Beauty

Nude Look

Een make-up trend die waarschijnlijk nog tientallen seizoenen blijft, is de nude make-up trend. Het lijkt alsof je geen make-up op hebt (maar ondertussen...) en dat is hip. Of nou ja, eigenlijk is het gewoon een consequent blijvertje, want met die hitte in de zomer is een dikke laag make-up natuurlijk niet echt prettig. Dus dag dag volgeplamuurd gezichtje, en ga voor de nude look !


Hoe doe je het ?

Ogen
Mascara is bij de nude look toch een essentieel item. Gebruik bruin voor een ultieme 'naaktheid', zwart als je toch je ogen wil laten spreken. Zorg dat je je onderste wimpers niet vergeet! Het is slim om een dunne tissue er 'onder' te leggen zodat je niet vlekt. Het is aan te raden om je wimpers van tevoren te krullen met een wimperkrultang (van de Hema bijvoorbeeld). Na het opbrengen van de mascara kun je ze eventjes 'door te kammen' met een wimperkammer (een niet-gebruikte mascarakam helpt ook) om klontjes weg te halen. Gebruik geen eyeliner of kohlpotlood, dat maakt je ogen alleen maar strenger.

Lippen
Aan je lippen hoef je natuurlijk niets te doen als je dat niet wilt, maar een tikje gloss geeft wel nét dat speelse effect. Kies voor een transparante gloss of eentje die dicht bij de tint van je lippen ligt. Je kunt ook alleen wat gloss aanbrengen in het midden van je lippen, dit geeft een natuurlijk maar toch zwoel effect.

Huid
Foundation en poeder mag bij deze look wegblijven! Het is immers een nude look en je wilt geen 'dikke laag effect' creëren. Vind je jezelf toch wat bleekjes, dan kun je eventueel nog wat losse poeder op je wangen (voornamelijk je jukbeenderen) aanbrengen. Kies voor een lichte tint die veel lijkt op je eigen huidskleur.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved