Mineral make-up

Beauty door Redactie

Een nieuwe trend is aan het overwaaien van de Verenigde Staten naar ons land! Mineral-make-up, oftewel make-up die honderd procent natuurlijk is, wordt steeds hipper. Begrijpelijk, als je kijkt wat voor troep er in “gewone” make-up zit, terwijl het ook helemaal natuurlijk kan!

door onze reporter Cynthia

Er zijn op het moment verschillende merken die mineral make-up verkopen. Er zijn een aantal merken die helemaal gebaseerd zijn op het “100% natuurlijk”- idee, of die een hele lijn hebben met mineral make-up, bijvoorbeeld BareEscentuals en EverydayMinerals. Ook merken als L’oréal (nog niet in Nederland verkrijgbaar) en Neutrogena hebben sinds kort “natuurlijke” producten.

Maar waarom moet je nou écht mineral make-up gebruiken?

- het sluit je poriën niet af, wat gewone make-up wel doet
- geen risico voor allergieën: alle producten zijn op gevoeligheid getest
- UVA en UVB bescherming
- erg waterproof
- goede dekking voor de probleemhuid (acné of wijnvlekken)
- geen enkel product is getest op dieren
- niet slecht voor het milieu

En natuurlijk: Hoe heerlijk is het om na het stappen gewoon je bed in te duiken zonder je make-up er af te moeten halen? Met mineral make-up maakt het niks meer uit, want het is totaal niet slecht voor je huid (je zal zelfs merken dat je huid mooier wordt als je het voor lange tijd gebruikt).

Dit setje van EverydayMinerals kan je gratis bestellen op Everydayminerals.com: je hoeft alleen de verzendkosten te betalen. Er zitten mini-versies in van 3 kleuren foundations, 1 blush en 1 concealer. Natuurlijk kan je alle kleuren zelf uitzoeken, zodat je ze kan testen.

Dit is de Kabuki brush: de kwast die het meest gebruikt wordt voor het aanbrengen van mineral make-up. Fijn: op deze kwast heb je je hele leven lang garantie. €9 van Everydayminerals.

De Kabuki brush van BareEscentuals. Zie vooral het verschil in prijs, deze is €21,-! Ze zijn beiden van echt haar gemaakt (en dus topkwaliteit).

Foundation van Bare Escentuals: €25,- (EverydayMinerals: €12,- )

Foundation van Jane Iredale, prijs onbekend

En gelukkig bestaat er ook Mineral Lipgloss! Van Mineral Secrets, voor €13,-

De mineral foundation van L’oréal, 13,99

Een setje voor smokey eyes in paarstinten van BareEscentuals, €24,-

Er bestaan ontzettend veel mineral make-up merken, nieuwsgierig? Zoek dan op Google naar “mineral make-up” en je krijgt ontzettend veel websites die je alles kunnen geven. De goedkoopste die ik tot nu toe heb ik gevonden is EverydayMinerals (9 euro voor een grote pot foundation), waarvan ook ontzettend veel goede reviews zijn op internet. Handig daar is dat je een testpakketje kan bestellen, zodat je zeker weet dat je de goede kleur hebt.

De meeste meiden zullen vloeibare foundation gewend zijn, en dan is het wel even wennen om een poeder aan te brengen. Het geheim achter het aanbrengen van de Mineral Make up is Swirl, Tap Buff ™ , in de wereld gebracht door BareEscentuals.

Check deze filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=zdy576AWljk

http://www.youtube.com/watch?v=tWOcuDgG-yc

Ben jij al enthousiast over de mineral make-up of houd je het liever bij je eigen vertrouwde foundation?