Beauty

Zwart & Wit Mascara's

50

Je kent ze wel: de mascara's met twee kanten; eentje wit en eentje zwart. Hoewel het een beetje aan een pot Duo Penotti doet denken, beloven de reclames van deze opvallende mascara's éllenlange wimpers, veel volume en speciale verzorging. Ik was benieuwd en vroeg een aantal meiden de populairste zwart & wit mascara's te testen.


XXL Lashes volume & length microfiber mascara, van Maybelline New York
Prijs: €10.79

Wat belooft het:

XXL mascara van Maybelline New York is de eerste en enige mascara met een buitengewoon volume- en lengteresultaat. Ogenblikkelijk zijn wimpers 40% zichtbaar langer en voller! De flexibele fibers stretchen en buigen de wimpers en voorkomen een klonterig resultaat. De witte microfiber basislaag verlengt de wimpers voor de volumegevende toplaag. Het geeft een crèmige verzorgende laag van microfiber-formule aan de topjes van elke wimper. Alsof je nepwimpers draagt, maar dan zonder de fake look! De zwarte microfiber toplaag geeft enorm veel volume door de kleurrijke microfiber-formule rondom iedere wimper te verdelen. De fibers van de basislaag en toplaag versterken elkaar, waardoor een waanzinnig XXL effect ontstaat!

Meningen van de meiden

Karianne van 16: "Super fijn! Vooral het "zwart" ervan is een fijn borsteltje, en verdeeld je wimpers echt geweldig! Ze worden niet echt XXL als dat je denkt met zo'n naam, maar het resultaat is toch een boost als je het vergelijkt met een andere mascara als je géén "wit" erbij gebruikt!"

Veerle van 15: "Deze vond ik heel fijn.. Je mascara was goed verdeeld enzo, en hij is handig om mee te nemen (gewoon normale vorm)."

Sabine van 18: "Ik heb deze mascara nog halfvol ergens thuis liggen, gebruik hem niet omdat ik het echt géén fijne mascara vind. Als je zwart én wit gebruikt gaat het heel stroef, en krijg je heel lelijke dikke wimpers door alle klonten. Alleen zwart gebruiken gaat al iets beter, maar het borsteltje zelf is ook gewoon niet fijn, veels te dik, waardoor mijn mascara óveral komt. Bovendien droogt hij snel op, en als je het witte niet gebruikt is de prijs/kwaliteit verhouding dus erg scheef.

Eline van 18: "Ik heb voor mijn verjaardag XXL Lashes van Maybelline gekregen en ik vind het een fijne mascara. Het gaat redelijk lang mee. De mascara smeert lekker dik. Ik heb het witte gedeelte amper gebruikt, want het is niet echt nodig. Van het zwarte gedeelte worden je wimpers vanzelf al lang genoeg! Omdat ik hem voor mijn verjaardag heb gekregen weet ik de prijs niet, maar het is van een goede kwaliteit. Je wimpers worden dus lekker lang, duidelijk en mooi zwart. Het smeert makkelijk, dus een echte aanrader."

Annemiek van 15: "Deze mascara geeft meer volume dan een normale mascara, maar het is niet echt super schokkend te noemen. De mascara is makkelijk in gebruik. Er zitten 'gewone' mascaraborsteltjes aan, en die zijn erg fijn, want ik had geen last van aan-elkaar-plakkende wimpers! Het is alleen jammer dat er best weinig in het flesje zit (2x5 ml). Het flesje zelf ziet er normaal uit, het is niet echt iets bijzonders. Maar de verpakking van de waterproofversie heeft wel een leuk lichtblauw kleurtje. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik goed, want hij werkt beter dan een normale mascara, maar is wel ongeveer even duur. "


Volume Shocking mascara, van L'Oréal
Prijs: €13.49

Wat belooft het:

Maak je wimpers zo groot als je durft met Volume Shocking. De eerste volume mascara met 12 x meer volume voor je wimpers! Deze dubbele mascara zorgt verbijsterend volume dat je nooit eerder hebt gezien. Stap 1: de voorbereidende basis voor structuur en versterking. De verlengende en soepele formule vormt een ultra-gladde wimperstructuur, een ultieme basis voor het creëren van buitengewoon volume. Stap 2: het revolutionaire reservoir kammetje + formule met Expansium voor verbijsterend volume. Het ‘zip’ geluid bij het openen is een signaal dat aangeeft dat het reservoir kammetje de ideale hoeveelheid mascara bevat voor een perfect volume resultaat. Met elke beweging, wordt een nieuwe laag met explosief volume toegevoegd. Kam je wimpers zo lang als je durft! Durf te overdrijven!

Meningen van de meiden

Suus van 18: "De eerste keer dat ik 'm opdeed vond ik het niks, kreeg een beetje spinnenpootjes-wimpers ervan.. Maar nu word ik er steeds handiger in en is het toch wel best mooi! Ze worden in ieder geval suuuuuuuperlang!"

Marije van 16: "Volume Shocking is erg fijn. Je kan na het opbrengen van de witte mascara meteen de zwarte erop smeren, zonder dat het een kliederboel wordt. Mijn wimpers zijn stukken voller & langer. Een klein nadeel is wel, dat je ook op de 'bovenkant' van je wimpers zwarte mascara moet doen, om het witte niet te zien, zo verlies je de krul van de wimper. De borsteltjes vind ik trouwens wel érg fijn, omdat ze niet aan elkaar vast zitten. En het zwarte borsteltje is een soort kammetje, die je wimpers heel goed uit elkaar houdt."

Veerle van 15: "Deze mascara heb ik nu, maar ik vind hem helemaal niet fijn. Je wimpers blijven aan elkaar plakken en er zitten gewoon echt dikke lagen op je wimpers; het ziet er totaal niet natuurlijk uit. Ook klonteren ze heel erg, de vorm is ook niet handig... Hij is zo groot!"

Patricia van 15: "Ik vind dit zelf een erg fijne mascara vanwege het kammetje. Op het begin schrok ik wel van het volume dat het bij mij geeft. Je moet wel een beetje oefenen ermee, want je wimpers kunnen wel aan elkaar gaan plakken, maar dit is per persoon verschillend. De mascara is makkelijk te hanteren en ik vind het goede kwaliteit voor de prijs, ook al vind ik de prijs nog wel hoog. De verpakking ziet er leuk uit en ik ben er erg tevreden over."


Coup de theatre mascara van Bourjois
Prijs: €14.19

Wat belooft het:

De echte mascara voor het effect van valse wimpers De illusie van valse wimpers maar zonder het gedoe. Geen lijm, geen drama, gewoonweg prachtig! Stap 1 - verlenging van je wimpers: maak je wimpers zichtbaar langer met de witte basisformule. Stap 2 - volume en kleur: bestrijk je wimpers met de gekleurde formule, voor intens volume en rijkelijke kleur. Oftalmologisch getest, zacht en veilig voor wie lenzen draagt. Eenvoudig te verwijderen met een klassieke make-upremover.

Meningen van de meiden

Claudia van 17: "Ik heb hem een tijdje geleden gebruikt, en vond hem je wimpers mooi lang maken. Voor volume is hij wat minder geschikt. Ik vind alleen dat altijd bij die zwart/wit mascara's je het witte er nog een beetje doorheen ziet (in ieder geval bij deze van Bourjois!) waardoor je wimpers grijs lijken. Voor de rest vond ik de prijs/kwaliteit vergelijking wel goed en op zich een fijne mascara."

Lotte van 15: "Ik heb deze mascara een tijdje gebruikt, maar vond hem niet echt fijn. Het witte gedeelte gaf je énorme lengte, qua volume viel het tegen. Het zwarte gedeelte dekte echter niet goed genoeg, de puntjes van mijn wimpers bleven wit. Ook gingen mijn wimpers aan elkaar plakken, ook niet echt fijn."

Jody van 16: "Ik vond deze niet zo fijn. Van het witte laagje worden je wimpers helemaal niet voller van ofzo. En als je dan het zwarte erover doet word het nog steeds niet vol, van die slappe wimpertjes krijg je ervan zeg maar.."

Candice van 15: "Deze mascara geeft je zelfs al heb je van jezelf lange wimpers, nog ontzèttend langere wimpers! De kwaliteit is goed/zeer goed, omdat hij na 4 à 5 maanden nog goed is, dus niet klontert o.i.d. Je doet er bij dagelijks gebruik ook redelijk lang mee (ca. 5 maanden dus). De mascara is aan de ene kant wit, en aan de andere kant zwart. Hij loopt een beetje uit aan beide kanten, en er staat op waarvoor je de witte kant en de zwarte kant gebruikt. In gebruik is hij erg handig, je draait gewoon de witte of de zwarte kant los en dan heb je het borsteltje in je hand.

Leonie van 16 jaar: "Deze mascara geeft bij mij en meerdere mensen wel iets meer volume dan een normale ' zwarte' mascara, maar niet echt onwijs veel voor deze prijs. Het kammetje (met gewone 'haren') scheidt je wimpers daar in tegen wel prima. Daarin tegen is het wel een klein nadeel dat je echt heel goed moet opletten of je niets vergeet, in de zon zie je namelijk al het wit er door heen.. De verpakking is redelijk standaard, zwart met wit."
 


Double Extension mascara, van L'Oréal
Prijs: €13,49

Wat belooft het:

Double Extension met Ceramide R is een experttechniek in 2 stappen voor spectaculaire, sublieme ogen. In maar 2 handelingen worden de wimpers verstevigd, verlengd en perfect van elkaar gescheiden! Het reusltaat: Stevige wimpers, tot 60% langer! Stap 1: versterken en verlengen van de wimpers. De formule van stap 1 met Ceramide R en Pro-vitamine B5 is een basis die de wimpers verstevigt en verlengt. De wimpers zijn perfect voorbereid op stap 2. Stap 2: Intense kleur, wimper voor wimper. Ook de toplaag heeft een verlengende formule, die gemaakt is om de basis te complementeren. Het borsteltje is speciaal ontworpen om de mascara wimper voor wimper op te brengen en geeft een gelijkmatige dekking zonder klontjes!

Meningen van de meiden

Allie van 16: "De looks waren goed, vooral in het begin, vooral veel volume. Maar het werd wel snel minder. Qua gebruiksgemak heb ik toch liever een 'gewone' mascara, omdat deze sneller en makkelijker zijn. De prijs was vrij hoog, maar ik vond dat hij het wel waard was, ik had zichtbaar meer volume, het bleef de hele dag mooi zitten en ik had geen klonten."

Merve van 18: "Heeeeerlijke mascara, hij maakt je wimpers echt langer en voller! Sowieso ben ik helemaal verkocht aan L'Oréal, omdat ik vind dat veel van de mascara's van dit merk heel goed zijn. Ik krijg ook vaak de volgende vraag naar mijn hoofd: 'Zo jij hebt mooie wimpers, zijn ze van jezelf!' en dat is heel leuk om te horen. Het enige nadeel wat ik eraan kan verbinden, is dat bij mij de zwarte kant altijd sneller op is dan de witte kant, maar dat komt ook omdat ik altijd meerdere lagen zwarte mascara opdoe. En om dat probleem op te lossen, koop ik gewoon een normale zwarte mascara van L'Oréal zodat ik de overgebleven witte mascara kan opmaken. Al met al, een suuuupergoede mascara!"

Jody van 16: "Deze vind ik echt heel erg goed! Van het witte krijg je al hele dikke wimpers en dan hoef je nog maar 1 of 2 keer met de zwarte mascara erover heen.. Deze is haar prijs helemaal waard!"

Lotte van 16: "Ik heb Double Extension van L'Oréal een tijdje gebruikt. Ik zag de reclame en ik dacht: Woow, die moet goed zijn! De eerste keer dat ik hem opdeed viel me gelijk op dat je het witte vrij moeilijk bedekt krijgt en dat je er een beetje brokkelige wimpers van krijgt. Ik was dus niet erg tevreden, toen ben ik wat minder wit opgaan doen en veel meer zwart en toen was het echt een super effect! Echt hele mooie lange, donkere, volle wimpers kreeg ik ervan. Een nadeel is helaas wel dat hij aardig wat kost. Maar dan heb je wel wat hé! Trouwens, de borsteltjes zijn heel fijn! Kopen dus..!"

