Ultiem conditioning plan

Beauty door Redactie

Heb je droog, futloos en saai haar? Doe dan het ultieme conditioning plan; ik beloof je dat je haar binnen no-time weer lekker zacht en glanzend is!

Stap 1: was je haar met een goede shampoo, speciaal voor jouw haartype. Was het niet te heet uit, liever niet heter dan 37 graden. Liefst nog koud naspoelen!

Stap 2: doe een conditioner in je haar. Laat hem vijf minuten intrekken (ondertussen kun je je huid scrubben, douchegel gebruiken, je benen scheren, et cetera).

Stap 3: doe een haarmasker in je haar, liefst eentje waar 'deep conditioning' op staat. Breng hem in en maak een totje van je haar boven op je hoofd en doe nu een plastic douchemuts op, zorg dat je haar er helemaal onder zit.
Je kunt nu uit de douche gaan (wel zo goed voor het milieu én tegen chagrijnige ouders), anders moet je een kwartier onder de douche wachten. Je kunt je eventueel afdrogen en aankleden (of een badjas aandoen). Je haar kun je dan bij de wastafel onder de kraan uitspoelen. Wat jij wilt :-) Het is alleen zaak om het masker echt een kwartier in te laten trekken. Doordat er geen lucht bij kan – door de douchemuts – trekt het nóg beter in.

Stap 4: uitspoelen maar! Liefst ook weer koud naspoelen; het is niet fijn, maar maakt je haar wel extra glanzend. Daarna kun je je haar in een handdoek rollen of droogdeppen. Na een tijdje rustig doorkammen (wel altijd met een hele grove kam!).

Stap 5: eventueel kun je nog een product in je haar doen, ik gebruik zelf bijvoorbeeld een speciale leave-in spray van BioSilk, deze spuit je in je haar als het halfdroog is, en dan wordt het heel mooi glanzend.

Klaar ben je, en hoera voor de zachte lokken!