Beauty

Nienke heeft een Hollywood permanentje

Girlscene member Nienke wilde eindelijk eens af van haar zware steile haar. Een permanent leek haar geen optie; ze wilde geen ‘poedelkapsel’. Maar toen vond ze een permanentbehandeling waar je mooie golvende Hollywood lokken van krijgt…

Nienke: “Maandagmiddag, mijn favoriete tijdschrift ligt op de deurmat. Vol enthousiasme trek ik het plastic open en haal de folder eruit. Op de voorkant staat een model met prachtige golven in haar haar. Jammer genoeg heb ik stijl haar. Sommige mensen zullen dan al snel zeggen: pak de krultang en ga aan de gang! Maar zo simpel is het niet, want mijn haar is heel dik. Na 4 uur voor de spiegel staan zakken mijn krullen binnen een half uurtje in elkaar…

Na veel overleg met mijn ouders besluit in een permanent te nemen, maar: ik wil geen poedel permanent, ook wel kleine krulletjes-permanent genoemd bij mijn kapper. De kapper waar ik toen zat had dat niet, dus ik ging op zoek naar een kapper waar je permanent kon laten zetten, maar wel grote krullen zoals de "Hollywood-sterren". Ik kwam uiteindelijk uit bij een kapper in Mijdrecht, genaamd Backstage L'Orèal.

Ik maakte een afspraak en kon meteen al de volgende dag terecht. Ik kreeg eerst een wasbeurt en vervolgens werden er papillotten in gedraaid. Toen heel mijn hoofd met papillotten vol was ging er een spul overheen. Wat mij toen werd uitgelegd, was dat door dat spul genaamd "Cysteïne" de haarzakjes open gaan, waar door de haarwortel zich aan past. Na een half uur wachten werd mijn haar gespoeld. Toen kwam er nog iets op, wat zorgde dat de haarzakjes dicht gingen. Dit doen ze twee keer uit bescherming. Nadat alles was uitgespoeld gingen de papillotten eruit. Resultaat: mijn haar was nat en gekruld. En geen kleine krulletjes, maar mooie golven!

Ondertussen heb ik al 5 keer een permanent laten zetten, want zo'n permanent blijft 4 à 5 maanden zitten. Ik heb dik haar, dus bij mij zakt het sneller dan bij iemand die dun haar heeft. Ik raad het echt mensen aan die stijl haar hebben, maar ook krullen willen.

Want wat zo handig is aan dit permanent, is dat je beide type hebt. Want als je haar kamt en daarna föhnt, is je haar weer stijl. Heb je zin in krullen? Dan kam je het niet en kneed je met mousse je krullen er nog extra in en föhn je het een beetje droog. De enige dag ga ik dus met stijl haar naar school en de andere dag heb ik krullen. De afwisseling is ontzettend handig voor feesten, want bij galafeesten wil je altijd mooi opgestoken haar en dat gaat veel makkelijker met stijl haar!

Het enige nadeel van het permanent is dat je haar lichter wordt van de zon. Zo is mijn haar in de zomer opeens veel lichter geworden en heb ik ontzettend veel blonde plukken er door heen. Zonder het ooit geverfd te hebben…

Oja: het is helemaal niet duur, want voor knippen + het permanent ben ik 75 euro kwijt. Dan heb je voor 4 à 5 maanden mooie golven in je haar.

Ik heb nooit foto's gemaakt voordat ik naar de kapper ging. Maar ik kan wel een foto van voor de eerste permanent met mijn schoolfoto van nu vergelijken. Dan zie je hoe de krullen in mijn haar zitten!”

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved