Depilator

Beauty door Redactie

Ik heb iets nieuws ontdekt: de Depilator. Een pen die je huid 'depileert'. Niet scheren of epileren dus, maar iets compleet nieuws!

De term depileren is voor veel mensen nieuw. Het is afgeleid van het Latijnse woord 'depilare' en betekent letterlijk: het tot aan het huidoppervlak verwijderen van haren. Depileren heeft grote voordelen ten opzichte van scheren en epileren: bij scheren wordt er altijd een beetje aan de haarwortel getrokken, zowel met het scheermes als met een scheerapparaat. En omdat de haren vlak boven de huid worden afgeschoren, blijven er altijd stoppeltjes voelbaar. Bij epileren wordt de haar inclusief haarwortel verwijderd. Dat is pijnlijk en geeft kans op ingegroeide haartjes. Maar tijdens het depileren wordt de haarwortel met rust gelaten. Vandaar dat deze methode gegarandeerd pijnloos is en géén stoppeltjes of huidirritatie geeft!

-

Hoe werkt de Depilator?
De Depilator is een soort pen. De werking zit hem in het feit dat twee metalen plaatjes heel snel tegen elkaar trillen en hierdoor de haartjes direct tot aan het huidoppervlak verwijderen. Het is gegarandeerd pijnloos, de kans op stoppeltjes is nihil en dus heb je ook geen last meer van jeuk of huidirritatie.
De Depilator werkt op één batterijtje en wordt geleverd met onderhoudsvloeistof, een bewaaretui en reinigingsborsteltje. De plaatjes worden niet bot (zoals bij een scheermes) en hoeven nooit te worden vervangen.

-

Waarvoor is de Depilator te gebruiken?

De Depilator kun je op meerdere plekken gebruiken voor het verwijderen van gezichts- en lichaamsbeharing: vrouwen gebruiken de Depilator voornamelijk voor het verwijderen van de haartjes boven de lip, de onderkin of boven- en onder de wenkbrauwen. Maar ook voor de bikinilijn en zelfs de oksels kan de Depilator worden gebruikt.
Ook kun je hem gebruiken bij het modelleren van je wenkbrauwen: hiervoor is het bijgeleverde opzetkammetje nodig. Alle te lange haren worden gelijkmatig afgeknipt en weer netjes in model gebracht. Ideaal voor mensen die last hebben van grote, grove wenkbrauwen. Door de wenkbrauwharen te knippen worden ze dikker en stugger, de Depilator heeft dit nadeel niet. Mannen gebruiken de Depilator ook vaak voor het pijnloos weghalen van haartjes in de oorschelpen of neusgaten.

Getest!

Ik heb de Depilator getest en ik moet zeggen: hij valt me heel erg mee! Het was allereerst nogal een gedoe om de batterij erin te krijgen; er zit geen gebruiksaanwijzing bij, dus je moet het zelf een beetje uitvogelen. Als -ie er eenmaal in zit, doet de Depilator prima zijn werk. Ik had verwacht dat het pijn deed (dat verwacht je toch bij het woord 'epileren'), maar omdat het een soort fijne trillende kammetjes zijn, voel je niks. Echt helemaal niets! Maar: je haartjes worden wel heel mooi verwijderd. Zo heb ik hem ook op mijn hand getest; daar heb je af en toe kleine haartjes zitten die niet zo mooi zijn. Maar de pen, die trouwens superklein en licht is, haalt die zo weg. Ik ben dus super tevreden!

De Depilator kost € 24,95 inclusief verzendkosten, 1 jaar productgarantie en bijgeleverde accessoires zoals een bewaaretui, opzetkammetje, reinigingsborsteltje en onderhoudsvloeistof. Je koopt 'm via www.depilator.nl.