Mascara

Beauty door Redactie

Mascara: het kan je ogen zoveel sprekender, opvallender en mooier maken - maar het kan je look ook een totally verkeerde uitstraling geven. Hier de Do's & Dont's about mascara en een hoop tips!

Do's
* Een dun laagje opbrengen, een halve minuut wachten, dan een iets dikker laagje opbrengen, dan weer een halve minuut wachten en dan een laagje transparante mascara opbrengen (cool glans en glim effect !)
* Experimenteren (voorzichtig aan) met coole kleurtjes - voor in de winter ijsblauw, in de zomer lichtgroen of gelig

Dont's
* Heel veel dikke lagen snel achter elkaar opbrengen
* Oude mascara blijven gebruiken
* Je mascara laten klonteren aan de bovenkant, met elke keer weer een beetje daar afsmeren

Coole Kleuren
Een beetje experimenteren kan nooit kwaad, als je maar goed begint en niet meteen ál je make-up vernieuwd. Paars, blauw, donkerroze en lichtgroen, het kan allemaal! Bij je gewone drogist zullen ze geen knalkleurtjes hebben, maar bij The Body Shop, de Douglas make-up afdeling of in een betere make-upwinkel hebben ze vast wel iets speciaals.Natuurlijk kun je ook voor gewone kleurtjes kiezen. Aubergine, bruin en zwart zijn de meest gevraagde mascara's. Daarnaast zie je ook de transparante mascara, verkrijgbaar bij o.a de Hema en de drogist.


De drie soorten mascara's:

een speciale mascarakwast, met brede haartjes, in de vorm van een soort penseel


de normale, in Nederland meest verkochte mascara: met een borsteltje dat steeds smaller wordteen combinatie van mascaraborsteltje en een kwastje dat je wimpers uit elkaar haalt - handy !