Beauty

Glamour haar

Op de catwalk zagen we enorm veel glamour kapsels. Echt back to the glamourous fourties & fifties, lijken de ontwerpers en kappers te hebben gedacht. Me like! Maar hoe maak je deze prachtige kapsels nu thuis? Ik help je een handje.

Deze femme fatale look wordt vooral bepaald door stylish, glanzend haar met een grove slag. Gucci en Valentino zijn dol op deze haarstijl en hun modellen liepen er dan ook allemaal mee! Verschil met vroeger is dat de coupes wat moderne en minder stijf zijn. Niet alleen voor visite en bezoek dus, maar ook als je een etentje hebt of misschien zelfs op school!

Wat je in ieder geval nodig hebt:

- Een goede haarlak die je haar niét verzwaart
- Een krultang of warmterollers (bijvoorbeeld een Carmen set). Als je voor rollers gaat, kies dan de grootste.
- Een ronde borstel
- Föhn

Hoe doe je het?

Was je haar met een klein beetje shampoo. Gebruik geen conditioner deze keer; dat maakt je haar vrij zwaar.
Laat je haar opdrogen totdat het nog een beetje vochtig is. Je kunt het ook föhnen totdat het bijna droog is. Zorg wel dat je tijdens het föhnen blijft borstelen zodat het niet gaat pluizen. Heb je erg pluizig haar van jezelf, gebruik dan een anti-frizz haarserum, bijvoorbeeld Frizz Ease Serum van John Frieda (te koop bij elke drogist).

Maak een zijscheiding. Daarna kun je het beste je haar een beetje 'voorbehandelen'. Dit kan met een speciaal product wat helpt bij het krullen en ervoor zorgt dat je haar niet uitdroogt! Een voorbeeld daarvan is de Wella Forte Hydro Style Föhn Gel Spray of de L'Oréal Studio Line Perfect Curl Mousse.

Daarna ga je het haar krullen. Dit kan het beste met warmterollers. Heb je niet zoveel tijd of geen rollers, gebruik dan een krultang. Zorg er wel voor dat je óf een dikke tang hebt, of dat je bij een dunnere tang het haar er niet te strak omheen wikkelt. Want dan krijg je strakke pijpenkrulletjes, en da's niet de bedoeling! Het moeten mooie, grove krullen worden.

Hoe je rollers indoet, zie je in dit filmpje!

De truc is om steeds een pluk haar te pakken, deze eerst goed glad te borstelen en deze goed om de rollers te doen.

Als je haar goed gekruld is, ziet het er waarschijnlijk té strak uit. Wat je dan kunt doen, is haarlak (bijvoorbeeld Elnett, de gouden bus van L'Oréal) op een ronde borstel spuiten en hiermee heel langzaam je krullen uitborstelen, maar wel dat ze krullend blijven. Je spuit er nog extra haarlak op zodat het geheel er sleek & glossy uit blijft zien.

Je kunt eventueel ook nog haarspeldjes gebruiken om een bepaalde krul mooi op je hoofd 'neer te zetten'.

Succes ermee!

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved