Beauty

My hair routine

Ik krijg vaak berichtjes en mails van Girlscene bezoekers met de vraag 'wat ik nu eigenlijk met mijn haar doe'. Daarom vertel ik jullie graag over my hair routine!

Mijn haar! Excuus voor de droge blik op de rechter foto ;-)

Wassen...
Allereerst was ik mijn haar 2, hooguit 3 keer per week. Niet vaker, want dan wordt het bij mij heel vet. Ja, het klinkt een beetje vreemd, maar ieders haar is anders. En het mijne blijft het mooists als ik het niet té vaak was!
Ik was mijn haar eigenlijk altijd met John Frieda shampoo. Ik heb lang de Brilliant Brunette lijn gebruikt, maar nu heb ik sinds kort de Luxurious Volume collectie ontdekt. Daar gebruik ik de thickening shampoo (€ 8,49) en de conditioner (ook € 8,49) van. Deze maken je haar lekker dik en zacht en superstevig.

Verzorging
Ik gebruik elke week een haarmaskertje, liefst die van Andrélon tegen haarbreuk. Die pot is echt enorm (ik doe er al maanden mee!) en niet zo heel duur (€ 5,- ongeveer). Er zit zo'n lekker dikke witte crème in die je op je haar aanbrengt na het wassen, vijf minuutjes in laat trekken en dan weer uitspoelt. Je haar is daarna weer megazacht - ik blijf er dan de hele tijd doorheen kammen met mijn handen, haha.

Styling
Daarna probeer ik mijn haar niet té vaak te bewerken met föhn, steiltang of krultang. Eigenlijk laat ik mijn haar altijd zó aan de lucht drogen, soms föhn ik het laatste beetje 'nat' eruit met de föhn. Als ik mijn haar steil of krul voor een feestje of als ik langer föhn, gebruik ik altijd een beschermend serum.
Ik ben dol op de CHI Silk Infusion, een heel klein potje met een soort olie, gemaakt van pure zijde. Je hebt er maar heel weinig van nodig om je haar te beschermen tegen de hitte. Ik gebruik het ook wel eens zó in mijn haar, om de pluis tegen te gaan. Je hebt echt maar een druppeltje nodig, dat is genoeg! Meer is ook niet goed: daar word je haar te vettig van. Zo'n potje kost € 19,-, maar je doet er dus jaren mee. Ik heb 'm via de John Beerens webshop.

Verven
Ik verf mijn haar elke 6 weken ongeveer, soms iets minder vaak, dat ligt aan de uitgroei. Ik verf het in een kleur iétsje lichter dan mijn eigen haarkleur: een donkerbruine kleur met een tikje goud erdoorheen. Goud? zul je denken. Ja, dat vond ik eerst ook raar, maar dat beetje goud geeft het geheel een hele mooie glans. Daarnaast - schrik niet! - komt vroegtijdig grijs haar bij ons in de familie voor. Dus jep, ik krijg al grijze haartjes. Dus die verven we mooi bij ;-)
Ik heb wel eens mijn haar zelf geverfd, gewoon thuis met zo'n pakje. Maar bij de kapper vind ik toch wat fijner, dan laat ik het meteen mooi wassen, bijknippen en stylen.

Elastiekjes
En tot slot: ik gebruik altijd elastiekjes van Hair Blax. Vriendinnen lachen me wel eens uit dat ik deze 'gekke stiekjes' gebruik en ik 5 euro betaal voor een pakje van 8 elastiekjes. Maar: deze elastiekjes lubberen amper uit, je ziet ze niet zo goed zitten in je haar en beschadigen je haar ook niet, wat veel andere elastiekjes vaak wel doen. En de prijs valt ook best mee: bij de drogist betaal je ook een paar euro voor 8 elastiekjes, en die gaan veel minder lang mee dan deze. Ze zijn er in het zwart én in een doorzichtige versie, die helemaal mooi zijn in je haar.
Ik heb ook wel elastiekjes van de H&M hoor, maar ik vind deze gewoon een stuk fijner. Zelf koop ik zevia Welikefashion, maar je hebt ze ook bij de webshop van Skins cosmetics.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved