Sneller langer haar

Beauty door Redactie

Heb je je haar pas korter geknipt en vind je het niet leuk staan? Ben je je pony zat? Er zijn echt allerlei middeltjes op de markt om je haren sneller te laten groeien, maar meestal werken deze niet. Speciaal voor jullie ben ik op zoek gegaan naar manieren om je haren wél sneller te laten groeien.

Naar buiten!

Door de vitamine D in zonlicht groeit je haar namelijk sneller, dat merk je meestal wel bij de overgang van zomer naar winter. Blijf dus ook in de winter niet binnen bij de verwarming zitten, maar ga met vriendinnen naar buiten.

Hoofdhuidmassage

Het is misschien een beetje raar, maar door je hoofdhuid te masseren stimuleer je de groei van je haren! Pas als je dit een keer per dag doet, zul je de resultaten merken, maar het liefst gewoon zo vaak mogelijk. Waarschijnlijk is dit nog de makkelijkste en goedkoopste manier om je haargroei te bevorderen.

Vitamine B

Wat ook nog wel eens wil helpen, is veel vitamine B! Vitamine B zou namelijk ook de haargroei stimuleren. Vitamine B vind je onder andere in:

- Banaan

- Aardappel

- Varkensvlees

- Noten

- Granen

- Melk

- Eieren

- Gedroogde vruchten

Gewoon voldoende eten

Op een slechte manier diëten en maaltijden overslaan is niet alleen slecht voor jezelf, maar ook voor je haren! Sla dus nooit maaltijden over en eet goed verspreid over de dag 3 volwaardige maaltijden.

Andere manieren?

Naast de bovengenoemde tips zijn er nog tal van andere manieren om je haren sneller te laten groeien. Maar of deze nou echt werken… Probeer het een keer uit je als je zin hebt!

- Shampoo op basis van knoflook

- Shampoo met enkele druppeltjes rozemarijn olie (etherische olie )

- Siliciumsupplementen

- Masseren met Aloë Vera

- Masseren met lavendelolie

- Na het wassen spoelen met appelazijn

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Veel succes ermee!

Door Stephanie