Beauty

Haar, maar waarom daar?

186

Over je hele lichaam heb je haar zitten, ook al zie je het niet altijd. Haar op je hoofd is heel belangrijk, omdat dat voor een groot deel bepaalt hoe we eruit zien. Ook hebben we haar op plekken waar we het liefst zo snel mogelijk weghalen. Maar waarom heb je eigenlijk haar op die plekken? Dat hebben wij voor jullie uitgezocht!

functie haar

Behalve de voetzolen en handpalmen, heb je overal haar op je lichaam. Heel, heel, heel lang geleden was de mens echt overal bedekt met een dikke laag haar en leken we een beetje op de aap. Veranderingen in de maatschappij en het klimaat hebben de haargroei verminderd. We hebben nog steeds wel haar op onze armen bijvoorbeeld, maar dit is veel dunner en wordt nu donshaar genoemd.

functie haar

Vrouwen zijn veel haren liever kwijt dan rijk, denk aan oksels, benen, de bikinilijn enzovoort. We gaan in de weer met scheermesjes, pincetten en wax om alles weg te halen. Maar dat haar zit er met een reden, alleen wat voor reden?

functie haar

De lokken op ons hoofd hebben niet echt een duidelijke functie. Tot op heden wordt het gezien als iets wat ons aantrekkelijker maakt, zodat we iemand aan kunnen trekken. Net als vogels die mooie kleuren hebben om elkaar aan te trekken, hebben mensen hun haren om mee te pronken.

Een mens heeft gemiddeld 100.000 haarzakjes op het hoofd. Het verschilt ook per haarkleur, blonde mensen hebben bijvoorbeeld meer haarzakjes dan redheads. Behalve dat het ons mooi maakt is er dus nog geen duidelijke functie van hoofdhaar.

Mannen zijn veel meer behaard dan de vrouw, hij heeft zo’n 25.000 haren meer. Dit komt omdat mannen veel testosteron (hormoon) in hun lichaam hebben en dit zorgt voor meer haargroei. Beharing kan ook afhangen van afkomst, sommige zijn nou eenmaal meer behaard dan anderen.

functie haar

Bij vrouwen is vooral het haar op de benen, de bikinilijn en in sommige gevallen ook op het gezicht en de armen zeer ongewenst. Maar van oorsprong is dit bedoeld om ons warm te houden en te beschermen tegen de kou. Zoals eerder gezegd, hadden we lang geleden deze haren (vacht) nodig om ons te beschermen tegen de weersinvloeden van buitenaf. Omdat we tegenwoordig andere middelen hebben om ons warm te houden, hebben we deze haren eigenlijk niet nodig. Toch is er van die vacht dus nog een klein beetje blijven zitten en zullen we dit helaas elke keer weer moeten weghalen.

functie haar

Wenkbrauwen, wimpers en okselhaar hebben weer een andere functie, namelijk het opvangen van lichaamsvocht. Zodra we ons inspannen en zweten, zorgen bijvoorbeeld je wenkbrauwen en wimpers ervoor dat het zoute water niet je ogen indruppelt.

Dan heb je ook nog neushaar, iets waar de meeste vrouwen niet zo heel erg last van hebben. Ook dit haar heeft een functie en deze keer best belangrijk. Het zorgt ervoor dat wanneer je (door je neus) ademt, de vieze deeltjes eruit worden gefilterd. Ook zorgt het ervoor dat de lucht een beetje wordt opgewarmd voordat het in je longen komt.

Beharing heeft dus op bepaalde plekken een hele duidelijke functie. Het haar dat overduidelijk nergens nuttig voor is, blijven wij gewoon vrolijk weghalen. Lang leve het scheermesje, de pincet, de waxstrips enzovoort!

functie haar

Wist jij waar het haar allemaal nuttig voor is?

Bron/beeld: mens-en-gezondheid.infonu.nl, weheartit

Door Myrre

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

186 reacties

 • 5 jaar geleden Princess of fire and ice  De mens (homo sapiens) is een verre, verre, verre achterneef van de mensapen van nu. Zoals de chimpansee, gorilla en orang-oetan. Heel vroeger deelden de mens en de mensapen een familielid (homo erectus) en van daaruit zijn we een eigen kant op gegaan. Waarschijnlijk vertel ik het niet echt goed maar ik kom in de buurt. Ikzelf denk niet dat God, Allah of andere goden bestaan, maar ik ben het wel met sommige dingen uit de bijbel of koran eens. Zoals, goed wezen voor andere levende wezens, elkaar in ons waarde laten en vrede.

  Maar ja ik vind dat iedereen moet geloven in wat hij of zij gelooft. Als je er een ander maar niet lastig mee valt of je geloof/overtuiging aan iemand gaat opdringen.

 • 6 jaar geleden 25TOLIFE

  Lees eerst maar eens de hele Bijbel door, dan snap je waarom ik Christen ben!

 • 6 jaar geleden 25TOLIFE

  Hihahoi ja nu mijn mening,

  Eerst wil ik de vraag van de mensen oplossen die zeggen dat de 2 zonen van adam en eva samen geen kinderen konden krijgen, ja dat klopt. De vrouwen werden namelijk niet genoemd in de Bijbel. Volgends mij hebben mensen niet alleen een uiterlijk maar ook een ziel. Wetenschappers weten dat de ziel ergens heen gaat na de dood, ik geloof dat ik bij God kom. Alles wat er staat in de Bijbel klopt, het is wetenschappelijk bewezen dat alles bestaat. Hoe kan de Bijbel dingen geschreven heeft staan die allemaal na het ontstaan van de Bijbel in vervulling gaan?

 • 7 jaar geleden FlemishFreedom

  Niet alles wat in de bijbel staat moet je letterlijk opnemen! Vele dingen hebben gewoon een boodschap, Dat god-gedoe is pas na hem opgeschreven dus wie weet of het waar is? Adam en Eva kregen 2 zonen? sinds wanneer hebben mannen dan ook een baarmoeder? Yeah-right ! maar geloof in wat jezelf wil geloven, niemand houd jullie tegen hoor !

 • 7 jaar geleden eylovesrml

  ik geloof niks van dat apenshit..waarom zijn de apen van NU dan niet ontwikkeld tot mens?? ik geloof dat we vroeger gewoon harige wezens waren. en dat haar ons moest beschermen tegen de kou. en ons verder ontwikkeld hebben tot hoe we nu zijn

  en ik geloof wel in god. ik kan het niet uitleggen, maar ik weet gewoon dat hij er is.

 • 8 jaar geleden isabellemylenex

  @coolcat21 echt he, jij geloofd dat er geen knal was, maar sommige mensen geloven ook niet dat god adam en eva heeft gemaakt ? beetje domme argumenten.

 • 8 jaar geleden lovenewyorkx

  Ik wil extensionss mijn haar is echt te dun.

 • 8 jaar geleden Pepper

  het valt mij op dat de mensen die in de schepping geloven de aardigste berichten plaatsen :P

 • 8 jaar geleden adidasbabygirl

  eey ik gellof geen dingens dat we apen waren..

 • 8 jaar geleden LikeEva

  @coolcat21

  jij mag vinden wat je vindt, maar ja, op school moet je toch wel het goede verhaal leren

  @maleismonsterx

  iddXD

 • 8 jaar geleden Luna

  @coolcat21 haha (: maar hoe kwamen die adam en eva er dan? :wink2:

 • 8 jaar geleden HannahVdb

  Och och ni zevere e ! mannen komen van mars & vrouwen van venus! voilaa

 • 8 jaar geleden Ayajrm

  @coolcat21 , ahhahahahah egt he

 • 8 jaar geleden Sterre

  @CoolCat21

  Er zijn ook argumenten voor de evolutietheorie waaruit blijkt dat het wel degelijk bestaat.

 • 8 jaar geleden Marieke

  Wij stammen niet van de aap af!

  want anders zouden we toch elke keer als we kinderen krijgen een aapje krijgen!

  apen zijn apen mensen zijn mensen

  een mens in nooit een aap geweest!

  en de wereld is niet ontstaan uit een knal! want hoe kwam die knal er!

  het is in 7 dagen ontstaan en adam en eva hebben kinderen gekregen!

  en dat is zich steeds verder gaan uitbreiden!

  die hele evolutie theorie klopt niet!

  haar zit er gewoon, daar hoef je niet een heel verhaal achter te zoeken , het zit er en het blijft er! probeer er maar mee te leven..

 • 8 jaar geleden kontkusser

  met wat kun je t beste t haar op je benen weghalen zodat t lang weg blijft ? kusje x

 • 8 jaar geleden MereltjeeXXX

  Hahaaa ik had vroeger haar tot me kont!

 • 8 jaar geleden aydannn

  gosh.. willen sommige dames eerst opzoeken wat de evolutietheorie inhoudt en dan pas hun mening met ons delen?

  Hieronder staan echt domme opmerkingen-_-

  Let eens op onder biologie ofzo..

 • 8 jaar geleden cookiebox

  Het artikel gaat over HAAR niet over godsdienst of evolutie.

 • 8 jaar geleden melanie

  Ik was in de apenheul en daar vertelde een verzorger aan mij dat wij niet afstammen van de aap maar dat de aap en de mens de zelfde voor ouders hebben. Dus eigenlijk zijn de apen een soort van familie van ons. En de mens en de aap hebben zich anders ontwikkel in der loop der jaren.

 • 8 jaar geleden littlemistery

  @HipDressing

  uuh , waar haal je dat vandaan dat Adam & Eva alleen zonen kregen?

  Genesis 5:4 ; 'Hij verwekte zonen en dochters'

  Geen idee of je een Bijbel bezit, maar als je niet gelooft dat het daar staat > Bijbel staat ook online.

  haha hele discussie hieronder. laat iedereen gewoon geloven wat ie wil. ik ben christelijk, en ik voel ook dat God er is. Ik geloof het scheppingsverhaal, maar als anderen dat niet geloven.. nja, kan ik dan ook niks aan doen.

 • 8 jaar geleden LUKADREWINGLE

  hahaha mensen zijn mensen apen zijn apen (mijn mening) didn't make any sence. Het is niet echt dat je een mening kan hebben over een bepaalde theorie, omdat het gewoon bewezen is enzo.

 • 8 jaar geleden alba_kingz

  ja dit is verstand van de mens ,

  wij apen né

  mznsen ja

 • 8 jaar geleden Phieneas

  Als wij van de apen afstammen, waarom hebben we nu dan apen en mensen? Snap die theorie niet echt. Mensen zijn mensen, apen zijn apen. (Mijn mening)

 • 8 jaar geleden alba_kingz

  'xxhannekeee',Allah das gewoon een naam é das god aleen maar een andere naam er is maar 1 gog é maar die heeft wel veel namen dus ja.

 • 8 jaar geleden JustBeHappy

  Wij zijn gewoon verder ontwikkeld dan de man :]

 • 8 jaar geleden hanneke

  god is ook bewezen hoor.

  niet alleen ala

 • 8 jaar geleden alba_kingz

  Ik wil nie mij bemoeien ofzo maar ik ben een moslim é en ik vraag me af van waar haal je dat die apen?en die bacterien waar haal je dat nu ?

  Oké er zijn veel mensen die niet in God geloven.

  Maar in Koran é is alles echt wetenschapelijk bewezen en wrm zouden we niet van adam en eva geschapen zijn zeg da ne keer.Zoek een keer de koran in het internet en lees het een keer dan ga je erovertuigd van zijn de islam is je antwoord op al je vragen.Ik heb niets tegen julie geloof want ik ben geen racist en dit is mijn mening.

  En oja dit ben ik vergeten God kun je aleen zien als je dood bent en als je naar de hemel gaat en dan ga je wel ook Adam en Eva zien en al de andere profeten.

