Haar mythes

Beauty door Redactie

Er zijn veel beweringen over je haar die je altijd voor waar hebt aangenomen. Veel van die beweringen zijn echter de bekende 'broodje aap'-verhalen. De meeste meiden weten dit alleen niet. Daarom hier de grootste haar-mythes en waarom ze niet waar zijn.

Hoe meer schuim, hoe beter de shampoo en hoe schoner het haar
De hoeveelheid schuim heeft niks te maken met de kwaliteit van de shampoo. Aan shampoo wordt vaak een schuimversterker toegevoegd. Natuurlijke shampoos, zoals Henna, schuimen niet veel. Maar dat wil dus niet zeggen dat ze niet goed zijn.

Het is goed altijd dezelfde shampoo en conditioner te gebruiken
Als je altijd dezelfde shampoo en conditioner gebruikt, kunnen er op den duur resten op de haarschacht achter blijven. Waardoor het haar er slap en futloos uit gaat zien.

Hoe langer je conditioner laat zitten, hoe beter de werking
Conditioners bedekken het haar met een laagje, ze dringen niet in de haarschacht. Daardoor werken ze na 1 minuut net zo goed als na 10 minuten. Conditioners op basis van olie of panthenol dringen wel in de haarschacht en moeten langer blijven zitten. Maar dat staat dan meestal op de verpakking.

 Droog haar kan niet tegen vaak wassen
Droog haar kan beschadigen als de gebruikte shampoo te agressief is. Haar beschadigt ook eerder als er te veel tijd tussen de wasbeurten zit. Dan raken de haarzakjes verstopt door vuil en dode huidcellen en wordt de talgproductie geblokkeerd. Het haar wordt dan droog en broos.

Door Arancha