Beauty

Alles over oogmake-up

Hoe kan ik mascara het beste aanbrengen?
Begin bij de wimpers van het onderste ooglid. Breng de mascara vanuit het midden naar buiten toe aan. Daarna kun je eventueel de binnenste wimperharen licht aanstippen met de punt van je mascaraborsteltje. Na de onderste wimpers breng je de mascara aan op op de wimpers van het bovenste ooglid. Zet het mascaraborsteltje horizontaal in je wimpers en maak zigzag bewegingen. Stip de uiteindes van de buitenste wimpers aan met de punt van je mascaraborsteltje.
Je mascara gaat langer mee als je niet teveel met het borsteltje op en neer gaat in de huls. Zo voorkom je dat er veel lucht bij de mascara komt en je mascara vroegtijdig uitdroogt. Verwijder voor je begint een eventuele klodder op het puntje van het mascaraborsteltje met een tissue.

Hoe kan ik de vorm van mijn ogen veranderen?
Er zijn meerdere trucs om de vorm van je ogen met behulp van make-up optisch te corrigeren, en wij geven er je nu twee.
Om hangende ooghoeken te camoufleren kun je een highlighter op de binnenste ooghoek langs de arcadeboog (de plooi boven je ooglid) aanbrengen en een matte oogschaduw op het ooglid. Eventueel kun je een donkere kleur langs de wimperrand aanbrengen.
Om je ogen langer te laten lijken breng je oogschaduw aan op het ooglid, dat je laat doorlopen tot de ooghoek. De arcadeboog kun je benadrukken door een diepere kleur aan te brengen. Vervolgens breng je een highlighter aan onder de wenkbrauwen.

Hoe krijg ik echte vamp-ogen?
Je kunt echte vamp-ogen creëren door een donkere kleur oogschaduw (zwart of grijs) op je ooglid door te laten lopen tot je ooghoek. De arcadeboog (boven de plooi in je ooglid) kun je benadrukken met een diepere kleur, die je eventueel vochtig aanbrengt. Breng een highlighter net onder je wenkbrauwen aan.
Voor een extra dramatisch effect kun je je ogen omlijnen met een zwart oogpotlood of vloeibare eyeliner.
Tot slot: lekker veel mascara aanbrengen, in meerdere laagjes, zodat je wimpers dik, vol en vooral heel donker worden. 

Lang houdbare oogmake-up
Met warm weer gaat oogschaduw snel in de oogplooien zitten. Dit voorkom je door eerst wat poeder op je ooglid aan te brengen en daaroverheen de oogschaduw. Nu blijft je oogmake-up lang en mooi zitten.

Tip voor mascaraborsteltjes
Tegen de tijd dat de mascara bijna op is, begint menig vrouw verwoed het kwastje heen en weer te halen. Niet doen! De mascara gaat daardoor klonteren. Beter is de hele roller met de dop erop ongeveer een minuut in heet water dompelen. Hierdoor wordt de mascara zacht en is hij weer makkelijk op te brengen.

Oogmake-up bij de vorm van je ogen
Bij wat dieper liggende ogen kan het heel mooi zijn het ooglid heel licht te kleuren, en vervolgens langs de wimperrand een heel dun zwart randje te trekken met een podloodje of eyeliner. Het resultaat is dat de ogen er meteen ‘uitkomen’.
Zijn de ogen wat boller van vorm, dan is het het beste niet te veel met lichte kleuren te werken want die benadrukken de vorm. Veel mooier is het hele ooglid wat donkerder te maken. Trek vervolgens een vrij dik randje langs de wimperrand, bijvoorbeeld met eyeliner, om de vorm verder te verdoezelen. Ook voor ogen die een beetje ‘hangen’ is er een trucje. Begin met een eyeliner heel dun in de binnenooghoek, en trek de lijn vrij dik door. Dan zul je zien dat het oog iets omhoog gaat staan. Zijn de ogen wat klein, dan haalt een lichte kleur oogschaduw de ogen naar voren.
Verdeel, bij ogen die iets te dicht bij elkaar staan, eerst wat lichte oogschaduw over het hele ooglid. Breng dan nog wat donkere oogschaduw aan de buitenkant aan. Zo worden de ogen als het ware uit elkaar ‘getrokken’. Staan de ogen juist wat ver uit elkaar, dan kan donkere oogschaduw aan de binnenkant worden gebruikt, en de lichte kleur aan de buitenkant.

Shape it !
Zo krijg je je wenkbrauwen mooi in vorm. Teken ze eerst bij met wat poeder of een potloodje en breng ze daarna in model met wat haarlak en een wenkbrauwborsteltje. Als je geen borsteltje hebt, kun je ook een oude mascararoller gebruiken. Wel eerst goed schoonmaken natuurlijk!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved