Zelf ripped jeans maken

Fashion door Redactie

Ripped jeans zijn weer helemaal terug. Je kunt ze zo kopen, maar ook zelf maken (lees hier hoe!). Een aantal Girlscene members gingen ermee aan de slag.

Alyssa: "eerst heb ik een groot blok hout in de broekspijp gedaan en toen heb ik de scheuren met een zaag gemaakt en een beetje uitgescheurd & geraffeld met een grote houtvijl. Ik heb de onderkant afgeknipt (alleen het randje) en die gaat al een beetje rafelen door het lopen. De ruwe stukjes heb ik gemaakt met een grove en een fijne houtvijl en wat schuurpapier. Een tip is om niet te lang door te gaan (ik ben bijvoorbeeld een beetje doorgeslagen met het aantal gaten...)"

Kirsten: "Ik heb een schaar, staalborstel, grof schuurpapier en een vijl gebruikt. Ik heb eerst de scheuren geknipt en toen met de hand ze verder uitgescheurd. Daarna met de staalborstel eroverheen om rafels te krijgen. En als laatste nog de erge rafels eraf geknipt omdat ik dat niet mooi vond."

Willemijn: "De gaten in de jeans komen eigenlijk door slijtage, maar bij een andere broek heb ik precies hetzelfde gat gecreëerd door een heel klein sneetje in de knie te maken met een stanleymes. Dat scheurt vanzelf uit tot een groot gat, wat er niet gemaakt uitziet!"