 • 8 jaar geleden Jeanice

  vroeger waren we allemaal kleine bacteriën enzo, we evolueerden en evolueerden. nu zijn we wat je noemt mensen, en tot we precies weten wat het is dat de aarde heeft gemaakt weten we wie/wat de schepper is en kan ik daarin geloven. Ik denk persoonlijk niet dat we van Adam en Eva komen maar dat verhaal moet je ook gewoon figuurlijk nemen. Maar mensen we komen ook niet van de aap als we die nu kennen toch... ofweldan???

 • 8 jaar geleden EddieVedder

  'De lokken op ons hoofd hebben niet echt een duidelijke functie.'

  DUH je verliest de meeste warmte via je hoofd.

  En als je denkt dat de evolutietheorie niet bewezen is. Ga dan naar school en volg biologie.

 • 8 jaar geleden Isabelle

  Ik geloof eerder dat we van de apen komen dan van Adam en Eva.. Ik bedoel; Ze kregen alleen maar zonen. Dan vraag ik me persoonlijk af hoe mannen met elkaar en kind kunnen krijgen maarja.. Mijn mening ;D

  x

 • 8 jaar geleden lorraz

  @ meLovesMakeUp En hoe weet jij zo zeker dat Adam en Eva symbolisch zijn? Was je er bij of ..?

  @ Ilovescenes Hoe verklaar je het bestaan van de mens dan als ik het vragen mag? Zomaar voor de grap bestond jij ineens met alles erop en eraan?

  Niet vervelend bedoelt ofzo, maar je hebt wel lef om het ''idee'' God zo makkelijk te verwerpen. Ik val jouw gedachte ook niet aan maar je brengt het wel alsof het een feit is, ieder zijn ding toch?

 • 8 jaar geleden Laura

  hahaha geweldig die discussie!

 • 8 jaar geleden MissMarlou

  Eh, de evolutie is niet bewezen..

 • 8 jaar geleden brit95

  wat een artikel over lichaamsbeharing wel niet los kan maken. haha, grote discussies over waar we vandaan komen. lekker boeiend, zelf geloof ik de evolutietheorie maar wat boeit het.

  het gaat er hier om wat wij vrouwen, tegen onze grote vijand,HAAR, kunnen doen. duz laten we lekker als echt wijven over onze problemen van haar praten en laat dat scheppingsverhaal en evolutietheorie lekker achter je.

  -x-

 • 8 jaar geleden meLovesMakeUp

  XD adam en eva apen !!!!! even serieus nu. adam en eva zijn symbolisch. die hebben niet bestaan. ik heb best respect voor voor het christendom enzo (en alle andere geloven)... maar dit soort dingen hoor je te weten.

  en even om misverstanden te voorkomen... ik spreek echt niet het bestaan van alles in de bijbel tegen. ik denk wel degelijk dat sommige figuren hebben bestaan, maar adam en eva is gewoon iets symbolisch.

  en de evolutie is zo vaak bewezen... daar kun je niet tegen op.

 • 8 jaar geleden DreamxCatcher

  @ mariajohanna : nu heb je je oudere post verandert waar ik op reageerde, waardoor het net lijkt alsof ik onzin lul :')

 • 8 jaar geleden DreamxCatcher

  @ mariajohanna : omdat er bewezen is dat dino's hebben bestaan door de vondst van botten e.d. En dat ze zijn uitgestorven door een meteoriet inslag.

 • 8 jaar geleden mariajohanna

  @DreamxCatcher : ik snap helemaal niet wat je bedoelt:P hoe kom je nu bij de theorie dat dino's en land vernietigd zijn door een meteoriet?

  I don't get it!

 • 8 jaar geleden dorien

  oke dit klinkt heel raar wat ik nu ga zeggen maar ik geloof ik god. maar ik geloof niet dat god adam en eva heeft gemaakt. ik weet dat we van de apen afstammen.

  het kan namenlijk toch ook gewoon zijn dat er op de 1 of andere manier dieren op de wereld zijn gekomen o.a. de apen en dat door de evolutie wij zijn ontstaan en dat god er ook gewoon is?

