Beauty

Kate's hairdo uitgelegd

Kate Winslet was een van de grote winnaressen bij de Academy Awards afgelopen weekend; ze won namelijk de award voor Beste Actrice voor haar filmrol in The Reader. Ook haar hairdo was een groot succes; Nicola Clarke, de creative director van John Frieda, vertelde me hoe deze ‘gemaakt’ werd!

Nicola: “Kate’s look werd gecreëerd door het haar in een zijscheiding te verdelen. Daarna heb ik John Frieda Luxurious Volume Thickening Blow Dry Lotion (€ 8,99)aangebracht op de haarwortels, om veel volume te maken. Vervolgens heb ik de onderste delen van het haar glad geborsteld met een ronde borstel van natuurlijk haar. Daarna heb ik met een dunne krultang fijne krullen gemaakt aan de achterkant van Kate’s haar. Daarna heb ik de bovenste delen van het haar gekruld met een dikkere krultang, voor grovere krullen.

Met mijn vingers ging ik door de krullen om ze wat losser te maken. Daarna verdeelde ik het haar aan de achterkant van Kate’s hoofd in twee delen. Je kunt dit gewoon met je vingers verdelen. De twee delen rolde ik met mijn vingers – los van elkaar – op en zette ik vast met schuifspeldjes, zodat de achterkant van het haar opgestoken is, alsof het een losse bob is. De zijkant van Kate Winslet’s haar heb ik vervolgens ook met speldjes losjes vastgezet.

Om het af te maken sprayde ik nog wat John Frieda Sheer Blonde Crystal Hold hairspray (€ 8,99) eroverheen, zodat alles goed zou blijven zitten.”

Leuk om te lezen, toch? De vraag is of wij het net zo goed kunnen ‘namaken’, maar het is ’t waard om te proberen ;-)

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved