Krullen maken met haarklemmen

Beauty door Redactie

Mij lukte het maar niet snel én makkelijk krullen te maken. Vaak moet je met papillotten, krultang, rollers enzovoorts in de weer… en da’s best veel werk als je ’s ochtends nog half slapend voor de spiegel staat. Daarom kreeg ik bij de kapper de volgende techniek, en het werkt perfect!

1. Ga in de douche en was je haar. Ik gebruik meestal geen crèmespoeling als ik krullen ga maken, dan heb ik het idee dat het wat eerder uitzakt. Je kunt eventueel wel een beetje in je pony doen, als je die hebt.

2. Kneed meteen na het wassen, als het dus nog goed nat is, volumemousse erin. Dit mag best veel zijn, dan blijft het ‘t langste zitten.

3. Meteen daarna pak je 2 à 3 grote haarklemmen, die je gewoon bij de drogist of H&M koopt. Verdeel je haar in delen, bijvoorbeeld 2 of 3, dit hangt af van de dikte en lengte van je haar, en zet het in een grote ‘frot’ vast op je hoofd. Dit doe je met al je haar. Let op; dit hoeft echt niet netjes, gewoon een beetje opfrotten en vast zetten. Let ook op dat je de klemmen niet boven op je hoofd zet, dan krijg je bovenop veel krullen, en dat is niet zo mooi.

4. Spuit er haarspray overheen, liefst verstevigende spray die je haar niet te zwaar maakt.

5. Föhn je haar net zo lang tot het droog is. Daarna af laten koelen!

6. Haal de klemmen uit je haar en breng het in model.Gebruik eventueel nog wat mousse of haarlak zodat het goed blijft zitten, maar probeer niet teveel producten te gebruiken die je haar verzwaren (zoals wax). Et voilà, daar is je krullenbos!

Hoe vaker je deze stappen herhaalt, hoe meer krullen je natuurlijk krijgt. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Succes!

Met dank aan Hanneke