DIY: haaraccessoires

Beauty door Redactie

Elastiekjes, haarspelden, diademen, haarbanden, broches en bloemen: er zijn veel leuke haaraccessoires om een simpel kapsel mee op te fleuren.

DIY: Haaraccessoires

DIY: Haaraccessoires

Celebs zetten de trend
Haaraccessoires worden veel gespot bij de celebs. Niet alleen op de rode loper, maar ook op festivals, in modeshows en televisieseries. Zo blies Queen B (Blair Waldorf) uit Gossip Girl de haarband weer nieuw leven in en creëerde ontwerper Marc Jacobs een haaraccessoire buzz met zijn konijnenoortjes op de catwalk. Ook on and off BFF’s Nicole Richie en Paris Hilton kunnen geen genoeg krijgen van haaraccessoires. Van subtiel hippie-haarbandje en bling bling haarspelden tot hele verentooien.

Celebs zetten de trend
Haaraccessoires worden veel gespot bij de celebs. Niet alleen op de rode loper, maar ook op festivals, in modeshows en televisieseries. Zo blies Queen B (Blair Waldorf) uit Gossip Girl de haarband weer nieuw leven in en creëerde ontwerper Marc Jacobs een haaraccessoire buzz met zijn konijnenoortjes op de catwalk. Ook on and off BFF’s Nicole Richie en Paris Hilton kunnen geen genoeg krijgen van haaraccessoires. Van subtiel hippie-haarbandje en bling bling haarspelden tot hele verentooien.  (beeld van schaar, knoop en naald en draad)  Zelf aan de slag
Wie origineel wilt zijn kan zelf aan de slag met het maken van een haaraccessoire. Het is leuk, creatief en nog goed voor je portemonnee ook! Kijk mee naar ideeën voor een one of a kind headpiece!  Nagellak
Schuifspeldjes zijn meestal verkrijgbaar in het zwart of bruin. Geef ze een persoonlijk touch door de speldjes te bewerken met een felle kleur nagellak. Nagellak hecht goed en geeft ook een extra glans. Zoals je nail-art creaties kunt maken op de nagels, kun je ook met satéprikkers en patronen aan de slag op een platte haarspeld. 
Recyclen
Bloemen, broches of oude corsages kun je goed gebruiken voor een nieuwe haaraccessoire. Je bevestigt met behulp van speldjes, een naaimachine of lijm het item vast op je simpele haarband. Ook kun je met een mooi stukje stof je haarband omtoveren door het eromheen te wikkelen en vast te zetten. Heeft je moeder veel losse knopen bewaard in de naaidoos op zolder? Pak deze erbij en plak er een paar als studs op je haarband.   Inspiratieloos
Heb je geen inspiratie voor een eigen ontwerp of geen materiaal om mee te werken in huis? Bezoek de hobbywinkel! Daar liggen de ideeën voor het oprapen. Glitters, kralen, stoffen… een paradijs voor de crea-bea’s onder ons.   Ga naar www.stralendhaar.nl voor veel meer haartips, DIY’s en how-to filmpjes!  Welke haaraccessoire ga jij dragen deze zomer?

Zelf aan de slag
Wie origineel wilt zijn kan zelf aan de slag met het maken van een haaraccessoire. Het is leuk, creatief en nog goed voor je portemonnee ook! Kijk mee naar ideeën voor een one of a kind headpiece!

DIY: haaraccessoires

Nagellak
Schuifspeldjes zijn meestal verkrijgbaar in het zwart of bruin. Geef ze een persoonlijk touch door de speldjes te bewerken met een felle kleur nagellak. Nagellak hecht goed en geeft ook een extra glans. Zoals je nail-art creaties kunt maken op de nagels, kun je ook met satéprikkers en patronen aan de slag op een platte haarspeld.

Recyclen
Bloemen, broches of oude corsages kun je goed gebruiken voor een nieuwe haaraccessoire. Je bevestigt met behulp van speldjes, een naaimachine of lijm het item vast op je simpele haarband. Ook kun je met een mooi stukje stof je haarband omtoveren door het eromheen te wikkelen en vast te zetten. Heeft je moeder veel losse knopen bewaard in de naaidoos op zolder? Pak deze erbij en plak er een paar als studs op je haarband.

Inspiratieloos
Heb je geen inspiratie voor een eigen ontwerp of geen materiaal om mee te werken in huis? Bezoek de hobbywinkel! Daar liggen de ideeën voor het oprapen. Glitters, kralen, stoffen… een paradijs voor de crea-bea’s onder ons.

Ga naar www.stralendhaar.nl voor veel meer haartips, DIY’s en how-to filmpjes!

Welke haaraccessoire ga jij dragen deze zomer?

Bron/beeld: stralendhaar.nl, mamasrollingstone, popsugar

Door Marjolein