Salon B showt nieuwste haartrends

Beauty door Redactie

Salon B is een bekende naam in de wereld van de kappers. Zij hebben acht vestigingen door Nederland heen en bij elk filiaal werken enthousiaste en creatieve hairstylisten. De kappers zijn goed opgeleid en weten alles over de nieuwste trends op haargebied. Wij kregen de nieuwste looks te zien voor het aankomend seizoen.

salonb

Be beautiful, be sexy en be individual. Dat is de slagzin van Salon B, waar het hele team compleet achter staat. Zij vinden dat iedereen gezond en glanzend haar zou moeten hebben. Ook vinden ze het belangrijk dat elke klant advies op maat krijgt, want ieder persoon is uniek en elk persoon heeft dus ook uniek haar. De kappers van Salon B zijn ervaren professionals, zij werkten bijvoorbeeld ook mee achter de schermen bij de fashionweek in Parijs en Milaan.

salonb

Tijdens de fashionweek hebben zij de nieuwste trends gespot op gebied van haar. Hierbij kun je denken aan de manier waarop het geknipt wordt, hoe het gestyled wordt en welke kleuren er op dit moment populair zijn. Sommige van deze coupes zijn soms moeilijk om te maken, dus heeft het team van Salon B een manier bedacht om toch zelf de nieuwe looks te creëren. Zij vertalen de catwalkcreaties naar toegankelijke kapsels die jij zelf kunt maken.

salonb

Ilham Mestour (styliste van Doutzen Kroes) laat zien hoe het moet.

I don’t care hair
Dit is in principe hetzelfde als de ‘out of bed look’, deze coupe is weer helemaal terug. Het gaat er bij deze trend om dat je haar zacht is en dat het een beetje wild zit. Plukjes die eruit springen mogen.

Doe lekker veel mouse in je haar en föhn het droog. Om nu je haar een beetje fluffy te maken, pak je een lok haar en draai je het middelste stuk van je haar twee of drie keer om een krultang. Beweeg nu de krultang op en neer. Hierdoor krijg je een beetje golven in je haar en door de mouse wordt je haar lekker zacht. Je kunt bijvoorbeeld ook een rommelige vlecht maken en er plukjes haar uit trekken.

salonb

Andy Ufffels (mede-eigenaar van Salon B) showt de twiggy-look.

Grown up seventies
Vol, dik en glanzend haar a la Brigitte Bardot. Hierbij kun je denken aan de Twiggy-look.

Om deze coupe te creëren doe je weer royaal mouse in je haar en föhn je het weer droog. Je kan er eventueel daarna nog een keer mouse indoen en weer drogen, want hierdoor wordt je haar extra zacht en luchtig. Maak nu een natuurlijke middenscheiding, dus niet een strakke scheiding met een kammetje. Fohn nu het voorste gedeelte van je scheiding naar voren, zodat de voorste twee lokken van je haar in je gezicht vallen. Als je hiermee klaar bent, doe je die plukken in je gezicht weer naar achter en verstevig het geheel met haarlak. Je kan eventueel de rest van je haar nog even heel licht touperen. Voila, de Twiggy-look.

salonb

High shine
Bij Salon B vinden ze het belangrijk dat je haar er altijd gezond en glanzend uitziet. Wat je ook met je haar doet, je moet het wel goed blijven verzorgen. Gebruik dus goede producten en zet je stijltang nooit hoger dan 200 graden, want alles boven deze temperatuur beschadigd je haar. De kapsels tijdens de modeshows waren elegant met een tikkeltje mannelijkheid erin verwerkt.

Maak een kaarsrechte scheiding in het verlengde van het hoogste punt van je wenkbrauw. Als je kort haar hebt kun je het gewoon los dragen en voor de meiden met lang haar, is deze look heel leuk als je een staart in je haar maakt. Kam je haar strak naar beneden en smeer er veel mouse in. Föhn het nu droog en maak het geheel met je handen helemaal glad. Om het af te maken, kun je nog een glansspray gebruiken.

salonb

Le petit bouffant
Deze trend is afkomstig uit de jaren 60 en deze look gaat vooral om volume. Ook hier mag het lekker fluffy zijn.

Doe weer veel mouse in je haar en kneed je haar tijdens het föhnen. Maak een natuurlijke middenscheiding en maak daarna een strakke staart. Trek aan de achterkant van je staart (op de achterkant van je hoofd) een aantal plukje omhoog. Hierdoor krijg je een soort bolling aan de achterkant. Fixeer het kapsel nog met wat haarlak.

salonb

Ook op gebied van haarkleur zijn er een aantal trends gespot:

The fade: Je haarkleur gaat van het kruin tot de punten over in een steeds lichtere kleur. Er zijn al verschillende sterren met deze look gezien.

‘Natural’ red: volgens experts zijn over 50 jaar een groot deel van de natuurlijke redheads uitgestorven, omdat er niet heel veel mensen zijn die van nature deze kleur hebben. De trend is dus nu om je haar rood of koperkleurig te verven.

Angel blond: een mooie lichtblonde kleur die bij je huidskleur past. Het is beter om zoiets bij de kapper te laten doen, zodat zij precies kunnen kijken wat de beste kleur voor jou is.

salonb

Bij binnenkomst kregen we deze overheerlijke cupcake.

salonb

De kappers in actie.

salonb

De wand was helemaal bedekt met foto's van achter de schermen.

Al deze nieuwe coupes zijn dus helemaal hot voor het aankomend seizoen en met een beetje geduld, kan jij ze zelf maken. Oefening baart kunst!

Weet jij allang hoe je deze coupes creëert? En ben jij helemaal thuis in de wereld van haar? Neem dan eens een kijkje op deze website. Salon B heeft namelijk een eigen kapperschool 'B Academy', waar je wordt opgeleid tot een professionele stylist. Ook voor make-up en fashion & styling, kun je hier terecht.

Op de gewone website kun je vinden in welke steden Salon B te vinden is en kun je eventueel direct een afspraak maken.

Welke look zou jij wel willen dragen?

Door Myrre