Beauty

Danique test: Babyliss roterende borstel

21

Een tijdje geleden ontving Girlscene de gloednieuwe roterende Babyliss borstel AS130E. Deze borstel draait twee verschillende richtingen op om je haar zo snel en eenvoudig mogelijk te stijlen. Hier waren wij natuurlijk benieuwd naar & Danique nam als föhn-leek voor jullie de proef op de som!

Babyliss föhn

Op een vrije zaterdagmorgen ben ik bewapend met de twee richting draaiende Babyliss borstel aan de slag gegaan. Where to begin!? Ik ben met het makkelijkste deel begonnen: het wassen van mijn haren. Dit keer heb ik de conditioner achterwege gelaten, dit is namelijk echt een no go combinatie om uiteindelijk in model te föhnen. Mijn haar is namelijk zeer sluik en ik ben helaas niet gezegend met een volumineuze bos Beyoncé haar. Volume is iets waar ik alleen van kan dromen, dus deze borstel was zeker dé uitdaging! Wat ook een uitdaging was, was het poseren voor de camera... Niet mijn sterkste kant & de zwoele look is duidelijk mijn favoriet.

Babyliss
Voor met handdoekdroog haar

Enfin, na het wassen heb ik mijn haar handdoekdroog gemaakt. Ready to föhn! Dacht ik… Uit enthousiasme was ik de versteviging vergeten en hier kwam ik  achteraf pas achter! I know, erg dom! Het is altijd beter om vooraf een styling product te gebruiken. Je haar blijft daardoor toch net wat langer in model zitten en hoe langer hoe beter natuurlijk!

Babyliss

Omdat ik foto’s wilde maken, heb ik mijn moeder als hairstylist erbij opgeroepen! Zij heeft mij geholpen met föhnen, zodat ik voor jullie foto’s kon maken. Natuurlijk ben ik hierna ook zelf met de föhn aan de slag gegaan. Helaas is je moeder/vriendin/zusje niet altijd in de buurt om de helpende hand te zijn. Ik moet zeggen – als föhn-leek- dat dit mij wel heel erg goed afging! Het is in het begin altijd even wennen, vooral de roterende functie. Dit onderdeel moet je wel even onder de knie krijgen… In het begin wilde ik met de föhn mijn haren naar buiten krullen, maar drukte steeds weer (tot 20x toe) op het verkeerde knopje waardoor hij weer naar binnen rolde. Dit is een handigheidje dat je door het vaak genoeg te doen, beter afgaat!

 

Babyliss
Bijna klaar! Wederom met zwoele look ;-)

Het is belangrijk je haar op te delen en van onderaf te beginnen met het creëren van volume. Je zet –zoals je op de foto’s wel kunt zien- de borstel aan de lok en rolt hem zo naar binnen richting de haarwortel. Even wachten en rol hem dan weer terug! Et voila, de eerste lok is volume klaar! Zo moet je eigenlijk doorgaan totdat je heel het haar hebt gehad. Ga dan alles nog even na door wat grotere plukken te pakken. Heb je dan alles gehad? Leg de föhn weg, pak de lak en spuit door het haar. Laat de lak vervolgens een dikke minuut drogen en ga er dan als finishing touch nog een keer doorheen! Tadaaaaaaa, je volumineuze coupe is ready to go!

Babyliss

Naarmate je het vaker doet, krijg je vanzelfsprekend meer handigheid in het föhnen en word je dus ook steeds sneller! Je bent binnen 10-15 minuutjes klaar en is echt geschikt voor iedereen (zelfs de föhn-leken onder ons, zoals ik). Ik had stiekem een aversie voor föhnborstels, aangezien ik daar normaal gesproken echt niet mee om kan gaan en altijd bang ben dat de borstel verstrikt raakt in het haar, de borstel er niet meer uitkrijg en dus als gevolg een pluk haar moet wegknippen. Gelukkig was ik op mijn worst case scenario in mijn hoofd al goed voorbereid! Maaaaaar het is mij echt enorm meegevallen! Mijn kostbare lokken zijn gespaard gebleven en had warempel volume. Zelfs de dag erna –reminder: zonder styling product vooraf - zag je nog zichtbaar volume!

BAbyliss
Tadaaaaaaa het eindresultaat! Helaas niet zoveel volume als gehoopt, maar dit is voor mij toch al 'behoorlijk' wat volume. Wellicht zie je met versteviger vooraf meer volume!

 
Commercial by Babyliss!

Danique's eindoordeel
De roterende borstel is echt perfect voor zowel beginners met twee linkerhanden als gevorderden, en zowel voor dik als dun haar! Hij is vrij simpel in gebruik, maar je moet jezelf wel echt de tijd gunnen om te leren omgaan met de draaiende borstel. Verder ligt hij lekker in je hand, is hij snel op temperatuur en beschikt hij over een speciale ionische en keramische technologie waardoor je haar beschermt blijft, maar ook antistatisch en extra glanzend wordt. Het antistatische gedeelte ben ik het niet helemaal mee eens, aangezien bij mij de punten toch nog wel een beetje statisch & pluizig waren. Wellicht dat dit komt doordat dit mijn eerste aanraking met de föhn was! Daarnaast viel het volume ook wat tegen, maar het verschil was in het echt wel duidelijk te zien.

Wil jij hem ook hebben? Hij kost € 64,95. Toch iets te duur? Zet hem dan op je wishlist voor je verjaardag! Duurt dit nog te lang voor jou, misschien kun je hem dan wel voor Kerst of Sinterklaas vragen.

Door: Danique

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

21 reacties

 • 7 jaar geleden Achilles

  Ik heb hem ook, en raad hem heel vaak aan op mijn werk, deze borstel is echt perfect!

 • 7 jaar geleden 0Merel

  Heb m ook en het is echt verschrikkelijk, mijn haar word er statisch pluizig en alles van wat je niet wil. Heb er veel te dik haar voor fzo. echt een rotding :P

 • 7 jaar geleden sadiya

  ik heb dat ding ook, ik ben er best te vrede mee. maar als je krullen hebt duurt het wel even. Pff

 • 7 jaar geleden Kaashaas

  Zoveel verschil zie ik niet eens..

 • 7 jaar geleden Britt

  Hij lijkt mij niet zo handig,:$

 • 7 jaar geleden Julie

  Je moet er denk ik erg stevig haar voor hebben

 • 7 jaar geleden Excognitatiom

  Ik houd het wel bij mijn fohn en fohnborstel haha.

 • 7 jaar geleden Jolien

  De laatste foto is zo lief! Met mijn volumineuze haar heb ik niet zo veel aan zo'n borstel, haha.

 • 7 jaar geleden Octopus's Garden

  Goed artikel (:

 • 7 jaar geleden StripesOnATiger

  HI, ik neem deel aan de wedstrijd om een jaar high school in Amerika te winnen en het zou alles voor mij betekenen en het duurt maar 2 seconden om even om mij te stemmen. Alvast bedankt!

  http://www.wineenjaarhighschool.nl/inzendingen/169/jana-de-bruycker

 • 7 jaar geleden Ryanne24

  Ik heb die borstel ook. Hij is echt superhandig alleen bij mij draait de borstel nu niet meer (na ongeveer 1 jaar). Iemand enig idee hoe dat komt?

 • 7 jaar geleden HappyLifetime

  Super leuk! Echt een Rachel Green, Jennifer Aniston look!

 • 7 jaar geleden Emmalee

  Zie niet veel verschil eigenlijk. Zou je gewoon met een borstel ook kunnen bereiken en misschien nog wel meer.

  Maar goed, nu ben ik ook "gezegend" met een dikke bos haar, wat ook best lastig is. Als ik mijn haar wil krullen, heeft een normaal persoon 4 secties per kant, moet ik er minimaal 8.. Veelste veel werk..

 • 7 jaar geleden CPLS

  ik heb hem ook. Ikzelf heb vrij lang haar en hij is best zwaar. Je bent er sowieso 3kwartier mee bezig en je ziet bijna geen verschil. Ik verloor meer haar dan dat er volume in kwam, haha! Maar ik ga het nu toch maar eens nog een keertje proberen haha.

 • 7 jaar geleden Myrthe

  Ik heb hem gekregen, maar zag amper verschil en het kost behoorlijk veel tijd, dus heb ik hem naar de winkel teruggebracht, ik had destijds hier veel aan gehad haha

 • 7 jaar geleden Patricia

  Ben zelf kapster dus ik hou het bij de borstels en Föhn haha. + ik heb Bandhaar dus ik heb er niks aan.

 • 7 jaar geleden Beautygirl0805

  mega leuk!

 • 7 jaar geleden Noa21

  Wauw ik had niet zo'n resultaat verwacht. Goede investering

 • 7 jaar geleden JJ

  65 euro voor een borstel is iets té voor mij, ik blijf wel föhnen, haha

 1. 1