Verf je haar: do's & dont's

Beauty door Redactie

Sommige mensen verven hun haar regelmatig en voor anderen is het best spannend om het voor de eerste keer te doen. Maar of het nou voor de eerste keer is of voor de honderdste keer, er zijn een aantal dingetjes die handig zijn om te weten voor je er een kleur in doet.

Wanneer jij je haar een andere kleur gaat geven, om uitgroei te verbergen of highlights te plaatsen, zijn er een paar belangrijke punten die je moet weten...

wat moet je weten voor je gaat verven?

Het is belangrijk dat je naar de kleur van je huid kijkt wanneer je een verfkleur uit gaat zoeken. Je kunt dit het beste aan iemand vragen die er verstand van heeft. Houd bijvoorbeeld rekening met de warmte van je huid. Sommige mensen kunnen koele kleuren beter hebben dan warme kleuren en andersom natuurlijk ook. Als jij een verkeerde kleur kiest, zal je dat niet mooi staan.

Als jij een drastische verandering in de kleur van je haar wilt, moet je wel realistisch blijven. Wil je bijvoorbeeld van lichtblond naar zwart, dan zou je eerst even bruine plukjes kunnen proberen. Zo bescherm je jezelf tegen een grote teleurstelling, want in één keer een andere kleur is best heftig. Je zou ook met een pruik kunnen kijken of de gewenste kleur jou wel staat.

wat moet je weten voor je gaat verven?

Ga jij zelf aan de slag met haarverf, zorg dan dat je altijd meer verf koopt dan je nodig denkt te hebben. Op die manier weet je altijd dat je genoeg hebt en dat je niet snel naar de winkel hoeft te rennen als het te weinig is. Mocht je bijvoorbeeld nog ergens een pluk vergeten zijn, dan kun je altijd het tweede pakje nog gebruiken.

wat moet je weten voor je gaat verven?

Heb jij een gevoelige huid? Kijk dan goed uit met het verven van je haar. De verf is namelijk vaak vrij agressief voor je huid en daardoor kunnen irritaties ontstaan. Vaak staat ook bij de gebruiksaanwijzing van haarkleuring, dat je de verf eerst op je arm moet uittesten. Je hoofdhuid is namelijk veel gevoeliger dan die van je arm en op deze manier voorkom je dat de huid in je gezicht gaat irriteren. Wanneer jouw huid heftig op dit soort dingen reageert, kun je bijvoorbeeld een mouseverf gebruiken. Deze druppelt namelijk niet en komt dus ook niet in je gezicht.

Vaak valt de kleur die je gekozen hebt, een tint donkerder uit dan je had verwacht. Het beste is dus om altijd één tint lichter te nemen dan je eigenlijk zou willen, zo voorkom je een teleurstelling.

wat moet je weten voor je gaat verven?

Heb jij je haar geverfd en ben je helemaal tevreden? Zorg dan ook dat je kleur mooi blijft. Verzorg je haar met maskertjes en was het met speciale shampoos die de kleur van je lokken helpen behouden. Ook moet je uitkijken met het water in zwembaden waar chloor in zit, dit verkleurt je haar namelijk enorm.

Verf jij je haar wel eens of zou jij je haar in een totaal andere kleur willen verven?

Bron: instyle.com 

Door Myrre