Love

Dít is de reden waarom er niet één ware liefde voor iemand is

Velen van ons groeien op met het idee dat er voor ons allemaal één ware liefde is. En wanneer je diegene gevonden hebt zul je de rest van je leven met diegene delen. Helaas komen ook veel van ons er op latere leeftijd achter dat dit nog niet zo makkelijk te vinden zal zijn. Is er dan ook echt maar één persoon voor iedereen? Of kun je meerdere ”ware liefdes” hebben?

Dit is waarom jouw ”enige ware liefde” niet bestaat

Voor veel mensen wordt het beeld van ”de ware liefde” sterk geromantiseerd. Daarom laten wij jullie nu even zien waarom er niet één persoon voor iedereen is.

 

Eén persoon

Het komt je vast bekend voor: de sprookjes en de verhalen die je vroeger verteld werden gingen allemaal over het vinden van je ware liefde. En dan hoorden we het op latere leeftijd uit romantische films en liedjes. Het ging allemaal over die éne persoon die perfect voor je zou zijn. Verder zou er niemand anders voor je kunnen zijn. Velen van ons zullen zijn opgegroeid met dat scenario in ons hoofd. Helaas werkt het echte leven niet zo, en dit is waarom.

 

Niet perfect

Bij de ware liefde denken we dus aan dé perfecte persoon voor ons. Maar in realiteit is niemand perfect. Als jij dus constant blijft zoeken naar de ware liefde, zal je die niet vinden, simpelweg omdat niemand perfect is. Dus als jij je vasthoudt aan een eisenlijstje waar je ware liefde aan moet voldoen, zal je diegene waarschijnlijk niet vinden.

 

Seemingly perfect

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar het beeld van die ene ware liefde wordt in stand gehouden door celebs. In interviews en via de media laten zij ons weten dat ze ”the one” hebben gevonden en dat hun relatie perfect zou zijn. Terwijl, ook zij, achter gesloten deuren écht wel ups en downs meemaken. Wanneer jij dus in een down in je relatie zit en je ziet dat jouw favoriete celeb mega gelukkig is met zijn/haar partner, kan jij gaan twijfelen: is hij/zij wel perfect voor mij? Terwijl het hebben van ups en downs juist normaal en gezond is.

 

De ware liefde zoals wij die kennen bestaat dus niet. Liefde is niet perfect en juist dát is normaal. Wel kun je de liefde van je leven tegenkomen: dat is de persoon bij wie jij jezelf kan zijn en waarmee je de rest van je leven wilt spenderen. Iemand waar je onvoorwaardelijk van houdt, en diegene ook van jou. Het is dus alleen niet zo dat maar één iemand dat voor jou kan zijn!

Bron: Cosmopolitan