Beauty

Make-up don'ts

Niemand wil iemand de wet voorschrijven, maar op make-up gebied zijn er toch een aantal don'ts. Dingen die je maar beter niet kunt doen, omdat het effect rampzalig of schrikwekkend is. En geloof me, dit zijn echt geen afzeikmethodes, maar gewoon een aantal tips wat je beter niet kunt doen. Om het wat aardiger te maken, geef ik je meteen een do bij elke don't. Succes !

Don't: Gebruik geen dikke lipliner!
Nog steeds zijn er veel meiden en vrouwen die denken dat dikke lipliner sexy is, en ze hiermee hun mond accentueren. Dat laatste klopt, want alle aandacht gaat natuurlijk naar die enorme landingsbaan die ze om hun lippen getekend hebben ! Vooral lipliner in een kleur die absoluut niet aansluit op de kleur van de lippen, is een regelrechte misser.

Do: Gebruik geen lipliner, of een lipliner in een naturel kleur of tenminste een kleur ietsjes lichter dan de kleur van je lipstick. Oefen eerst voordat je met je resultaat naar buiten gaat. Lukt het niet ? Lose the thing! Lipliner is echt niet noodzakelijk.

Don't: Geplukte wenkbrauwen
Wenkbrauwen epileren is mooi en goed, maar je moet het niet overdrijven. Het kaalplukken veroorzaakt superlelijke 'streepjes' van wenkbrauwen en, nog erger, een hele hoop bultjes, stoppeltjes en ingegroeide haartjes. Daarnaast doet epileren redelijk zeer, en wie wil er nou vrijwillig langer lijden? Veel meiden beginnen met het epileren van hun wenkbrauwen en kunnen niet stoppen. Voor hen die zo freaked zijn: epileer je benen, dat maakt toch veel minder uit ! Geloof het maar, het is niét hip of mooi om met twee superdunne lijntjes boven je ogen te lopen...

Do: Epileer met mate. In ieder geval niets aan de bovenkant van je wenkbrauwen afplukken - dat verandert compleet de vorm er van -, maar alleen aan de onderkant. Koop een fijn pincet en eventueel een malletje om op je wenkbrauw te leggen om de juiste vorm te creëren.

Don't: Foute foundation
Veel meisjes kiezen voor de foute foundation, en dit kan een look echt gruwelijk ruineren. Je ziet er al gauw uit als een wandelende poederdoos, of alsof je recht uit het theater gelopen komt met een dikke laag cake op je gezicht.

Do: Kies een kleur die goed bij je gezicht past. Deze kun je in een cosmeticazaak of drogist dus ook het beste daar testen, of op je hals - niet op je hand of pols, dus ! Breng het aan met een sponsje of speciale foundationkwast, en dus niet met je vingers of een wattenschijfje. Vraag anders een verkoopster om hulp bij het kopen van een foundation, en vraag haar meteen hoe je het 't best kunt opdoen.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved