Shampoo & conditioner test

Beauty door Redactie

In deze test ga ik verschillende shampoos en bijpassende conditioners uittesten. Welke zijn het, wat kosten ze en werken ze goed? Lees gauw verder!

Naam: Nivea Hair Care Intense Repair
Prijs: shampoo: € 2,49 en conditioner: € 3,19
Looks: lichtblauwe fles (Nivea natuurlijk!) met oranje accenten. Leuk is dat de conditioner het klepje net andersom heeft; staat leuk op de badrand.
Werking: ik vind dit echt héle fijne producten. De shampoo maakt je haar eigenlijk al lekker zacht, je hebt de conditioner bijna niet nodig. Bij sommige shampoos vind ik dat je écht een crèmespoeling erna moet gebruiken - omdat je haar anders zo trekkerig aanvoelt. Maar bij deze doet de shampoo al heel veel, de conditioner maakt je haar alleen nog maar véél zachter! Conclusie: fijn geprijsd en héél fijn in gebruik!

Naam: John Frieda Weather Works
Prijs: shampoo: € 8,49 en conditioner: € 8,49
Looks: ijsblauwe en vooral gróte tubes met blauwe accenten. Beetje saai, wel stylish.
Werking: deze producten zorgen er vooral voor dat je haar niet pluizig wordt na een plensbui, en gaat statisch haar tegen bij warm weer. Ik vind vooral de conditioner erg fijn; deze maakt je haar erg zacht. Dus: goede producten, zeker als je pluishaar hebt. Niet supergoedkoop, da's wel weer een minpuntje.

Naam: Luxurious Volume
Prijs: shampoo: € 8,49 en conditioner: € 8,49
Looks: knalblauwe tubes met oranje dop. Ziet er zomers uit!
Werking: deze shampoo & conditioner maken je haar lekker dik en zacht en superstevig. Ik gebruik dit "duo" vooral als mijn haar wat slap en futloos is; het maakt je haar écht veel dikker. Je merkt bijvoorbeeld zelfs - een paar uur na het wassen - dat je een elastiekje minder vaak om je staart hoeft te halen. Wauw!

Naam: Herbal Essences voor gekleurd / gepermanent / droog / beschadigd haar met vitamine E, rozenbottel en jojoba.
Prijs: shampoo: € 3,29
Looks: goed formaat flesje, ligt lekker in de hand. De shampoo zelf is mooi roze van kleur. Door de doorzichtige fles heen tegen de achterkant zie je rozen, wat het idee van het gebruik van rozenbottel versterkt.
Werking: de shampoo is vloeibaar en schuimt goed wanneer het in contact komt met een beetje water. Het verdeelt gemakkelijk over je haar en voelt prettig aan, ook op je hoofdhuid. Het is goed in te masseren en spoelt goed uit.
Conclusie: het is een fijne shampoo in het gebruik en bovendien niet duur. Ik weet niet of het je gekleurde haar beter beschermt tegen invloeden van buitenaf dan een gewone shampoo, maar het doet de kleur in ieder geval niet vervagen. Het enige nadeel vind ik dat de shampoo niet dierproefvrij is.

Naam: Andrélon Levendig Bruin
Prijs: shampoo: € 2,69 en conditioner: € 2,99
Looks: mooie bruine flessen met gouden details. Want: speciaal voor brunettes!
Werking: deze producten zijn alleen voor meiden met bruin haar, zoals ik dus. Ik vind de shampoo niet zo super; hij maakt mijn haar vrij trekkerig en droog. Maar de conditioner daarentegen werkt super: hij maakt het droge van de shampoo helemaal goed en maakt je lokken superzacht. Dus in combinatie helemaal top!