Beauty

Zelf je pony bijknippen

Pony’s zijn hip. Of ze nou schuin, recht, kort of lang zijn: dat ze hip zijn, is een feit. Ook is het een feit dat een pony na een tijdje heel snel in je ogen hangt en dus te lang zijn. Dus: hoe kan je nou zelf je pony bijknippen?

Zelf een pony knippen is niet makkelijk als je geen kapster bent. Ik hoor vaak meisjes zeggen dat ze hun pony zelf willen knippen, maar ik geef je één goede tip: laat het écht bij de kapper doen. Het lijkt heel erg makkelijk , maar dat is het niet! Het kost misschien wat geld als je het bij de kapper laat doen, maar dan zit het wel perfect en precies zoals jij het wil.

Het vervelende van een pony is dat je het heel snel ziet als hij groeit. Hij gaat in je ogen hangen of het model gaat eruit. Je kan het wel zelf bijknippen, maar doe dit alleen als je een vaste hand, een goede schaar en een flinke dosis vertrouwen in jezelf hebt!

Voor jou van Girlscene: een handleiding pony bijknippen!

1. Doe het op droog haar! Nóóit doen met nat haar, omdat het achteraf opdroogt en dan gaan ze ‘krimpen’ en dan zijn ze dus te kort.
2. Doe je haar in een staart en gebruik een kam om je pony te scheiden van je andere haar.

3. Scheid je pony in 2 delen met een kam. Neem één helft en kam ze naar beneden en stop bij je wenkbrauw-bot. Knip het niet korter dan daar!

4. Begin met knippen onder een hoek van 45 graden met de kam nog in je haar zodat je pony stijl en stak naar beneden hangt. Als je dit lastig vind, kan je het ook vasthouden tussen twee vingers, maar bedenk wel dat je onder je vingers moet knippen en niet erboven.  Je moet het nooit helemaal recht doen, omdat je op die manier juist een scheve pony krijgt.

6. Doe hetzelfde bij de andere helft.

Tips:
1. Als je haar heel dik is, doe het dan in lagen!
2. Gebruik een goede, scherpe schaar. Met een botte schaar kom je nergens!
3. Knip je pony altijd langer dan je in gedachten hebt. Anders worden ze geheid te kort.
4. Knip met hele kleine ‘knipjes’ met de punt van je schaar zodat het er natuurlijk uit blijft zien.

Durf je dit niet aan? Doe het dan vooral niet, en ga gewoon bij je kapper langs. Sommige kappers doen het bijknippen van een pony er als service bij als je een vaste klant bent, bij andere kappers moet je zo’n 6 euro betalen. Maar bedenk wel: wat heb je liever? Een scheve pony die gratis is of een perfecte pony die 6 euro kost? Juist.

Door onze reporter Cynthia

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved