Kapsels die tegen 'n stootje kunnen

Beauty door Redactie

In Nederland hebben wij het hele jaar door last van regen, hagel en wind. En daar moet je je kapsel natuurlijk op afstemmen! Ook als je gaat stappen wil je niet dat je haar na een paar uur slap langs je gezicht hangt. Girlscene geeft je tips voor kapsels die tegen een stootje kunnen voor elk soort weer.

Deze coupe van Jennifer Lopez kan voor elke gelegenheid en is een echte longlasting coupe! Het haar is strak naar achter in een staart of knot vastgebonden (een knot blijft mooier dan een staart) en gefixeerd met een boel haarlak en/of gel. Perfect voor regenachtige dagen met heel veel wind. Of voor een avondje stappen! En heel belangrijk: easy to do.

Dit kapsel is made to survive! Jennifer Love Hewitt draagt een halve up-do: een deel van haar haar is vastgezet, het andere deel hangt los over haar schouders. Ook niet moeilijk om te maken: verdeel je haar in twee delen (het deel wat je omhoog gaat doen en het deel wat je los laat hangen). Krul met een grote krultang het ‘losse’ deel van je haar en kam dat met je vingers door. Zet het bovenste deel vast met een mooie knip en gebruik lots of hairspray. Gegarandeerd dat deze coupe de hele avond (of dag!) blijft zitten. Perfect voor een feestje.

Een chique maar toch nonchalant opgestoken kapsel bij Eva Longoria. Je ziet het niet op de foto, maar reken maar dat hier heel wat haarlak en mousse in verwerkt zit om het netjes op z’n plek te houden. Dit kapsel is erg geschikt voor warme, vochtige dagen. Je hebt je haar uit je gezicht en uit je nek waardoor je minder snel last krijgt van vochtig haar doordat je zweet. Smeer voor je deze coupe maakt Anti-Frizz serum in je haar zodat het niet gaat pluizen. Gebruik mousse, föhn je haar en steek het nonchalant op met hier en daar een losse pluk. En dan: haarlak haarlak haarlak!

Ideaal haar, Agyness Deyn en Rihanna’s coupes. Ik heb zelf ook kort haar en ik kan je vertellen: het is echt ideaal. Je staat niet uren voor de spiegel, in de weer met haarlak, mousse en gel. Nee, na 5 minuutjes ben je klaar en zit je haar de hele dag (en nacht, als nodig) goed! Het enige wat je nodig hebt is gel of wax en een beetje haarlak. De manier waarop Agyness en Rihanna het dragen is het perfecte kapsel wanneer het hard waait: doordat het haar al plat op haar hoofd ligt (en waarschijnlijk gefixeerd met haarlak) komt de winder niet onder en blijft je coupe netjes! En stel dat de wind wel met je haar gaat spelen: kort haar is rommelig nóg leuker! Kort haar, ik zweer erbij.

Tips voor vochtig weer:
- Gebruik een Anti-Frizz serum. Van vochtig weer gaat je haar snel pluizen en opstandig doen, en als je een serum gebruikt, blijft je haar mooi glad.
- Gebruik niet téveel haarlak en gel, daar wordt je haar alleen maar heel erg plakkerig en viezig van.
- Draag je haar niet helemaal los zonder stylingproducten. Doe het liever in een knot, vlecht of staart. Minder pluisgevaar en het blijft mooier zitten.

Tips voor warm weer:
- Je kan een brede stoffen haarband in je haar doen om je haar te beschermen en het precies op z’n plek te houden. Makkelijk en stijlvol!
- Gebruik ook met dit weer een serum. Warm weer betekent vaak ook veel vocht in de lucht en dat betekent: pluizen.

Tips voor dagen met veel wind:
- Haarlak, gel, mousse… Het is niet erg fijn in combinatie met vochtig weer (dan ook liever niet doen), maar met stylingproducten blijft je haar veel beter op z’n plek.
- Ook hier geldt weer: doe je haar vast. Los haar waait alle kanten op en zorgt voor coupe vogelnest. Doe je haar in een leuke losse knot of staart en spuit er flink wat haarlak in.

John Frieda Weather Works

Ook erg fijn: de nieuwste lijn Weather Works van topkapper John Frieda. Hierin vind je een shampoo (€ 8,49), conditioner (€ 8,49) en protection crème (€ 9,99) die ervoor zorgen dat je haar mooi in model blijft, ook tijdens het "Nederlandse" weer. Ze zorgen ervoor dat je haar niet pluizig wordt na een plensbui, en gaat statisch haar tegen bij warm weer. Slim, toch? Je vindt de producten gewoon bij de drogist.

door onze redactrice Cynthia