Fris haar zonder shampoo

Beauty door Redactie

Soms ben je in een enorme haast en heb je geen tijd om (uitgebreid) je haar te wassen. Maar: je hebt wel een date, een belangrijk gesprek of een andere afspraak! What to do?

Gelukkig zijn er ook tips voor schoon en fris haar zonder dat je shampoo nodig hebt!

-

- Verander je coupe. Heb je een middenscheiding, maak er dan een aan de zijkant, of andersom. Dit kan al een heel stuk helpen!

- Haal (een deel) van je haar uit je gezicht. Doe een staartje of knotje, of desnoods een Franse staart waarbij je maar een deel naar achteren vast zet.

- Doe een leuk sjaaltje in je haar. Staat meteen fris!

- Een vlecht doet wonderen; een grote of een kleintje aan de zijkant van je hoofd. Dan lijkt je haar een stuk minder vet.

- Gebruik een droogshampoo. Die spuit je in je haar, soms is het in poedervorm. Je hebt hierbij geen water nodig en het maakt je haar - tijdelijk - schoon.

- Heb je een pony? Was deze dan wel eventjes snel onder de kraan. Kleine moeite en dan lijkt je hele coupe opeens een stuk frisser!

- Gebruik in ieder geval niet teveel stylingproducten. Ze lijken je haar te 'redden', maar maken ze eigenlijk alleen maar vetter. Vooral gel, wax en haarlak zijn echte boosdoeners!