Beauty

Blusher

Volgens het woordenboek betekent blusher: "rouge in poedervorm". En dat is dan ook precies wat het is! Blusher geeft een kleurtje aan je wangen, jukbeenderen en andere plaatsen op je gezicht die je met een kleurtint wilt accentueren. Ik help je met de goede blusher te kiezen én een goed en voordelig exemplaar te scoren!

 

Welke blusher past bij mijn vorm gezicht?

Bij een smal gezicht
Laat de blusher in een rechte, horizontale lijn over je wang 'lopen', dus bijna vanaf je oorlel tot je neusvleugel. Niet té letterlijk nemen, natuurlijk !

Bij een breed gezicht
Laat de blusher in een schuine lijn (dus vanaf de bovenkant van je oor, tot je neusvleugel) lopen. Dit geeft een optisch smaller effect.

Hoe kies ik de juiste kleur?
Zuig je gezicht 'naar binnen' of knijp in je wangen. De kleur die je wangen dan krijgen (een beetje donkerder of feller), is een goede kleur voor een blusher. Een andere tip: welke kleur hebben je lippen als je er niets op doet ? Deze kleur is ook een perfecte blusher kleur.

Hoe breng ik het aan?
Blusher breng je altijd aan met een middelgrote kwast. Breng eerst eventueel lichtgetint poeder aan (of foundation, wat je wilt en fijn vindt). Als allerlaatst doe je de blusher op. Deze laat je dus vanaf je oor tot je neus lopen, ofwel horizontaal ofwel schuin. Maak het niet te dik, dat was vroeger mode maar geeft je nu een veel te popperig gezichtje. Wil je alleen een fris blosje, breng de blusher dan lichtjes aan op het 'rondje' van je wangen.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved