11 jaar geleden celile

  ik ben 11,en ik scheer me benen nu al,maar ze komen de volgende dag weer,dus wij keken t.v en toen zagen we ineens bij tel sel,salon laser dus ik en mijn meoder zijn er van plan om er een te kopen,ik heb aalleen heel veel haar op me benen,ik ben turks turksen mensen zin donkerder dan andere daarom zijn onze beenharen heel duidelijk te zien,werkt de salon laser wel???

 • 11 jaar geleden xvaleriej

  ik ga zometeen epileren .. la ben ik er niet meer zo zeker van :S

 • 11 jaar geleden xJet

  1. scheren

  2. ontharings crème

  3. harsen

  4. epileren (dat doet zoo'n pyn)

  5. laseren

 • 11 jaar geleden kimiaa

  je kunt tegenwoordig ook bij telsell een salon laser hair remover kopen dat 1 haar tegelijk behandelt en die kost 199,99 euro er is ook een salon laser scanning hair remover die je kunt instellen tot een behandeling van ongeveer 20 haren tegelijk die is alleen wel 299,99 euro.

  het enige is dat ik betwijfel of ze ook echt werken die dinge van telsell en homeshopping werken namelijk niet altijd. je moet je haren 1x per maand 6 maanden lang laseren en dan kijken of je resultaat ziet. mijn tip gewoon niet doen want het doet pijn en in de meeste gevallen werkt het niet dus onthaar je benen gewoon met een epilator dat doet de eerste keer alleen pijn maar de tweede keer ben je er ongeveer aan gewend. of als je weinig haren hebt gewoon elke dag als je onder de douche staat even het scheermesje erover heen halen ( ik raad dit niet aan voor mensen met veel en donkere haren je haren worden en namelijk dikker van dus ook duidelijker )

  ik hoop dat deze tips helpen veel plezier

  kuss

 • 11 jaar geleden Kimberleyy94

  @ Pleeborsteljj

  dat vraag ik mij ook af

  egt irritant is dat =S

 • 11 jaar geleden Pleeborsteltjj

  wie kent ontharingscréme die niet stinkt,, en je bruine tint niet van je benen afhaalt ?

 • 11 jaar geleden Sharon

  ik was 12 toen ik me ging scheren...

 • 11 jaar geleden Tessa

  epileren, haal er gewoon een ijsblokje overheen, en de pijn is minder.

 • 11 jaar geleden Pleeborsteltjj

  wats de gemiddelde leeftijd om je bikinilijn te gaan ontharen ?

  kben namelijk bijna 13,, maar als ik een bikini aan heb,, floept er best wel vaak wat uit :$

 • 11 jaar geleden SuperGirlx

  Ik gebruik gewoon een scheermesje

  Gaat (meestal :p) wel goed.

  hahaha.

  Ik zou best wel zo'n epileerding willen, maar straks bevalt het met helemaal niet. ^_^

 • 11 jaar geleden LellieFless

  ik doe scheren,epileren en creme´s

 • 11 jaar geleden BACKinBLACK

  Ik wil zo'n verdovende epileer ding kopen, maar doet die nog pijn?

 • 11 jaar geleden vivalaVeer

  Ik epileer

 • 11 jaar geleden playtime

  Harsen is in het begin wel wat pijnlijk, maar even doorbijten en dan voel je niks meer want je huid raakt als het ware 'verdoofd'

  ik scheer altijd in de winter

  en in de lente/zomer hars ik.

  Je krijgt er een veeel gladdere huid van, en als je het met echte hars doet worden je benen ook nog mooi, egaal enzo.

  en 't blijft langer weg, het haar wát terugkomt is zacht en lichter

 • 11 jaar geleden xxILOVEEYOUUxx

  Uhmm... ik gaa gwoon door met harsen.

  In het begin doet het mega pijn maar nadat je de tweede strip eraf trek ben je al aan het gevoel gewend en voelt alles al minder pijn aan.

  natuurlijk het blijft pijn doen maar ik ben er wel lkkr lang vnaf!

 • 11 jaar geleden LellieFless

  k scheer maar k ben dan ook 16 :P

 • 11 jaar geleden reneeee

  laseren.. ckr! maar t is wel goedkoper dan 650 hoor:O

 • 11 jaar geleden leilalovesmiia

  gewoon scheren, simpel zat.

 • 11 jaar geleden Anandi

  wat een geweldige uitvinding, laseren! nu nog rijk worden..

  daarna lijkt mij epileren het handigst, want dat lijkt me minder pijnlijk dan harsen en bij scheren komt het zo snel en hard terug!

 • 11 jaar geleden miss_hockey

  Mij lijkt harsen of waxen het fijnst..

  Maar laseren lijkt mij het fijnst maar het is soo duuurrr!

 • 11 jaar geleden Kaatje_88

  Ik wil een keer harsen of waxen proberen, maar heb een heel gevoelige huid ik krijg gelijk over allergiese reacties op :S

 • 11 jaar geleden G0LDENlove

  harsen en waxen lijkt me echt ontzettend pijnlijk

 • 11 jaar geleden xKIWIx

  Ik scheer me benen altijd, maar doet harsen veel pijn?

 • 11 jaar geleden SASKIA0123

  ik laat alleen men benen harsen

  de rest scheer ik gewoon omda da anders te veel pijn doe :lol:

 • 11 jaar geleden Gossip_Girl

  Ik hars me benen en bikinilijn en oksels het is best pijnlijk maar het duurt bij mij ongeveer 2 maanden voor het weer aangroeit!!! de moeite waard dus!!

 • 11 jaar geleden yvonnnedude

  mijn moeder harst mensen voor haar beroep, ik heb het nog nooit gedaan alleen deze zomer wil ik het wel als ik durf

 • 11 jaar geleden Marit

  Om die zwarte puntjes weg te krijgen, kun je ook een spoeling speciaal daarvoor om je haar lichter te laten kleuren.

 • 11 jaar geleden Michelle

  Bij mij lukt het niet..

  Als ik scheer blijf je zwarte puntjes zien, het voelt allemaal heeel glad aan maar je blijft zwarte puntjes zien. maakt niet uit op welke manier ik het scheer. Ik heb ook al ontharingscreme en wasstrips geprobeert maar je blijft het zien. Kunnen die zwarte puntjes ook weg?

 • 11 jaar geleden MELISHH

  in de winter scheer ik me benen het meest, want dan loop je meestal toch met lange broeken etc. in de zomer epileer ik het wel eens, dan blijven de haartjes langer weg dats makkelijker =).

 • 11 jaar geleden Suntrack

  ik zel vind cremes hars en scheren makkelijker

 • 11 jaar geleden Bieb14

  Ik Scheer mijn benen in de winter (Lekker makkelijk!)

  en in de zomer hars ik mijn benen of ook gwn scheren of heeeel soms epileren, (MET IJS!) maar het doet nog steeds afschuwelijke pijn! .. echt stom, en kan je ook ontharings creme gebruiken voor je bikinilijn, ik krijg namelijk daar rode bultjes van het scheren!

  Als je een tip heb, Stuur me dn please een Note!

  xx

 • 11 jaar geleden Squirrel

  Ik scheer het gewoon,

 • 11 jaar geleden ilovemakeup

  wat is eigenlijk het verschil tussen waxen en harsen?

  en, ik denk dat ik mijn bikinilijn wil waxen of harsen (als ik weet wat het verschil is!) maar ik ben 14, is het dan nog beetje té vroeegg?? (oksel doe ik al 2/3jaar, benen deze zomer voor het eerst..)

  TIPS PLEASE

 • 11 jaar geleden x_PRINSESS

  ik scheer ook gwn hoor zoiezoo me oksels benen vaak ontharingscream maar dat werkt niet zo goed dus twijfel om ook me benen te scheren , harsen doet mij teveel pijn..

 • 11 jaar geleden melissa

  ik ga voor harsen heb het al 2 keer gedaan de tweede keer deed het minder pijn maar mijn tante deed het met een apparaat die iets aanbrengt en dan harst ze dat doet zowat geen pijn maar die van veet deed wel pijn