Make-up voor een getinte huid

Beauty door Redactie

Veel meiden hebben een getinte huid en weten dan vaak niet wat voor make-up ze daar het beste bij kunnen gebruiken. Geen nood ! Ik help die meiden, zodat ook zij hun beautyspulletjes prima kunnen combineren met hun huid.

Een donkere huid is meestal wat vetter dan de gemiddelde blanke huid. Let dus op als je een goede foundation uitzoekt: deze moet een gele ondertoon hebben, een beetje dekkend zijn en vooral: vetvrij ! Je kunt 'm het beste aanbrengen met een (vochtig) sponsje.

Kijk eens naar de ondertoon van je getinte huid. Bij Aziatische girls is bijvoorbeeld dat vaak geel. Kies bij het zoeken van make-upkleuren altijd tinten die zo dicht mogelijk bij die van je ondertoon liggen. Poeders met roze tintjes zijn meestal een echte no-no voor een getinte huid.  De make-uplijnen Black Opal en Nubian Queen (verkrijgbaar bij Etos) zijn speciaal gemaakt voor de getinte huid, en daar kunnen ze je ook prima adviseren wat het beste bij je past !

De natuurlijke look is meestal het mooist bij een getinte tot donkere huid. Een beetje gloss, mascara en wat poeder met parelmoerglans is vaak al voldoende. Less is more, zoals de visagisten zeggen, zeker voor de getinte huid.

Van Turkse afkomst ? Dan heb je waarschijnlijk een mooi glad en glanzend huidje en heb je niet veel verzorging nodig. Een stoombadje om je poriën te openen én reinigen is wel erg fijn. Om je mooie ogen te benadrukken, gebruik je een kohlpotlood of eyeliner voor een lijntje boven én onder je ogen !

Meiden met een donkere huid kunnen vaak béter felle kleurtjes hebben dan blanke girls. Vergelijk het met tekenen op een wit of zwart papier: op zwart ziet alles er veel zachter uit ! Experimenteer dus gerust met limegroen, hotroze of turquose. Met mate natuurlijk, dat wel.