Beauty

De pompadour

Pompadours, oftewel de getoupeerde kuif, waren erg populair in de jaren '50 en veel gezien bij Elvis Presley. Deze opvallende haarcoupe komt weer helemaal terug! En dan niet alleen bij mannen, maar ook zeker bij vrouwen.

Er zijn al verschillende celebrities gezien met deze kuif. Zo is Kate Beckinsale op het Film Festival in Cannes gespot met de pompadour. Kate draagt hem helemaal over-de-top. Erg gewaagd maar het staat haar zeker goed. Maggie Gyllenhaal heeft een iets rustigere versie gekozen van de kuif. Zij was te zien op het Costume Institute Gala. En we mogen natuurlijk Janelle Monae niet vergeten! Bij Janelle is de pompadour inmiddels haar handelsmerk geworden.

Janelle Monae, Maggie Gyllenhaal en Kate Beckinsale

Wil je deze look thuis maken?
Gebruik mousse en kneed dit in je haar om extra volume te creëren. Is je haar nog nat? Gebruik dan een ronde borstel om een mooie slag te maken terwijl je je haar föhnt. Plaats in je haar rollers om nog extra volume te maken. Verwijder de rollers en tis je haar goed op. Pak de voorkant van je haar, tis het aan de achterkant op en zet het vast met schuifspeldjes. Je kan de rest van je haren naar beneden laten, bijvoorbeeld met mooie krullen of je zet het ook vast naar achteren. Voor de finishing touch: strijk met je vingers door de voorkant van je kuif zodat het goed omhoog staat en gebruik haarlak zodat alles goed op z'n plaats blijft zitten.

Voor meer duidelijkheid, bekijk dit filmpje:

 

Wat vind jij van de comeback van de pompadour?

door Quirine

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved