Danique test: Babyliss roterende borstel

Beauty door Redactie

Een tijdje geleden ontving Girlscene de gloednieuwe roterende Babyliss borstel AS130E. Deze borstel draait twee verschillende richtingen op om je haar zo snel en eenvoudig mogelijk te stijlen. Hier waren wij natuurlijk benieuwd naar & Danique nam als föhn-leek voor jullie de proef op de som!

Babyliss föhn

Op een vrije zaterdagmorgen ben ik bewapend met de twee richting draaiende Babyliss borstel aan de slag gegaan. Where to begin!? Ik ben met het makkelijkste deel begonnen: het wassen van mijn haren. Dit keer heb ik de conditioner achterwege gelaten, dit is namelijk echt een no go combinatie om uiteindelijk in model te föhnen. Mijn haar is namelijk zeer sluik en ik ben helaas niet gezegend met een volumineuze bos Beyoncé haar. Volume is iets waar ik alleen van kan dromen, dus deze borstel was zeker dé uitdaging! Wat ook een uitdaging was, was het poseren voor de camera... Niet mijn sterkste kant & de zwoele look is duidelijk mijn favoriet.

Babyliss
Voor met handdoekdroog haar

Enfin, na het wassen heb ik mijn haar handdoekdroog gemaakt. Ready to föhn! Dacht ik… Uit enthousiasme was ik de versteviging vergeten en hier kwam ik  achteraf pas achter! I know, erg dom! Het is altijd beter om vooraf een styling product te gebruiken. Je haar blijft daardoor toch net wat langer in model zitten en hoe langer hoe beter natuurlijk!

Babyliss

Omdat ik foto’s wilde maken, heb ik mijn moeder als hairstylist erbij opgeroepen! Zij heeft mij geholpen met föhnen, zodat ik voor jullie foto’s kon maken. Natuurlijk ben ik hierna ook zelf met de föhn aan de slag gegaan. Helaas is je moeder/vriendin/zusje niet altijd in de buurt om de helpende hand te zijn. Ik moet zeggen – als föhn-leek- dat dit mij wel heel erg goed afging! Het is in het begin altijd even wennen, vooral de roterende functie. Dit onderdeel moet je wel even onder de knie krijgen… In het begin wilde ik met de föhn mijn haren naar buiten krullen, maar drukte steeds weer (tot 20x toe) op het verkeerde knopje waardoor hij weer naar binnen rolde. Dit is een handigheidje dat je door het vaak genoeg te doen, beter afgaat!

 

Babyliss
Bijna klaar! Wederom met zwoele look ;-)

Het is belangrijk je haar op te delen en van onderaf te beginnen met het creëren van volume. Je zet –zoals je op de foto’s wel kunt zien- de borstel aan de lok en rolt hem zo naar binnen richting de haarwortel. Even wachten en rol hem dan weer terug! Et voila, de eerste lok is volume klaar! Zo moet je eigenlijk doorgaan totdat je heel het haar hebt gehad. Ga dan alles nog even na door wat grotere plukken te pakken. Heb je dan alles gehad? Leg de föhn weg, pak de lak en spuit door het haar. Laat de lak vervolgens een dikke minuut drogen en ga er dan als finishing touch nog een keer doorheen! Tadaaaaaaa, je volumineuze coupe is ready to go!

Babyliss

Naarmate je het vaker doet, krijg je vanzelfsprekend meer handigheid in het föhnen en word je dus ook steeds sneller! Je bent binnen 10-15 minuutjes klaar en is echt geschikt voor iedereen (zelfs de föhn-leken onder ons, zoals ik). Ik had stiekem een aversie voor föhnborstels, aangezien ik daar normaal gesproken echt niet mee om kan gaan en altijd bang ben dat de borstel verstrikt raakt in het haar, de borstel er niet meer uitkrijg en dus als gevolg een pluk haar moet wegknippen. Gelukkig was ik op mijn worst case scenario in mijn hoofd al goed voorbereid! Maaaaaar het is mij echt enorm meegevallen! Mijn kostbare lokken zijn gespaard gebleven en had warempel volume. Zelfs de dag erna –reminder: zonder styling product vooraf - zag je nog zichtbaar volume!

BAbyliss
Tadaaaaaaa het eindresultaat! Helaas niet zoveel volume als gehoopt, maar dit is voor mij toch al 'behoorlijk' wat volume. Wellicht zie je met versteviger vooraf meer volume!

 
Commercial by Babyliss!

Danique's eindoordeel
De roterende borstel is echt perfect voor zowel beginners met twee linkerhanden als gevorderden, en zowel voor dik als dun haar! Hij is vrij simpel in gebruik, maar je moet jezelf wel echt de tijd gunnen om te leren omgaan met de draaiende borstel. Verder ligt hij lekker in je hand, is hij snel op temperatuur en beschikt hij over een speciale ionische en keramische technologie waardoor je haar beschermt blijft, maar ook antistatisch en extra glanzend wordt. Het antistatische gedeelte ben ik het niet helemaal mee eens, aangezien bij mij de punten toch nog wel een beetje statisch & pluizig waren. Wellicht dat dit komt doordat dit mijn eerste aanraking met de föhn was! Daarnaast viel het volume ook wat tegen, maar het verschil was in het echt wel duidelijk te zien.

Wil jij hem ook hebben? Hij kost € 64,95. Toch iets te duur? Zet hem dan op je wishlist voor je verjaardag! Duurt dit nog te lang voor jou, misschien kun je hem dan wel voor Kerst of Sinterklaas vragen.

Door: Danique