Trend: grijs haar

Beauty door Redactie

Er is een nieuwe trend gaande op het gebied van haar, namelijk de kleur grijs! Volgens beauty experts is de grijze coupe klassiek, perfect voor nu en hoeft men het niet langer te verdoezelen. Zo hebben onder meer Lady Gaga, Kelly Osbourne en de kleine Tavi Gevinson de grijze haarkleur al omarmd.

grijs haar covers

Kristen McMenamy ken je wellicht van de merkwaardige fotoshoot voor het Italiaanse modemagazine Vogue, het augustusnummer. Het thema van deze fotoreportage was de recente olieramp voor de Amerikaanse kust, waarbij het model van top tot teen is ingesmeerd met zwarte olie. De reacties waren uiteenlopend, van absurd en bizar tot origineel en briljant. Daarna was haar look, afgezien van de zwarte drab, het gesprek van de dag.

Met de grijze lange lokken van Kristen op de cover van Vogue is deze nieuwe haartrend een feit. Naast Kristen verscheen ook Lady Gaga op de augustuscover van Vanity Fair met een sluike grijze coupe.

grijs haar gaga

grijs haar catwalk

Ook bij de shows van Giles Deacon en Gareth Pugh is de oma-look gesignaleerd.

grijs haar pixie

De Londense topkapper Brownsell vertelt aan de krant The Times over het nieuwe fenomeen: ‘Voorheen was blond populair, en wilde vrouwen zo blond mogelijk zijn. Dat heeft uiteindelijk geleid tot grijs haar. De grijze coupe is klassiek en perfect voor nu.’ Ook Pixie Geldof vertelt over haar nieuwe look: ‘Ik ben drie jaar blond geweest en wilde verandering. ik wilde geen opvallende kleur, grijs leek me gewoon het beste.’

grijs haar punk

De grijze haarkleur is hip in beautyland, maar je kunt er ook een eigen twist aan geven. Voeg bijvoorbeeld een subtiele kleur toe aan enkele plukken. Denk aan licht blauw, roze of paars zodat het een punk-element krijgt.

Wat vind jij van deze trend? Durf jij het aan?

Credits: dailymail.co.uk, style.com

door Marjolein