 • 8 jaar geleden DreamxCatcher

  @ mariajohanna , waarom zou God eerst dino's schapen om ze vervolgens zelf uit te gaan roeien met een meteoriet? Om daarna al het vernietigde land (wat hij zelf heeft gemaakt en dus ook zelf heeft vernietigd) weer opnieuw te maken en er dan mensen op te zetten...?

  Sure :')

 • 8 jaar geleden chichichi

  hahahaha

  ken je publiek!

  Niet iedereen is een atheist of geloof in Darwin!

  "Omdat we tegenwoordig andere middelen hebben om ons warm te houden, hebben we deze haren eigenlijk niet nodig" hahahaha wat een filosofie!

 • 8 jaar geleden L.

  En wat als adam en eva nou de apen zijn waarvan we afstammen ? :huh:

 • 8 jaar geleden xxElle

  ook op je oogleden & lippen heb je geen haar he ..

 • 8 jaar geleden xlifelovehope

  @ ongeveer deze hele discussie

  ik weet absoluut niet wat nu allemaal waar moet zijn, sommige dingen uit de bijbel zijn ook bewezen.

  maar sommige dingen zijn ook onzin.

  wat maakt het ook uit, iedereen zijn geloof.

 • 8 jaar geleden mariajohanna

  Wauw heerlijk zeg deze discussie!

  Voor de mensen die vragen: 'Hoe kun je zo'n bizar verhaal van Adam en Eva nou geloven, er zijn voor evolutie veel meer bewijzen?'

  Het is een geloof hè, je weet iets zeker ondanks dat je daar soms geen exacte bewijzen voor hebt. Ik geloof zelf in het scheppingsverhaal, ben christelijk, en ik kan daarin geloven omdat ik God vóel en als ik in de Bijbel lees antwoord krijg op dingen waar ik mee zit.

  O en waarom zou God dino's niet geschapen kunnen hebben?

 • 8 jaar geleden Ilovescenes

  Laat ik eens meedoen aan die discussie!

  ten eerste wil ik vragen hoe god ontstaan zou moeten zijn, want dat hij er altijd al was is onmogelijk.

  en hoe verklaar je de dino's???

  jullie denken toch niet dat er een of andere god even van klei wat mensjes gemaakt heeft, en als adam en eva de eerste mensen waren en hun dus kinderen kregen en wij daar vanaf stammen heet dat incest (sorry als ik het verkeerd schrijf)

  conclusie DE THERORIE OVER GOD IS ONZIN

  niet dat de bigbang zo logisch is hoor

  maar ik denk dat we eerder van de aapjes afstammen dan van 2 vage mensjes

  wetenschappers hebben toch ook "voorvaderen" van ons gevonden onder de grond!!

  hoe wil je dat verklaren???

  DIT IS NIET BELEDIGEND BEDOELT maar ik snap gewoon niet dat je in een of andere god kan geloven.

  waar is hij dan?? als je de ruitmte ingaat met een raket kom je echt niet eventjes langs de hemel

  zo dit moest ik even kwijt, en nogmaals DIT IS NIET BELEDIGEND BEDOELT EN IEDEREEN MOET ZELF WETEN WAT IE GELOOFT ik zeg alleen maar wat ik denk

 • 8 jaar geleden Charlotte

  Dit is echt de eerste keer in mijn 5 jaren op Girlscene dat ik een soort van intelligente discussie lees in de comments op Girlscene. Gaat het toch nog ergens de goede kant op. Ik vind het ook wel grappig dat deze discussie ontstaat bij een artikel over lichaamshaar. Ik ben zelf een groot aanhanger van de evolutietheorie en Charles Darwin, en ik heb er zelf veel over gelezen en onderzoek gedaan, dus het ook niet zomaar voor kant en klare koek aangenomen. Maar wie wat anders wil geloven, ik vind het best.

  Live and let live, zou ik zeggen.

 • 8 jaar geleden error404namenotfound

  biologie haha! daar wist ik het van

 • 8 jaar geleden Nicole

  misschien heeft god wel de aap gemaakt en daar is de mens uit ontstaan? wat maak 't ook uit. maar een mens stamt wel van een aap af, ze hebben echt heel veel gemeen niet alleen uiterlijk

 • 8 jaar geleden Kimberly92

  aarde is wel ontstaan door ontploffing. en juist er ging iets kapot maar het werden allemaal losse stenen, zoals meteoriet. die stukken meteoriet smolten samen en dat vormden alle planeten. en je hoofdhaar en armhaar en zo heb je ook nodig om te beschermen tegen de zon. daarom hebben surinamers ook niet zoveel haar op hun armen. hun hebben al genoeg pigment in huid zitten dat ze die bescherming niet nodig hebben. heb je ze ooit weleens verbrand gezien? hoop dat ik jullie een beetje heb geholpen en misschien dus stoppen te discussieren met elkaar.

 • 8 jaar geleden DreamxCatcher

  @ GirlLoveXx dat is een manier om er over te denken, maar ik denk dat je nooit, of nauwelijks scheikunde hebt gehad..

  Een ontploffing kan wel degelijk tot iets nieuws leiden. Wanneer er iets ontploft kunnen er weer nieuwe samenstellingen van stoffen en moleculen komen die naar elkaar toe getrokken worden door elkaar, waardoor er weer iets nieuws kan ontstaan. (zoals bijvoorbeeld de aarde)

  Verder ben ik het met annickie eens.

 • 8 jaar geleden Meow_x3

  Ok, ik heb al jaren geleden de conclusie gesteld dat het niet nuttig is. Ik scheer al jaren alles weg en ik heb daar nooit last mee gehad..Dus waar is het nuttig voor.. Nergens, precies. Het is alleen vervelend en gigantisch irritant! Daar is het voor D:

 • 8 jaar geleden Em

  ik ben het met annickie eens! (:

 • 8 jaar geleden annickie

  Totaal niet beledigend bedoeld of wat dan ook, iedereen heeft zijn eigen mening,

  maar ben ik de enige die bestwel wat overeenkomsten ziet tussen apen en mensen??

  allebei 4 'poten', waarvan ze op de achterste 2 lopen (en oke apen dan soms ook op de voorste twee),

  dezelfde hoofdvorm, enz.

  en ik ben het met winterwinds eens,

  we stammen niet direct van de aap af die er nu is,

  we zijn gewoon anders geevolueerd,

  de apen om in bomen en bossen te leven,

  en de mens om op de grond te leven(daarom rechtop lopend).

  En voor mensen die in de schepping geloven:

  Er is zoooooveel bewijs voor de evolutietheorie,

  en daarnaast, er staat niks in de bijbel over dinosaurussen en daar zijn toch echt skeletten van gevonden

  oja voordat ik lelijke opmerkingen krijg;

  iedereen zijn eigen mening en dat respecteer ik ook ik snap het alleen niet.

  okee sorry voor degene die zich doodergeren aan die eindeloze discussie hier maar ik moest dit gewoon even kwijt.

 • 8 jaar geleden DestnyMe

  @x_Juud, ja ik zie het ook echt raar, gelijk een paard ofz

 • 8 jaar geleden X_Juud

  Even een klein dingetje, die onderste foto is best raar als je kijkt naar het been wat ze optilt.. Daar zit een hele rare plooi in t been!

 • 8 jaar geleden Sophie

  trouwens niet beledigend bedoeld ofzo:$

 • 8 jaar geleden Daanntje

  Hoofdhaar is voor bescherming van de schedel & warmte.. en de rest mag lekker weg blijven! (:

 • 8 jaar geleden Sophie

  ehm. waar komen adam en eva dan vandaan? zijn die uit de lucht gevallen ofzoo?

  het is idd onderhand wel bewezen dat we van de aap afstammen xd

 • 8 jaar geleden Jowie

  ik heb maar 1x in mijn leven een Surinaamse vrouw met been/am haar gezien. mijn tante's vinden he juist bijzonder als je haar daar het.

 • 8 jaar geleden GirlLoveXx

  We zijn geschapen door God. Gek dat veel mensen juist de meest ongeloofwaardige dingen voor waar aannemen, zoals dat we van apen afstammen. Ook de evolutiewetenschappers weten dat het onzin is, maar die durven het niet meer toe te geven omdat ze er zoveel macht door krijgen.

  De aarde ontstond doordat er iets ontplofte? Juist, meestal gaat iets juist kapot als er iets ontploft.

  Er zijn genoeg mensen die probeerden te bewijzen dat God niet bestond, en uiteindelijk tot geloof kwamen, omdat ze er steeds maar op uitkwamen dat hij wél bestaat.

 • 8 jaar geleden Marieke

  Gelukkig stammen we van Adam & Eva af.

  En niet van de apen.

  Anders zou je door de dierentuin lopen en kunnen zeggen: 'Hée. Daar loopt mn verre achterneef!'

 • 8 jaar geleden x_saraa

  ik geloof niet dat adam en eva ooit hebben bestaan, we stammen gewoon af van de aap, dat is onderhand toch wel bewezen

 • 8 jaar geleden Rosanne

  en hoe zijn adam en eva er dan gekomen? stammen zij dan wel af van de aap?

 • 8 jaar geleden Denise

  En om er nog een schepje boven op te doen: We stammen af van de aap! Dus.

 • 8 jaar geleden glamourchick

  En om even mee te doen aan de discussie: Ja, we stammen af van Adam en Eva Dus.

 • 8 jaar geleden Kirsten

  wist wel dat dat haar vroeger een functie had maar nu gelukkig niet meer, haha

 • 8 jaar geleden K

  @Lalaatje ik ben zelf ook niet blank ik heb dezelfde kleur als jou als je uit het Midden-Oosten komt! En dat ziet er niet onnatuurlijk vind ik hoor! Valt gewoon minder op!

 • 8 jaar geleden Liselotte

  lalaatje, dat probleem heb ik ook. Maar ik weet ook niet zo goed wat je er tegen moet doen.:O

 • 8 jaar geleden Karlijn

  alecia

 • 8 jaar geleden Lisa

  Oké handig, op m'n hoofd vind ik het prettig dat het weer aangroeit de rest niet

 • 8 jaar geleden xMooi

  Wauw he, iedereen uitschelden die gelooft in God? Sorry, ik geloof wel in de schepping en als jullie dat niet doen ga ik jullie ook niet uitschelden. Laat mensen in hun waarde.

 • 8 jaar geleden ValentinesGirlx

  haha al die mensen die nu discussieren over of we van de apen af stammen of god als schepper. Je kan dat laatste toch niet eerlijk geloven he?

 • 8 jaar geleden beDeliciouss

  Ik heb haar op mn armen en had het pas allemaal weg laten harsen en hield het met scheren bij, nu is het er weer en bleek ik het gewoon en dan is het wel 3 maanden blond mbv zon en zee!

 • 8 jaar geleden xseymas

  enige waarvan ik weet zijn de wenkbrauwen , neushaar en wimpers(die wordt niet behandelt in dit artikel)

 • 8 jaar geleden Charlotte

  duh

 • 8 jaar geleden Manon

  Hee das niet helemaal waar Girlscene!

  het haar op je hoofd heeft echt wel een functie!

  Het beschermt je tegen weersinvloeden, denk maar aan iemand die kaal is.

  Die verbrand meteen als hij in de zon loopt, en met haar op je hoofd, verbrand je hoofdhuid veeeeel minder snel

 • 8 jaar geleden meerieo

  hmm.. als je een beetje nadenkt dan weet je dit ook wel?

 • 8 jaar geleden Elina

  wat Manguee zegt: hoofdhaar dient om warmteverlies tegen te gaan :p want je hoofd is namelijk 1 van de 5 'uiteinden' van het lichaam, samen met de voeten en handen. hebben die koud, dan ben je veel kwetsbaarder voor, ja, koude natuurlijk, en daardoor ook voor ziektes enzo. En ook een beetje als bescherming tegen de zon. waarom denk je dat kleine kindjes een petje opmoeten in de volle zon?

 • 8 jaar geleden Charmander

  hoofdhaar denk ik voor warmte en bescherming van je hersens ofzo??? lol idk o.o

 • 8 jaar geleden xXJeWeLXx

  I knew that

 • 8 jaar geleden kopjechino

  Wow, diep.

 • 8 jaar geleden lalaatje

  @ Lala_flava Ik kom uit het Midden Oosten en ik heb geen super blanke huid dus blonderen ziet er behoorlijk, ehm onnatuurlijk uit bij mij.

 • 8 jaar geleden Koalaatje

  nou in mijn geval telt het feit dat redheads minder haar hebben dan blondjes niet echt haha heb nog nooit iemand ontmoet met dezelfde hoeveelheid of meer haar, krijg er net 2x een stiekje om.

 • 8 jaar geleden Koosje

  ahaa, dan weet ik dus ook waarom die haren overal zitten. & volgensmij heeft hoofdhaar wel een functie weet alleen zo niet welke. ;p

 • 8 jaar geleden Manguee

  hoofdhaar heeft wel een funtie, warmteverlies tegen gaan, toch?

 • 8 jaar geleden Decemberist

  We stammen niet af van de apen maar we zijn gewoon anders geëvolueerd. Ooit waren wij misschien wat je een 'aap' kunt noemen. Uit die aap zijn de apen van tegenwoordig en de mens gekomen, je kunt onze voorouder dus niet echt met de apen van nu vergelijken.

 • 8 jaar geleden Raartjee

  Ik snap echt niet waarom zoveel mensen zeggen: 'van de apen afstammen?? dat geloof ik echt niet'.

  oke, niet van de apen die je nu ziet, maar wij en de apen van nu komen wel van eenzelfde soort oude aapachtige

  toen het leven op aarde zich ontwikkelde waren er echt niet ineens hup allemaal mensen ofzo..

  En btw, ik zag tijdje geleden nog ergens in een kort interview met zo'n mensje die meewerkt aan de bijbel met de tijd mee laten gaan, en die zei ook dat dat adam&eva-verhaal meer figuurlijk genomen moet worden omdat de wetenschap de bijbel inhaalt.

 • 8 jaar geleden Emily

  Ik ben niet bepaald negatief over geloven, maar ik kan gewoon niet geloven van dat Adam en Eva verhaal. Ik vind de evolutie theorie veel logischer. Maarja, iedereen zijn eigen ding toch. Ik vind het heel knap als je kan geloven. Is toch een soort van houvast he.

 • 8 jaar geleden Siiel

  natuurlijk stammen we af van de apen :p

  waar heb jij gezeten de laatste eeuw goodfriend?

 • 8 jaar geleden imnotamoose

  nou ik heb haast geen haargroei en ben al 18

  ik scheer echt bijna nooit, waar stam ik dan af?

  10 wegwerpmesjes gebruik ik ongeveer per jaar

  en een halve scheerschuimbus

 • 8 jaar geleden tiffany

  Mijn Goeie Genade!!! Misschien stamt de persoon die dit geschreven heeft wel van de aap af, ik in ieder geval niet!!!!

 • 8 jaar geleden Mchick

  zonder neushaar zouden je neusvleugels aan je neusbotje kleven/plakken!

 • 8 jaar geleden summerkissx

  5de foto is van amerikas next top model toch??

 • 8 jaar geleden Music_Angel

  @ AntiUgg hihi, inderdaad!blijkbaar dringt dat bij veel mensen niet helemaal door ;D

 • 8 jaar geleden Tessa

  Oh shit, snappen mensen nog steeds niet dat we niet afstammen van apen maar dat we dezelfde voorouders hebben?

 • 8 jaar geleden littlemistery

  nee geloof ik ook echt niet. dat we van de apen afstammen.

 • 8 jaar geleden Roos

  @Nuran het is toch echt zo.

 • 8 jaar geleden SNAPME

  Haar op je hoofd is toch bescherming tegen de zon zodat je hoofd niet verbrand ofzo?