Test: shampoos voor pluizig haar

Beauty door Redactie

Sommige mensen hebben van nature mooi, steil haar. Anderen hebben pijpenkrullen of kroeshaar. Dat staat vaak ook op de shampoofles: voor krullend haar, voor steil haar, anti-pluis en ga zo maar door.

Girlscene member Geertje zegt: "ik heb geen mooie pijpenkrullen, maar ook geen steile lokken. Ik zou mijn haar ook niet beschrijven als ‘golvend’, want er zit geen slag in mijn haar. Het pluist nogal en ik heb af en toe kleine krullen. Heel lang heb ik het moeten steilen met de steiltang – wat echt heel slecht voor je haar is – omdat het anders gewoon niet zat! Dus wilde ik op zoek naar de ware shampoo. Want: als je haar maar goed zit…

Ik heb verschillende shampoos voor Girlscene.nl getest: Rituals Brilliant Bliss, Andrélon Glans, Nivéa Diamond Gloss, Andrélon Care&Repair, Nivéa Glad&Steil en John Frieda Frizz Ease Curl Around. Ik zal in dit artikeltje gaan beschrijven wat ik van de shampoos vind en of ze de beloftes die op de achterkant van de flessen staan wel nakomen.

Rituals Brilliant Bliss (€7,90) belooft dat je haar glanst: ‘de shampoo combineert Shikakai, een natuurlijke Ayurvedische conditioner die het haar een gezonde glans geeft’. Het voelt wel zacht aan en – ik ben helemaal gek van de Rituals producten – je voelt gewoon aan je haar dat het goed voor je haar is en je lokken verzorgd zijn. Maar het was niet de juiste shampoo voor míjn haar.

Andrélon Glans (€3,59) , is de slechtste shampoo die ik ooit heb gebruikt! ‘Het serum zorgt voor een direct zichtbaar glanzend resultaat en temt pluizig haar’, zeggen ze. Het enige waaraan ik merkte dat ik mijn haar had gewassen was de geur en mijn haar was niet meer vet, maar dan kan je net zo goed één of ander huismerk nemen. Maar ach, de shampoo was ook maar 3,59 dus misschien had ik te hoge verwachtingen.

Nivea Diamond Gloss (€2,99) belooft ‘veerkrachtig haar met een schitterende glans’. Ach, het ruikt wel lekker, maar van veerkrachtig haar en een schitterende glans heb ík niets gemerkt. Misschien wel goed voor steiler haar?

Andrélon Care&Repair (€3,59) is een shampoo die verukkelijk ruikt! Echt heerlijk. Je haar wordt er voelbaar steviger van en gaat glanzen, zeker als je de bijbehorende crème gebruikt. Het is alleen niet anti-pluis en mijn haar werd er juist alleen maar pluiziger van…

Nivea Glad&Steil (€2,99) belooft dat je haar steil wordt zonder steiltang. Toen ik het kocht wist ik wel dat het natuurlijk niet écht helemaal steil zou worden, maar had wel een beetje effect verwacht. Maar: NIETS. Die heb ik dus metéen de prullenbak in gegooid!

John Frieda Frizz Ease Curl Around (€9,95) is een heerlijke shampoo. Je haar wordt er voelbaar steviger en zachter van en je ziet dat het meer glanst. Het is een Everyday Shampoo dus je kunt hem elke dag gebruiken. Hij ruikt heerlijk, komt zijn beloften na (althans, bij mijn soort haar) en ik gebruik hem elke morgen – zingend – onder de douche. Hij is wel ietwat duur, een tientje, maar dan heb je ook wat. Echt een aanrader!

Volgens mij zijn er meer mensen die een soort ‘tussenvorm’ hebben tussen pijpenkrullen en steil haar. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

door Geertje