Anna van 21: "Ik heb deze, maar dan wel de waterproof versie. Ik vind het echt de beste mascara die ik ooit heb gehad. Ik krijg er veel langere en vollere wimpers van, en met mijn korte dunne wimpers is dat echt super fijn. Hij is ook echt heel erg waterproof, als je gedoucht heb is er wat een beetje vanaf gebrokkeld, maar bijna alles zit er nog op, en hij loopt absoluut niet uit. De mascara droogt ook niet super snel uit, vooral het witte kan je echt heel lang mee doen. En ik vind ook dat hij niet snel brokkelt. Je hebt wel echt een goede oogmake-up remover nodig om het eraf te halen. Ik heb trouwens ook geen probleem met de witte en zwarte delen. Als je ervoor zorgt dat het zwart er gelijk na het witte opdoet, dus voordat het helemaal droog is, dan hou je ook geen witte plekken meer over."

Barbara van 15: "Deze mascara werkt héél erg goed bij meiden met lange wimpers. Na het opbrengen van de witte laag zie je meteen al dat je wimpers een stuk langer zijn, en de zwarte laag eroverheen geeft het echt een erg mooi effect. Je wimpers lijken dan niet grijs maar zijn dan ook echt zwart, en ze vallen mooi uit elkaar. De waterproof versie is echt ideaal voor zwemmers of mensen die (net als ik) te lui zijn om hun mascara af te doen, want deze geeft geen vlekken bij het douchen of zwemmen. Jammer is dat de mascara niet veel inhoud per flesje heeft, elke kant heeft 6ml inhoud, en dat is best weinig voor de 14 euro die je ervoor betaalt. De mascara lijkt ook erg snel op te zijn, maar als je bij het potje het bovenste randje eruit wipt met een schaar zit er nog genoeg in voor een maand gebruik. Al met al dus een érg goede mascara die echt doet wat een mascara moet doen. Jammer van de prijs, maar wat je ervoor terugkrijgt is echt super!"

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

50 reacties

 • 9 jaar geleden secretxoxo

  ik heb die volume shocking mascara van L'Oréal gehad en hij is niet echt fijn. de waterproof had ik daar eerst van die was echt geweldig maar die hebben ze niet meer in de winkel en ik zie hem nergens waar je hem online kunt bestellen ):

 • 10 jaar geleden xLoveChoco

  de laatste heb ik =)

 • 10 jaar geleden Michelle

 • 10 jaar geleden Lisa_92

  ik heb die double extension mascara. hij maakt je wimpers wel een stuk langer, alleen hij klontert heel snel

 • 10 jaar geleden GLAMMGiRL

  ïve got all of them

 • 10 jaar geleden max1993

  ik heb ze alemaal maar als je die van loreal wil dan moet je waterproef nemen die is veel dikker en langer !!! die heb ik ook

  echt mooi ik ga er morge weer een kope

 • 11 jaar geleden luvJacky

  Ik heb maybelinne newyork XXL En hij is SUPER x'D

  Echt aan te raden!

  x,(L)

 • 11 jaar geleden Hanne_x3

  Het gaat echt beter met wit erbij vind ik =D

 • 11 jaar geleden LOVExSUCKS

  die XXL lashes volume & length die had ik maar die is niet zo goed al tie zegt..

 • 11 jaar geleden xGaaab

  Ik heb er een van p2, werkt goed en kostte maar 5.- bij het kruidvat.

 • 11 jaar geleden sharonamarielou

  kheb er ook een ( niet die daar bijstaat )

  maar als je dan een witte eerst op doet en dan de zwarte eroverheen ga je het wit aan sommige puntjes er nog door zien -,-

 • 11 jaar geleden ilovemakeup

  de XXL Lashes volume & length microfiber mascara, van Maybelline New York is echt zoo fijn! Heb hem nu al 7maanden, geen klontjes en echt ultra fijn; je ziet geen wit meeer. Een echte aanraader en: hij ziet er erg sjiek uit. xD

 • 11 jaar geleden xMooi

  ik heb vadaag een van etos gekocht voor maar 1 euro omdat het oude verpakking was en hij is super

 • 11 jaar geleden xMooi

  duur!

