Beauty

Stylingtips voor kort haar

Kort haar is hip, leuk en vaak heel makkelijk. Maar hoe kun je het nu mooi stylen? Ik vroeg topkapper John Beerens om tips.

- Draag je haar eens in een zijscheiding dragen en maak het wat ‘platter’. Wanneer je je scheiding weer schuiner maakt en het haar wat wilder en nonchalanter en piekeriger in model brengt met een mat stylingproudct krijg je weer een heel andere look.

- Gooi al je haar naar voren en maak het lekker piekerig. Superwild!

- Een diadeem of een haarband in je haar dragen geeft meteen een andere uitstraling, maakt vaak wat meisjesachtiger, liever en geeft een romantische look.  Dat laatste is helemaal de trend voor 2010! Wanneer je dan ook nog krullen zou maken met de krultang geeft dat met kort haar een leuk effect. Veel mensen denken dat dat niet kan, maar het is juist erg leuk. Je krijgt meteen veel volume en krullen staan erg vlot. Bijvoorbeeld ook heel leuk voor een gala, of een ideetje voor de feestdagen…

- Vlecht je lok of pony in. Dit zie je ook vaak bij lang haar, maar kan bij kort haar net zo leuk zijn.

- Je kan een schuine lok zo laten knippen dat je ‘m op heel veel verschillende manieren kunt dragen. Als rechte pony kan dragen, schuine lok, of met een speldje helemaal uit je gezicht. Alledrie de variaties creëren een hele andere look!

- Vooral bij kort haar is volume van belang, als het plat op je hoofdhuid valt is het moeilijk om er een mooi model in te maken. Als je tijdens het drogen met je vingertoppen door je haar de hoofdhuid  “masseert” droogt je haar op met veel volume.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved