Haar afknippen voor een goed doel!

Beauty door Redactie

Hallo lieve lezeressen! Ik ben Jacobien van Dijk, 15 jaar en had tot sinds kort een superlange bos haar. Waarom nu niet meer? Ik heb het afgeknipt voor stichting Haarwensen! Hierbij doneer je 25 cm van je haar zodat ze hier gratis pruiken van maken. Dit is voor kinderen die door verschillende ziektes hun haar zijn kwijt zijn geraakt.

Waarom heb ik dit gedaan?
Ik zat al een poosje te twijfelen om mijn haar wat korter te knippen, want het werd wel erg lang. Supermooi vond ik het natuurlijk, maar het had ook een high score aan de irritatie meter! Toen ik een poosje geleden uit school kwam en even gezellig thee ging drinken met mijn mams, vertelde ze over een documentaire die ze had gezien waarbij de eerder genoemde stichting in het licht kwam. Ik vond het super! Maar 25 centimeter.. Pfoe dat betekende wel even goed nadenken. Wat uiteindelijk de knoop heeft doorgehakt was deze gedachte; mijn haar groeit makkelijk weer aan en dat van die kindjes misschien wel nooit meer.

jacobien

Hoe gaat het te werk?
De stichting heeft verschillende kappers door heel Nederland zitten waar je jezelf gratis kunt laten knippen (mits het de lengte van 25 centimeter heeft), maar je kunt het ook gewoon aan je eigen kapper vragen. Misschien vinden ze het wel zo leuk dat zij het ook gratis willen doen! Je laat dan een vlecht van 25 centimeter afknippen en die neem je vervolgens weer mee naar huis om het op te sturen.

Heb ik spijt?
Nee, ab-so-luut niet! Ik vind mijn nieuwe haar héérlijk en het idee dat nu een kindje een gratis pruik kan uitzoeken door mijn haar is geweldig. Natuurlijk was het schrikken toen de schaar erin ging en je overgebleven haar een beetje sneu modelloos naar beneden valt, maar zodra er weer een leuk model viel was ik weer helemaal blij. Het uiteindelijke doel is en blijft geweldig.

Ook haar doneren?
Kijk dan voor meer informatie op de website van Stichting Haarwensen.

jacobien

Zou jij dit ook durven?

Door: Jacobien

Super bedankt Jacobien voor dit inspirerende verhaal! Heel knap :-)