 • 11 jaar geleden nienke

  die maybelinne newyork XXL heb ik al een tijdje en hij werkt nog steeds super goed!

  t is de beste mascara die ik ook heb gehad.

  en dat witte zie je trouwens niet meer als je het zwart erover heen doet

 • 12 jaar geleden kim

  ik heb die van maybelline,, dat witte zie je bij mij helemaal niet meer als je dat zwarte erop hebt,, ik vind m wel fijn!

 • 12 jaar geleden Deess

  k heb nog allerlei volle mascara's:p, k heb: bourjois ultra black, rimmel extra super lash lash building mascara, rimmel volume flash, rimmel xtreme volume en extreme definition. de laatste 2 zijn van die kammetjes en beloven je wimpers uit elkaar te halen, maar nee hoor bij mij niet:p. die andere 3 zijn egt superr, maar k jat ook best vaak die van de etos van me zus:p, die nmmr 3 van nederland ofzo dies ook superr, maar ook telescopic die vind k ook superr, die jat k dus ook wel iis:p.. me oudste zus heeft diorshow maar die mag k niejj gebruiken want zij kan daar niet tegen dan krijgt ze heel snel ontstoken ogen. Mjaa.. aldus mijn mascara verhalen:p

 • 12 jaar geleden Judith_X

  mijn mascara is bijna op, ik wil die van L'Oréal die onderste wel kopen, maar hij is alleen een beetj duur, maarj

 • 12 jaar geleden xAbercrombie

  Geef mij maar gewoon 1 kant ! Ik vind het een beetje vreemd 2 kanten: want als je er een laagje op smeert in het zwart zijn ze heus even lang als dat je er 2 lagen op smeert! Ik bedoel // je wimpers worden niet langer door een spulletje! alleen de blonde deeltjes krijgen een kleur waardoor ze langer lijken.

 • 12 jaar geleden ElineLove

  ik heb gewoon een goedkope van de kruidvat ook zwart wit is kei fijn! die duurdere zullen natuurlijk wel beter zijn ma ik heb van mezelf al lange wimpers dus....

 • 12 jaar geleden kim

  ik heb altijd mascara van maybelline. de volgende die ik wil gaan proberen is ook een mascara met 2 kanten. of die van maybelline (de eerste) of die van l'oreal (de laatste)

 • 12 jaar geleden xMissTitiax

  Ik heb ook ongeveer zoiets gehad, maar n keer kneep ik de zwarte mascara stuk omdat ik m open wilde draaien!

  Ik kon de zwarte niet meer open krijgen & op het laatst ging de witte ook heel erg klonteren!

  Mssn koop ik wel weer es zo'n mascara!

 • 12 jaar geleden xxmoniquee

  ik heb de 2e, je moet er wel mee om leren gaan, maar hij is echt heel fijn.. alleen niet waterproof.............

  @Em_ma. Ja je ziet het wel, dus je krijgt echt witte wimpers!

 • 12 jaar geleden An_lien

  ze zijn wel fijn maar vaak komt de witte maskara er nogh doorheen :P

 • 12 jaar geleden Yepsky

  ik heb 1x zwartwit mascara gebruikt en doe het nooit meer! bij mij ging het helemaal klonten en gingen me wimpers aan elkaar plakken

 • 12 jaar geleden MrsNantie

  Volume Shocking mascara, van L'Oréal

  deze is de beste vooral meisje die niet veel wimpers.. ze werk echt goed bij me ik heb zelf heel veel mascara geprobeert maar deze is de beste en ik blijf deze gebruiken..je wimpers word super lang maarje meot wel tijdje gebruik voor dat je resutaat krijg.. ongveer 1-2 maanden ofz.. geloof me ze werk echt goed

 • 12 jaar geleden Em_ma

  Kun je ook alleen de witte doen?Of zie je dat niet goed?(lijkt me namelijk heel gaaf! witte wimpers:P)

 • 12 jaar geleden Moonboon

  Die van Gosh is ook fijn. Niet dat die erbij staat.

