Zelf hars maken

Beauty door Redactie

Hars-setjes om haar te verwijderen zijn kant en klaar in de winkel te kopen. Maar het is natuurlijk véél leuker – en goedkoper! – om het zelf te maken…

Wat heb je nodig:
- een kopje suiker
- een kwart kopje honing
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel maïszetmeel
- 12 reepjes van katoen (bijvoorbeeld van een oud T-shirt)
- een houten spatel of iets anders waarmee je de wax op je huid kan smeren

Stap 1: Meng de citroensap, honing en suiker in een schoon glazen potje. Verwarm dit in de magnetron , ongeveer twee minuten. Roer het een minuut lang en laat het dan afkoelen. Het moet nog wel warm zijn als je het gaat gebruiken, maar niet zo warm dat je jezelf brandt.

Stap 2: Bestuif het deel wat je gaat waxen met wat maïszetmeel. Breng wat wax (de citroensap-, honing- en suikermix) aan met de tongspatel. Niet teveel, een dun laagje is genoeg.

Stap 3: Doe nu snel een katoenen strip op de wax en strijk het glad in de richting van je haargroei. Gebruik je andere hand om je huid een beetje strak te trekken en gebruik dan weer je andere hand om héél snel de katoenen strip eraf te trekken. Hoe sneller je trekt, hoe minder pijn het doet.

Stap 4: Wax een klein stukje per keer en verwarm het mengsel als je merkt dat het kouder en wat minder goed smeerbaar wordt.

Tadaa! Heel makkelijk en heel erg goedkoop: je eigen home-made hars.

Door onze redactrice Cynthia