Beauty

Kohlpotlood & Eyeliner

Een dun lijntje onder (of boven) je ogen is niets nieuws meer; vele meiden lopen er al mee. Sommigen zeggen zelfs dat het even 'ingeburgerd' is als de mascara ! Tijd voor een lesje over kohlpotlood en eyeliner.

Kohlpotlood

Hoe ziet het eruit: Als een potloodje.
Houdbaarheid: Zeker een jaar, maar wel regelmatig bijslijpen met een speciaal kohlpotloodslijper, bv. te koop bij Hema.
Hoe breng je het aan: Langs je wimperrand aan de boven of onderkant van je oog. Niét op het 'zachte' lijntje onder je oog, dit is vochtig van traanvocht en als je het hier op aanbrengt is het zo weer weg en kan het je oog gaan irriteren. Trek je oog liever niet té strak, dit is niet echt goed voor je ooglid en je krijgt zo vaak een kriebelig lijntje. Je kunt het nog uitvagen met een oogschaduwkwastje of wattenstaafje.
Hoe lang blijft het zitten: Niet superlang, meestal een paar uur, dus bijwerken is wel zo handig.

Eyeliner

Hoe ziet het eruit: Een klein flesje of flaconnetje met een superdun kwastje erin, een beetje als nagellak dus.
Houdbaarheid: 2 jaar.
Hoe breng je het aan: Vloeibare eyeliner vergt wat meer oefening, maar uiteindelijk is het wel een fijner lijntje en blijft het veel langer zitten. Je kunt het beste je oog een beetje strak trekken en dan proberen een zo dun mogelijk lijntje langs je wimperrand aan te brengen. Een wattenstaafje erbij houden is wel zo handig: als je één kant nat maakt en daar eventuele vlekjes mee weghaalt, kun je met de andere (droge) kant van het staafje de vlekjes helemaal wegwerken. Neem je tijd, begin niet meteen met een dikke lijn en blijf oefenen. Als een heel lijntje je niet meteen lukt, kun je ook stipjes naast elkaar zetten !
Hoe lang blijft het zitten: Zeker een dag ! 's Avonds voor het slapen haal je het er natuurlijk met make-up remover af.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved