Haartrends herfst/winter 2010

Beauty door Redactie

Met je bips aan het strand of in je tuinstoel sta je deze heerlijke zomer vast nog niet stil bij de nieuwe haartrends van 2010. Toch gaan we er dieper op in, om je alvast een indruk te geven wat je allemaal kunt verwachten.

Aankomende herfst/winter zien we in totaal vier verschillende haarstijlen terug: Nature’s Goddess, Midnight Stage, Masculine/Feminine en The Faux Bob.

Giles 2010

Karl Lagerfeld 2010

Mulberry 2010

Midnight Stage kenmerkt zich vooral door het gigantische volume en lekker veel glans. Dat wordt dus flink föhnen en touperen! Föhn het liefst met een diffuser van de wortels naar de uiteinden toe. Het beste is om bij de kruin te beginnen en werk vandaar naar buiten toe. Verdeel het haar vervolgens in kleine delen en toupeer het volledig aan de wortels met een fijne kam.
Heb je dit gedaan? Borstel het haar dan zachtjes van voor naar achteren. Maak dan de uiteinden van het haar losjes vast in de nek met een glad elastiek. Rol het haar onder of tegen de nek en bevestig het goed met stevige haarspelden. Zorg ervoor dat de losse eindjes los blijven hangen.

Tip: voor nog meer volume en stevigheid kun je ook eerst krulspelden indraaien!

Twenty Twelve 2010

Balmain 2010

Gucci 2010

P. Schouler 2010

Nature’s Goddess kenmerkt zich door het losvallende haar dat lekker casual zit. Eigenlijk is dit puur een kwestie van losjes föhnen, van voor naar achteren. Maak met je vingers een slordige scheiding en voila!

C. Riberio 2010

Dsquared 2010

Fendi 2010

Mascule/Feminine is de nieuwe vrouwelijke stijl: glad en met een zijscheiding. Je kunt wel zeggen dat het de jaren '80 stijl is in een modern jasje. Creëer deze look door wat mousse op je haar naar achter te kammen, tot ongeveer 10/15 cm. Dus de mousse mag best achter je oren komen. Föhn vervolgens de bovenzijde van het hoofd zachtjes en föhn het losse haar recht. Begin bij de nek en behandel het losse haar vanuit de nek naar de punten toe met een stijltang.

Tip: ben je juist gezegend met prachtig krullend haar, maar wil je deze stijl wel uitproberen? Kam het haar dan met mousse vanaf de wortels naar de punten. Föhn het daarna met een platte borstel.

Vivienne Westwood 2010

Givency 2010

Jaeger 2010

The Faux Bob kenmerkt zich door het weggestopte of opgestoken haar. Om deze look na te bootsen moet je aan de slag met mousse. Kam wat mousse door het haar om het volume te geven. Föhn het vervolgens droog.

Maak een scheiding in het midden en verdeel het haar in vijf gedeelten: twee aan elke kant en een achteraan. Pak het haar van de bovenkant, ongeveer 5 cm boven het oor. Maak van elk deel een stevige vlecht (dus vijf vlechten in totaal) en maak met een stijltang de vlechten platter. Begin hiermee bij de wortels en werk naar de punten toe. Houd de stijltang niet langer dan 4 tot 5 seconden op dezelfde plaats. Laat de vlechten drogen en maak ze daarna los. Borstel ze door met een borstel om een gewafeld effect te creëren.

Neem dan het haar samen in een losse paardenstaart en maak het vast met een elastiek. Rol de punten van de paardenstaart op en stop ze eronder. Rol ze zover op tot je een echt 'bob'-effect hebt gecreëerd en zet ze vast met haarspelden. Houd in gedachten dat de plukken niet perfect moeten zitten; laat de losse plukken dan ook lekker loshangen.

Wat vind jij van de nieuwe trends?

Foto's: Procter & Gamble

door Danique