Cyber Salon in Amsterdam

Beauty door Redactie

Vandaag heb ik de een van de lekkerste middagen van mijn leven gehad (niet overdreven!): ik heb namelijk een geweldige nieuwe haar & beautysalon in Amsterdam bezocht.

Zoals sommigen van jullie misschien al weten, woon ik sinds een maandje in Amsterdam. Voor mijn werk voor Girlscene.nl en Fashionscene.nl, maar ook omdat ik gek ben op deze stad. Maar na een verhuizing moet je ook een aantal dingen ‘zoeken’ in je nieuwe stad, zoals een tandarts, huisarts, sportschool et cetera. Maar niet te vergeten: een goede kapper!

Linda Botter, pr-dame van een Amsterdams pr-bureau én beauty expert, gaf me een tip: Cyber Salon in Amsterdam, vlak achter de Dam.

En vandaag ben ik naar deze salon geweest. Mijn eerste indruk? Wauw, wat een ruimte! Het is een enorm grote maar vooral lichte en ruime zaak. Veel wit in het interieur, wat het een lekker frisse uitstraling geeft. Grote witte banken en veel kappersstoelen met grote spiegels.

En dan het team. Eigenaresse Angela, die later ook mijn haar knipte, is echt een geweldige vrouw. Super enthousiast, vol inspiratie én ze doet je haar geweldig. Ze zit al meer dan 18 jaar in het vak, maar runt deze zaak nu ruim 7 jaar in hartje Amsterdam.

Maar goed: ik kwam er natuurlijk voor mijn haar… Kapper én kleurspecialist Chris (half Australisch, half Brits met een supercute accent) koos samen met mij een nieuw haarkleur uit. Mijn kleur was namelijk flink uitgegroeid en een vreemde mix van chocoladebruin, goudachtig en (mijn eigen kleur) donkerbruin. Niet zo best, dus… We kozen voor een donkere kleur bruin, ietsje donkerder dan mijn eigen kleur, met karamelkleurige highlights. Ik dacht meteen: nee, geen strepen! Maar Chris stelde voor om de highlights onder andere plukken aan te brengen, zodat het een heel natuurlijke mix wordt.

En dat werd het! De kleur is flink donker en even wennen, maar ik vind het super. Daarna werd ik geknipt door eigenaresse Angela; dat doet ze niet vaak, maar gelukkig maakte ze voor mij een uitzondering. Zo lief! Ze heeft het bijna helemaal op één lengte geknipt, net over mijn schouders. Simpel & natuurlijk maar toch – voor mijn doen – wat nieuws.

Ze gebruiken in de salon trouwens verschillende merken, zoals Sassoon (van die leuke gekleurde steiltangen), Sebastian, CHI en Tigi (vooral hun stylingmousse is superfijn).

Angela had onder het knippen een goed idee: waarom liet ik mijn nagels niet doen? Een manicure kan namelijk ook tijdens je knipbeurt. Hoe gaaf! Terwijl Angela mijn haar deed, ging beautyspecialiste Ashley, een Amerikaanse meid met héél veel verstand van beauty, aan de slag met mijn nagels. En die waren flink gehavend van het verhuizen, sjouwen & verbouwen, kan ik je vertellen ;-) Ashley verzorgde én lakte mijn nagels met de producten van O.P.I., waar ik zelf ook dol op ben. En ondertussen babbelden we in het Engels over onze gedeelde voorliefde voor de serie Gossip Girl…

Om de middag helemaal perfect te maken, onderging ik daarna nog een mini facial. Daarbij wordt je huid helemaal gereinigd, worden oneffenheden verwijderd én word je huidje tot in de puntjes verzorgd (met moisturizer, maskertjes, lotions en nog veel meer). Ik kan je vertellen: dat is echt heaven on earth! Ashley gebruikte producten van Dermalogica (supernatuurlijk) en het vrij nieuwe merken Nimue (je zegt: niemjoe), dat nog bijna nergens verkocht wordt.

Er zijn trouwens nog veel meer behandelingen mogelijk; van pedicures tot massages en van waxen tot visagie. Veel behandelingen kun je zelfs met vriendinnen tegelijk laten doen; hoe leuk voor een feestje of als cadeau…

Vier (!) uur later stond ik buiten, compleet gepamperd en vertroeteld en met een megazachte huid en gloednieuwe haarcoupe. Yes, ik kan iedereen deze salon aanraden. Ik heb mijn (nieuwe) vaste adresje in ieder geval al gevonden!

Mijn haar voor de behandeling

En na!

Mijn nagels :-)