 • 12 jaar geleden Simone

  loreal paris is heel fijn !!

 • 12 jaar geleden L0tttje

  Loreal(L)

 • 12 jaar geleden soraaa

  ik die van loreal paris maar ik gebruik alleen maar die zwarte want als ik ook die witte gebruik dan wordt het een soort grijs in plaats van mooi zwart

 • 12 jaar geleden xmelanie

  ik heb die van de etos, maar dan zie je altijd nog het witte =P

  hebben jullie dat ook?

 • 12 jaar geleden nicoleeeXxX

  het ziet er grappig uit als je de zwarte er niet over doet

 • 12 jaar geleden Monica_P

  etos is ook goed maar deze ook!

 • 12 jaar geleden Charly13

  ZWart wit mascara's zijn flut, ik heb er een en je ziet altijd nog wit waardoor je wimpers grijs lijken ipv mooi lang zwart.

  het maakt niet uit hoevaak je er met zwart overheengaat en of je je wimpers nou vantevoren met wimpertang krult of niet

 • 12 jaar geleden Sabine

  Die van ETOS huismerk is echt heílig...=D

 • 12 jaar geleden Linanse

  ik vind volume shocking helemaal niks !

 • 12 jaar geleden _KELLYxx

  ik heb OOk die loreal volume shocking ik vond hem de eerste keer superfijn tweede keer mislukte het maar dat kwam door mij hoor Haha en nu vind ICK HEM SUPERRRR

 • 12 jaar geleden HoudVanBerend

  ik heb loreal volume shocking ik vind hem heel fijn

  in het begin viel het een beetje tegen maar toen ik gewent was ging het beterwel beetje duur maar het is de moeite waard!

 • 12 jaar geleden sharsharshar

  Ik heb een zwartwitt mascara van Revlon!

  Superfijn is die

 • 12 jaar geleden loveya

  ik heb Volume Shocking mascara, van L'Oréal vind het helemaal niet fijn en ook niet mooi, ik heb het trouwens bij kruidvat gekocht voor 15euro best duur eigenlijk

 • 12 jaar geleden xUnique

  het nadeel is, dat de zwarte mascara na een tijdje ( soms maar na 1 uur of 2 al!) wegvalt en dan zie je heel goed het witte! dat is wel zonde..

 • 12 jaar geleden niieen

  Wat vindne jullei fijner met wit of zonder?

  En nou weet ik nog niet welke de beste is

 • 12 jaar geleden MARSMELLO

  Tja.. Ik houd het bij gewoon mascara,

  Stel dat wit zie je nog...Das toch leluijk?

 • 12 jaar geleden etoile

  ik vind double extension echt niets

 • 12 jaar geleden Amanda

  Ik heb die mascara van L´oréal. Ik vind niet dat hij heel erg veel volume geeft maak hij is wel heel erg mooi. Ik heb die ook van Rimmel, die geeft meer volume, maar die klontert wat meer.

 • 12 jaar geleden endoftime

  Ik heb een vraag.; Gaat de Volume Shocking mascara, van L'Oréal er moeilijk af of niet? Maar dan aalleen met water

 • 12 jaar geleden xSANNE

  Ik heb die XXL Van Maybelline,, ik gebruik hem al héél lang en hij doet het nog steeds goed.

  Na zo'n lange tijd begint hij inderdaad wel een beetje te klonteren,, maar heus niet erg.

  't Valt nauwelijks op als je 't mij vraagt. Het resultaat is niet zo verbluffend zoals ze beloven in de reclame,, maar het is écht wel een goede mascara.

 • 12 jaar geleden RunawayDreamer

  Ik heb Double Extension gehad van Loreal en vond die echt niet goed!!! het witte gebruikte ik niet want die scheidde de wimpers niet goed (je had zo van die plukjes daarmee) en je kreeg het witte ook niet altijd weg met het zwarte

  En bovendien klonterde de zwarte heel snel...

 1. 1