Ga voor een vintage coupe!

Beauty door Redactie

Nieuwe coupes bedenken is altijd weer een hele klus. Eigenlijk hoeft dit helemaal niet! Want als we eens terug gaan in de tijd, zien we dat vintage kapsels eigenlijk best weer hip zijn!

Voor de volgende drie vintage coupes heb je nodig:
- Krulspelden (bijvoorbeeld een Carmen Curl set)
- Haarspeldjes
- Haarlak
- Mousse
- Crème voor krullend haar
- Borstel/kam

Bob met krullen
Oké, deze krullende bob is dan gelukkig wel iets minder stijf dan die uit de jaren ’20! Onder meer Taylor Swift is groot fan van dit nonchalante bobje. Heb je lang haar? Dan kan ook jij dit kapsel maken. Met een paar haarspeldjes heb jij je lange lokken zo weggestoken.

coupe

Creëer de coupe:
Kneed wat mousse in je haar, zodat het wat ‘minder glad’ wordt en de krullen straks beter blijven zitten. Rol grote, warme krulspelden in je haar en laat deze ongeveer vijftien minuten zitten. De tijd ligt natuurlijk een beetje aan de dikte van je haar. Heb je weinig tijd? Dan kun je ook de krullen met een krultang maken. Kruis de rechter- en linker lok over elkaar heen en zet ze onder het haar met speldjes vast, zodat je deze niet meer ziet. Doe dit ook met het overige haar. Sommige plukjes aan de zijkant mogen los blijven hangen. Het is tenslotte een ‘nonchalante’ coupe! Spray wat haarlak in je haar en jij kunt jouw dag beginnen!

Rock N’ Roll
Dit is een typisch jaren ’40 kapsel. Rock N' Roll, maar toch vrouwelijk. Gwen Stefani gaat voor dit vintage kapsel! De krul in haar coupe staat haar erg goed, vinden jullie niet?

coupe

Creëer de coupe:
Kneed wat mousse in je haar, zo zorg je ervoor dat het kapsel beter blijft zitten. Spray er ook een beetje haarlak in. Zet op de bovenkant van je hoofd middelgrote, warme krulspelden en laat deze er ongeveer vijftien minuutjes zitten. (De tijd hangt wederom een beetje af van de dikte van je haar). Wil je de krul aan één kant? Borstel dan het haar aan andere kant uit, zodat daar de krul verdwijnt. Zet de (overgebleven) krul op verschillende plekken vast met een stuk of zes haarspeldjes. Zorg wel dat je deze niet ziet. De rest van je haar kun je opsteken, maar kun je ook los laten hangen. Spray flink wat haarlak in de krul, zodat deze goed blijft zitten en jouw coupe is klaar!

Golven
Op de rode loper zien we regelmatig het volgende vintage kapsel. Onlangs nog bij Elizabeth Olsen! Het golvende haar staat erg chic en is ook nog eens best simpel en snel te maken!

coupe

Creëer de coupe:
Maak je haar een beetje nat en breng een crème aan in het haar die goed is voor gekruld haar. Föhn je haar droog, maak een zijscheiding en spray een beetje haarlak in je lokken. Rol warme, grote krulspelden in je haar en laat deze, net als bij de andere coupes, vijftien minuten zitten. Wederom afhankelijk van de dikte van het haar. Borstel de krullen voorzichtig uit, zodat het geen krullen meer zijn, maar golven. Je kunt je haar met een paar speldjes opsteken, maar je kunt het ook los laten. Spray lekker veel haarlak in de golven, zodat deze de hele avond goed blijven zitten!

Hoe draag jij je haar het liefst, tijdens een feestje?

Bron: beautylish

Door Evi