Make-up voor rood haar

Beauty door Redactie

Redheads zijn hot! Werden ze vroeger in de fashionbizz bestempeld als 'apart' en 'buitenbeentjes', nu zijn ze niet meer weg te denken uit de reclamecampagnes, de runwayshows of modetijdschriften. En omdat rood haar steeds meer voorkomt in dat wereldje, krijgen visagisten steeds meer handigheid in het omgaan met redheads. Bijvoorbeeld wat voor make-up kleuren hen mooi staan, of welke tinten juist een dikke no-no zijn. Ik help je er ook mee!

Je ogen

Heb je blauwe ogen, dan staan bruin-, brons-, goud- of terracottatinten jou 't mooist.
Heb je groene ogen, kies dan voor kleuren als pastelgroen, oudroze of violet.
Heb je grijze ogen, dan is het goed om te kiezen voor groenige of roze tinten.
Heb je bruine ogen, dan zijn paarstinten en kleuren zoals bruin of ecru erg mooi.

Kies liever niet voor rode, oranje of gele tinten, dat maakt je al gauw erg flets. Ook té donkere kleuren zijn niet mooi, je komt dan al snel 'spokerig' over. Zwarte of bruine mascara kun je natuurlijk wel altijd gebruiken!

Je lippen

Voor redheads zijn bruine en roze tinten het mooist om op de lippen te doen. Vooral voor meiden met donkere ogen zijn bronzige, bruintinten erg geschikt.

Je huid

Meiden met rood haar hebben vaak een lichte huid (soms met sproetjes) die soms niet goed tegen de zon kan. Kies daarom altijd voor een dagcrème met een beschermende zonnefactor, en smeer in de zomer altijd goed in! Qua blusher (om je gezicht toch een fijn tintje te geven) kun je kiezen voor een blusher met een rode of bruine ondertint.