Welke badkleding bij welk figuur?

Fashion door Redactie

De zomer is in zicht, en daarmee ook dagen op het strand en bij het zwembad. En dat doe je natuurlijk in badkleding! Bikini, badpak, tankini, semikini... Alles kan. Maar welke badkleding kan je nou het beste kiezen bij welk figuur?

Het grootste probleem: de buik. Veel meiden hebben niet zo’n strakke buik als ze willen hebben en in bikini kan je die natuurlijk niet verbergen. Je kan dan het beste gaan voor een bikini met een soort hemdje er aan vast (tankini) of gewoon een hip badpak. Kies wel voor een donkere kleur, zoals bruin of zwart. Dat kleed het meeste af!

H&M, €19,90

Esprit, €49,95

Heb je flinke billen en wil je die liever niet showen? Ga dan niet voor een mini broekje, maar een boxertje of hotpants. Op het strand of bij het zwembad kan je ook nog een pareo omknopen.

Boxertje, H&M, €9,90

Als je korte benen hebt, ga dan voor een broekje die hoog uitgesneden is, zodat het lijkt alsof je benen langer zijn! Ga dus absoluut niet voor een boxer, want die maakt je benen korter dan dat ze zijn.

Asos.com, €9,60

Meiden met grote borsten zullen het bikiniseizoen wel haten, niks lastiger dan een goede bikini vinden. Ga voor een bikini of badpak met beugels en voorgevormde cups. Zo heb je goede stevigheid en zien je borsten er mooi uit in je bikini.

Top, Neckermann, €10

Kleine borsten? Ga voor een bikini met haltertop en eventueel een vulling. Kies een effen stofje, zo lijken je borsten groter!

Esprit, €24,95

Ben je helemaal niet zo blij om jezelf in bikini te zien? Koop dan voor op het strand een sarong of een kaftan. Accessorize heeft hele leuke. Je doet het zo aan over je bikini en niemand zie je vetrolletjes meer! Perfecte oplossing.

Accessorize, €23

Accessorize, €46

door onze redactrice Cynthia