Wekelijkse haarverzorging

Beauty door Redactie

Je huid moet je goed verzorgen, denk aan wassen, reinigen, beschermen, scrubben, insmeren enzovoorts. Als het goed is doe je dit ook dagelijks, en sommige verzorging wekelijks. Zo gaat dit ook met je haar! Het moet echt standaard worden dat je je haar goed verzorgd, en zo altijd stralend en gezond houdt!

Elke ochtend en avond

Je haar borstelen is erg goed. Je moet het niet overdrijven - dus niet elk halfuur naar de borstel grijpen - maar een goede borstelbeurt (dat betekent niet dat het wild en hard moet...) elke ochtend en avond is erg goed.

Als je je haar goed borstelt gaat het mooier glanzen, verwijdert het onzuiverheden en schildertjes en geeft het vaak meer volume. Ook kan je hoofdhuid beter ontspannen en maakt het de haarwortels sterker. Ja ja, waar borstelen allemaal niet goed voor is!

Paar keer per week

Je haar was je een paar keer per week. De een wat vaker dan de ander, dat is normaal. Er is geen 'correcte hoeveelheid' te noemen hoevaak je je haar moet wassen; dat ligt ook aan de lengte, het model en het type haar dat je hebt. De enige tip is dat je het niet té vaak moet wassen, en elke dag is dus bijvoorbeeld (voor de meeste mensen) té vaak!

Je haar was je met een shampoo die bij jouw type haar past. Bedenk dus eerst goed wat voor soort haar je hebt: normaal, droog, vet, gekleurd, met roos... enzovoorts. Stem daar je shampoo (en later ook je andere haarverzorgingsproducten) op af.

Twee keer per week

Een conditioner (ook wel crèmespoeling genoemd) gebruik je na het wassen van je haar (met shampoo). Je moet alleen niet té vaak conditioner gebruiken, dus twee keer per week (niet net een dag na elkaar, dus) is ruim voldoende.

Wederom kies je een conditioner op jouw haartype uit! Tip: breng conditioner, als je haar snel vet wordt, alleen in de onderste punten aan, en dus niet op je hoofdhuid.

Een keer per week

Een haarmasker gebruik je het liefst een keertje per week, en echt niet vaker. Een haarmasker helpt je haar te herstellen, voedt het en maakt het weer op en top gezond. Je hebt haarmaskers voor droog en beschadigd haar, maar ook als je heel gezond haar hebt is het niet verkeerd om een maskertje te gebruiken!

Een masker gebruik je na het wassen. Probeer het masker te gebruiken op een dag dat je niet de conditioner gebruikt. Want én shampoo én conditioner én een haarmasker na elkaar kan ook een beetje teveel van het goede zijn!

En verder...

Je haarproducten hoeven niet allemaal van hetzelfde merk of productlijn te zijn. Maar het is wel handig, omdat je dan alles hebt met dezelfde geur en ze allemaal dezelfde werking hebben. Ook kun je je haartype dan bij elk product hetzelfde houden, en dat is wel zo handig.

Heb je heel vervelend haar (bijvoorbeeld heel kroezig, pluizig, heel vet of juist heel droog), dan kun je speciale producten daarvoor gebruiken. Typ je haarprobleem eens in op de zoekmachine hier rechtsboven op Girlscene.nl, of vraag je kapper ernaar. Die is er voor om je te helpen!